Nejste přihlášen/a.
Na konec světa nevěřim,ale ptám se ze zvědavosti.Všude se píše o 21. prosinci jako o konci světa. Teď se třeba na západě evropy načíná nový den (úterý), ale naopak na východě je už středa. Co tim vědci mínili, že konec nastane 21-prosince v evropě,ale třeba na zélandě až 22.12? Co si o tom myslíte?
Mayové konec světa nepředpověděli.
Ten obrázek "kalendáře", co všichni hojně sdílí, je aztécký.
Nejedná se o konec světa, ale o oslavy (uvedení do úřadu) jednoho mayského božstva.
Předpověděli, že se to stane za "tolik a tolik dní", takže když se to převádělo na náš kalendář, vyšlo to na 21. prosince 2012 (tj. nikde neříkali, že 21.12.12 se něco stane, pokud došlo při převodu data k chybě, tak už třeba ten "konec světa" byl nebo bude za x set let).
Vzhledem k tomu, kde Mayové žili, tak "to" bude ve stejný čas, ale jinou hodinu (takže tady bude třeba 21.12.2012 10:00 a v Mexiku budou tři ráno). Nebylo nikde řečeno, v kolik hodin má ten "konec světa" (oslavy) být. Každopádně to platí asi pro "jejich" oblast (to, že je na druhém konci světa už 22. jim bylo fuk).
" Teď se třeba na západě evropy načíná nový den (úterý), ale naopak na východě je už středa" Hergot ta evropa je velká, to by jeden nevěřil. :D
Proč já blbec kupval dárky, mohl jsem se krásně vymluvit, že jsem počítal s tím, že to tady jednadvacátého končí.
Tak snad příště, nevíte náhodou někdo na kdy je plánovaný příští konec světa?
No jo - to už jsem psal nahoře, to je jasný...
Ale včil mne napadlo - co bude po konci světa? - kdyby totiž před ´ním´ někdo prchal na západ, dostatečně rychle (časové pásmo za hodinu, např.), co bude, až docestuje do míst, kde už konec světa byl?
Mowlo, tys čoveče neviděl básníky? Je přece jasné, že " Vždycky když něco končí, tak něco nového začíná" . Z toho lze usoudit, že dotyčný běžec doběhnuv na konec časového pásma, který bude stíhat konec světa, neustane-li v běhu, plynule přeběhne do začátku časového pásma, ve kterém bude začínat nový svět.
Nojo a včíl mě napadá - má to trvat 3 dny, to bude na tý hraně 3dny čekat, až ten začátek začne? Někdo by ho měl eventuelně upozornit, aby si vzal aspoň nějaký pití a svačinu. Možná taky knížku na čtení, aby se nenudil.
Tohle se objevilo na FB profilu Prima Cool, jestli to vymysleli oni nebo jen opsali netuším. Ale je to geniální
A jak Májové, nebo kdo, věděli, že v určitém roce? Přece se roky začaly počítat podle narození Krista. A v tom nejsou badatelé zajedno. Prý kometa letěla v úplně jiném roce a nemohla nad Betlémem na Ježíška svítit. Tak jak víme, že se Kristus narodil před 2012 lety? Nebylo to úplně jindy?:D
doplněno 20.12.12 11:14: Láďo, máš svatou pravdu. Jestli zítřek přežijem, napíšeme si. Jo?
Babčo, oni to přece nevěděli. Chtěli udělat nekonečný kalendář, ale bohužel ten blb, co to tesal majzlíkem si vybral malý kámen a nevešlo se mu to tam. Kdyby uměl počítat, tak si spočítá dle velikosti písma, fontu a zarovnání velikost správného kamene a konec světa a jejich kalendáře by nikdy nebyl.
Proč řešíte KOKOTINY?
doplněno 20.12.12 11:33:Tak joo, když nemáte jiné starosti jak nad koncem světa..., to je smutné a ne k zasmání. Co by se řešit mělo se neřeší.
Buss, protože na rozdíl od tebe se tady občas rádi zasmějeme legrační krávovině a nejsme pořád nabubřelý jak starej protivnej dědek. Mládneme tím, víš?
babkazov a ladaadal...
buss:
podle mayů nemá být konec světa, ale konec zhruba 5000letého cyklu a ten nový cyklus má být o hodně lepší, takže i ty vážné a skutečné problémy pominou :D
Ajééé, další spasitel všech světových problémů, co nemá čas na legraci.
Nesmíš ten život brát tak vážně, živej z něj stejně nevylezeš.
artik:
to je nesmysl, máyský kalendář nemá konec, je velice důmyslně vymyšlený a znovu opakuju, zítřejší datum je konec jednoho cyklu a začíná nový...
V tuto chvíli je na Novém Zélandu pátek 21.12. Zatím se tam nic neděje. Nevíte na kolikátou hodinu ten indiánský kameník určil konec světa, případně vstup do nulového pásma, kdy zhasne Slunce? svet.engros.cz/...
Mayský kalendář trvá cca 600let a dneska právě končí. Náš kalendář končí každý rok a žádný konec světa nikdy nenastal...
No tak dneska končí Mayský kalendář no a co? Někteří lidi jsou podvodníci a vymýšlejí si samé bláboly... Všechno jsou to výmysly...
Dneska 21.12.2012 se podle normálních lidi mělo stát tohle: Zhasnění Slunce na 3 dny, Úder Meteoritu a zániku světa lávou, Udeření planety "Nibiru" s naší planetou, Potopa, Doba ledová... No už je 15 hodin a něco, a sedím celá živá při PC a píšu si na poradte.cz. Můžu vás potěšit další "dobrou" zprávou. 27.5.2012, má nastat 3 světová válka, tak si vemte kanóny, ochranné brnění, a pojdme si zabojovat.
Jak říkali v TV: 50 konců světa jsme už přežili a dalších 50 jich určitě přežijeme také...
Češti astronomové už toho mají dost!
přišlo mi mejlem - už se omluvili:
doplněno 22.12.12 13:47:...
doplněno 22.12.12 14:05:OMLUVA!
Konec světa, který byl plánován na 21. 12 2012,
se z technických důvodů přesouvá na rok 3012.
Děkujeme za pochopení.
Vaši Mayové
"kartaginec", to je ono, ale mně nešel vložit obrázek.
Chápu to, že je to legrace, ale zároveň čítanková ukázka toho, jak vznikají fámy. Mayský kalendář je nekonečný a neměl nastat žádný konc světa, jen přechod do nové doby - doby prvního slunce. Ta doba má být lepší a změny začaly už zhruba před deseti lety a jsou natolik pozvolné, že je těžko budeme přisuzovat zrovna předvídavosti mayů...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.