Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proc je tolik zenskych doma a zivi muzi

Od: verva odpovědí: 16 změna:
vidim kolem sebe nejak moc zenskych ktere si odlozi dite do skolky nebo skoly v 8 rano a uz v 11,45 jsou zase u skoly/skolky. to vsechny nemakaji protoze nemusi nebo ze nechcou a nejak jeste vyjdou z jednoho platu nebo ze je zase nejaka vyssi nezamestnanost? jsem na materske a vodim prvnacka do skoly. i driv jsem zpozorovala kolik zenskych je dopoledne venku se psy na nakupech nebo cumi z balkonu. pochybuju ze jdou vsechny na odpoledni smenu kdyz je potkam i odpoledne. To tem chlapum nevadi ze pracuji jen oni? ja si tohle dovolit po matersky tak letim:)

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zkuste nějakou paní zastavit a zeptat se jí přímo. Tady můžeme pouze teoretizovat...

doplněno 11.09.15 18:27:

Nu a já doplním zkušenost z mé ulice. Když jdu doprovodit syna do školky, občas potkávám 3-5 ženských. Co vím jistě, tak 2 jsou na mateřské s dalším dítětem, 1 doma nezaměstnaná a 1 jezdí někam po večerech (zřejmě ŽL na finanční poradce...?) tj. nechá dítě s tátou a jede za prací.

Ale jelikož jsem z vesnice, která má "svozovou školku", znám další 4 matky, které jsou nezaměstnané. Manželé se otáčí, co můžou. Nemají možnost dojíždět do práce takovým způsobem, aby dokázali dítě do školky dát a pak jej vyzvednout.

Osobně to s manželkou máme nastaveno tak, že já děti do školy dám, ona je vyzvedne. Já ji vidím ráno v 6, pak po návratu z práce ve 23 hod. Nevím, jestli mi to někdo závidí...

eivlis*
hodnocení

0x
To je opravdu těžko říct, ale taky si myslím, že nic není jak vypadá a druhej to vidí nějak a skutečnost je jina..
doplněno 11.09.15 15:34: Souhlasím s názory níže a sama to znám že svého okolí a ničemu to neva.Chlap vydělává, v práci je pořád a i doma pořád na práci myslí a žena je třeba více zaprahla o to víc s detma, domácností a vším okolo.Můj chlap vydělá relativně dost na to, že v poho utahne mě i naše děti a dokonce mi sám nabízel ať že všeho nezesilim ať to tak i uděláme, ale nechci, takže práce, děti,škola, školka, domácnost a mám toho nad hlavu.Je každého věc jak si to zařídí.

hodnocení

0x

Jeden z partnerů vydělává peníze, druhý se stará o děti a domácnost. Já v tom nevidím v zásadě nic proti ničemu, pokud to oběma takhle vyhovuje.

uska*
hodnocení

0x

Je spousta možností, proč je vidíte doma. Může manžel být OSVČ a žena je nápomocná v podnikání, bere zakázky, dělá učetnictví - při dětech v noci. Může také sama podnikat z domova, tudíž jí pracovat nevidíte. Může se starat o rodiče, denně docházet k nim.

Nemůže pracovat neboť měla práci na směny a nemá kdo vyzvednout dítě ze školky, školy. Nemůže nechat děti samotné doma.

Měla v původní práci tak malý plat, že by sotva uhradila školku, školu + stravné a to se nevyplatí za tu denní hoňku.

Manžel rád vydělává na celou rodinu sám za pořádný servis pro něj a pro děti. Atd.

pohanka*
hodnocení

0x

Nebo může být hlášená na pracovním úřadě, nebo mít nějaký druh invalidního důchodu.

hodnocení

0x

Kromě možností, které píšete, to taky může být tak, že...

- mají naprosto volnou pracovní dobu, protože pracují na sebe

- mají práci, ve které si mohou pracovní dobu přizpůsobit nebo si mohou odskočit dítě vyzvednout a odvézt babičce

- mají práci, kde mohou mít dítě u sebe

- pracují odpoledne/v noci

Taky jsem si nedávno všimla takového divného pohledu sousedky, co jako dělám dopoledne doma :-D aspoň mám ten pocit :-D ale prostě pracuju z 50% z domova. Vemte si, kolik kancelářských prací se dá udělat z domova, plno lidí to tak má. Když se na to tak podívám, z nějaké části pracuje z domova celá naše rodina (mamka účetnictví, sestra a já kancelář, já přípravy na hodiny - učím...)

