Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nepotřebné železo

Od: uznevim odpovědí: 6 změna:

Dobrý den. Chtěl bych odebzdal do výkupu / sběrny staré železo. Rád bych si tímto, v dnešní nelehké době, přivydělal nějakoi tu korunu. Není mi ale jasné, zda můžu odevzdat do výkupu železo zkorodované nebo je třeba ho předem nějakým vhodným způsobem koroze zbavit. Nemáte s tím někdo zkušenost? Děkuji ...

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

junkers*
hodnocení

0x

Kdysi, je tomu již 30 let, jsem to tam tahal rezavý.

hodnocení

0x

Rez nikdy nikomu nevadí - vrazí se právě rezavé věci, které se roztaví...neošetřujte!

Jediný důvod nějak řešit železný sběr je třídit hliník, měď, pozink...

hodnocení

0x

Rez je naopak žádoucí.

majsterjoe*
hodnocení

0x

Můžeš, jen železo musí být tvoje, nebo ti jej musí někdo darovat. Nesmíš brát co najdeš mimo svůj pozemek, ani kolem kontejnerů a pod.

asd1
hodnocení

0x

Rez nevadí. Je dobré železo rozdělit - základní třídění je litina a ocel. Platí se bezhotovostně.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. To spíše vadí nějaká hlína v dutinách. Ani betonem tamtéž moc nenadchneš. Viděl jsem šroťáckýho, jak se rozlítil na cikány, kteří se ho takhle snažili ošidit. Probetonovanej sloupek od plotu. Průměr 100mm.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]