Nejste přihlášen/a.
Dobré poledne, mí milí rádcové .
Znám pár šifer v Bibli, znáte ještě nějaké další?
Kabalistická gematrie:
משה = Mojžíš
מ = 40300 = ש5 = ה____345
To jsou strany pravoúhlýho trojúhelníka. 3, 4 a 5.
A v Exodus kapitola 3, verš 14 (sledujte ty čísla: 3,14 - Pi) říká Bůh Mojžíšovi "jsem který jsem" (אהיה אשר אהיה a to je 543, takže je to Mojžíš obráceně.
א tam máme 3x a má hodnotu 1 => 3
ה máme 4x => 4*5 = 20י je tam 2x => 2*10 = 20ש je tam jednou => 300ר jednou => 200_______________ sečteno podtrženo543
A teď dívejte, 543+345=888. Ježíš, IHΣOYΣ, se sčítá na základě hodnoty písmen do 888.
Ježíš, IHΣOYΣ, sčítá na základě hodnoty písmen do 888, Kristus, XPIΣTOΣ, má 1480 a obě jména dohromady dávají 2368. Hodnoty tří jmen jsou vůči sobě ve zlaté úměře 3 : 5 : 8.
Jan, kapitola 21, verš 11 - Šimon Petr šel a vytáhl na břeh síť plnou velkých ryb, bylo jich sto padesát tři; a ač jich bylo tolik, síť se neprotrhla.
ἰχθυες - ryby
10 + 600 + 9 + 400 + 5 + 200 = 1224
153 * 8 = 1224Pythagorejci považovali číslo 153 za svatý, protože je to součet prvních 17 přirozených čísel, prvních pěti faktoriálů přirozených čísel a a součet třetích mocnin jednotlivých číslic ze 153 dá zase 153:
1ˆ3=1
5ˆ3=125
3ˆ3=27
______
153
Prvních 5 faktoriálů je 1! + 2! + 3! + 4! + 5!.Takže 1 + (2*1) + (3*2*1) + (4*3*2*1) + (5*4*3*2*1) = 1 + 2 + 6 + 24 +120 = 153
Původní Pythagorejci působili od 6. stol. do 4. stol. př. n. l., ale v prvním století našeho letopočtu vznikli NOVOPYTHAGOREJCI, a to je přesně období, kdy vznikl Nový Zákon. Kdo zapsal šifry do Starýho zákona těžko říct, ale faktem je, že Izraelité žili v Egyptě (předtím než Izraelity z Egypta vyvedl Mojžíš) a v Egyptě Pythagoras v mládí pobýval a učil se tam matematiku, takže tam dobří matematici být museli, ačkoliv se nejvyšší rozkvět matematiky připisuje až antickému Řecku.
Takže tam těch šifer musí být daleko víc, víte někdo, prosím, o nějakých dalších?
Doufám, že se tu neobjeví nějaký striktní křesťan a neřekne mi, že ta čísla jsou náhoda nebo jako jak jsou v Koránu v těch súrách zase ty šifry s devítkami, že to Mohamedovi nadiktoval anděl .
Tak co, našli rádcové nějaké další šifry, našli?
Zde jsou stránky "KABALA": kabbalah.info/..., možná je znáte. Já to nezkoumám, poněvadž kabala byla dalo byse říci založena židy dosti později, než bala napsána Bible.
Jinak ve Zjevení Jana se píše o "šelmě", která počet člověka "666". K tomu jsem četla také jeden výklad.
Vicarius Filii DEI - je nápis na čepici Papeže a znamená volně přeloženo "Svatý Otec". Pokud sečteme římské číslice, vyjde součet 666. translate.googleuserconte/... /stránky v originále chtějí překlad, stačí kliknout na překlad/
Pak jsem slyšela výklad o internetu, že "www"dává také součet 666.
Takže úsudek si musí udělat každý sám. - pt
doplněno 14.11.12 14:13:Přeložený odkaz se nezobrazuje, tak jen originál:
Zajímavé čtení, záhadné šifry:
Podařilo se rozluštit Voynichův rukopis? zahadolog.webnode.cz/...
Voynichův rukopis. - rozbor : zlatodej.blog.cz/...
doplněno 14.11.12 19:36:kabalistická gematrie se objevuje v odkazech, které jsem dala
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.