hodnocení

0x

no, evidentně se taky moc nepředřete, když máte spoustu času na zbírání drbů, co kdy kde kdo proč dělá a nedělá jinak, než vy, že?

jinak já taky dávala dítě do školky a vyzvedávala po obědě. dopoledne jsem se věnovala obvykle mladšímu dítěti... a nebo jsem i to dala na hlídání a věnovala se práci z domova, kterou jsem jinak dělala po nocích. když mi do školky dorostlo už i nejmladší dítě, šla jsem na zkrácený úvazek do práce, dělala dvanáctky denní - noční - zpočátku to vycházelo na nějakých sedm služeb do měsíce, část byla o víkendech, část po nocích, takže jsem měla poměrně dost volných všedních dní.

co si o tom myslí nějaká udrbaná sousedka, to mi vždycky bylo upřímně jedno.

hodnocení

0x

Jak již psáno výše, důvodů může být celá řada. Ten smutný by byl, kdyby ony ženy nemohly sehnat práci. Ale třeba mají jiný zdroj peněz, než sedět 8 až 12 hodin v kanceláři, či za kasou. Nebo je třeba manžel spolehlivě uživí a není důvod někam chodit vydělávat. Nebo se jim třeba jen nechce a užívají si života na dluh. Vy jim snad závidíte! Doba, kdy každý musel chodit do práce jsou zaplať Pánbůh minulostí.

mrsgekko*
hodnocení

0x
Kam byste letěla? :)
Někdo si muže dovolit zit z jednoho platu, copak vy víte kolik ti chlapi vydělávají? Čas straveny doma s dětmi se v budoucnu dohnat nedá, a když muž dokáže rodinu zabezpečit tak proc by nemohla byt mamka doma a starat se o domácnost?
Stejne tak s tou školkou, to ze jsem na mateřské 4 roky, neznamená, že nemůžu dát dítě do školky - vždyť je to pro děcko jen dobře.
Deti se do školky neodkládají.
Asi máte málo prace, když máte čas sledovat kdy kdo cumi z balkonu nebo venčí psa.

hodnocení

0x

A není to tak, že vidíte matky, které do školky dávají děti poprvé? Já mám sousedku a jí právě končí mateřská a začala dávat dítě do školky, aby mohla chodit do práce. A první týdny, nevím jak dlouho to bude trvat, ale je to tak, že začala napřed se dvěma hodinama a pak pro něj došla a postupně čas prodlužují, aby si dítě zvyklo. Dnes jsem ji právě viděla jít s dítětem přesně v tu dobu, kterou popisujete.

klera*
hodnocení

0x
Já znám jednoho pána, co má 2 děti- jedno v předškolním a jedno ve školním věku. Odvede děti do školy a do školky a pak ve volném čase si jezdí po keškách, zatímco jeho žena vydělává peníze. Ale nejspíš to bude výjimka no :)

Klera: po čem že to ve volným čase ten pán jezdí?!?!?!?

12.09.15 09:29
klera*
No, tak snad už víte...jinak doporučuju ;)

culdabulda1*
hodnocení

0x

i kdyby tomu tak bylo - proč Vám to vadí? - pokud si to rodiny mohou dovolit, tak proč ne - ale nic není zadarmo a myslím, že pro takový životní standard se musí umět něco udělat, případně pro něj i něco obětovat.

Ale jak tady někteří říkají - možná jde i o jinak zorganizovaný volný čas, lze pracovat doma, nebo i na pár hodin denně.

sebod*

Já Vašima očima : Ta ženská se teda má, ráno odvede dvě vnoučata (starám se o ně) do školky, pak si jde domů a někdy ve 4 odpoledne si pro ně jde zpátky... Celý den asi prd dělá... No, zkutečnost je jiná. Odvedu do školky, přilítnu domů a makám a makám. Jsem OSVC, pracuji doma... Čas, kdy jsou kluci ve školce musím využít na 100%, protože další "volno" mám až od osmi večera do cca tří do rána, kdy zase můžu dělat... A když jdu s klukama ze školky, tk to vezmeme přes park, nebo hřiště, kde se zase vyblbkout a já přitom sbírám síly na noční pracovní maraton. Pro pozorovatele však můžu být osobou, která se však buďto doma fláká, nebo blbne s dětmi na hřišti. Takže musíte na věc koukat z více pohledů. Ono se říká, podle sebe soudím Tebe.

doplněno 12.09.15 10:04:

jejky...oprava : skutečnost...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]