Kosti a hrudky v sekané

Od: Datum: 12.08.15 17:57 odpovědí: 13 změna: 13.08.15 14:21
Ahoj rádci!
Skoro vždy, když si koupím sekanou(ne separát, ale vyšší kvality), tak jsou v ní hrudky, či kosti. Vždycky kousnu-křup-kousnu-křup.
Co to je? To jsou v dnešní době tak nekvalitní výrobky? Je to i v těch nejdražších sekaných. Úplně mi to zkazí chuť.
Máte podobnou zkušenost?

Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 12.08.15 18:01

Sekaná vyšší kvality je nonsens a protimluv. Už moje babička říkávala, abych si hlavně nedával v žádný hospodě sekanou začátkem týdne - jsou to semletý zbytky všeho, co zbylo z minulého týdne.

Holt si musíte namlít svoje.

Datum: 12.08.15 18:05
avatar
Nejlepsi sekana je domaci , jinak ty v obchode jsou mlete ze vseho co zbyde a jen tam daji prichut a koreni
Datum: 12.08.15 18:30
avatar

Dobrý den. Jestliže se chcete vyvarovat kostí v sekané, tak si kupte maso a sekanou si umelte doma. To víte, že kvalita všeho jde dolů, tak i sekané.

Od: nnikdo
Datum: 12.08.15 18:58

Domácí sekaná je jistota. To mají rádci nade mnou pravdu. Ale není pravda, že by se nedala koupit dobrá sekaná už namletá. Jen to chce chodit a zkoušet jednoho řezníka po druhém, ptát se známých atd. A tam kde jste se už jednou zklamala, sekanou nekupovat, nebo je tak max. jít zepsout.

Od: cicko
Datum: 12.08.15 19:01

Patrně to bude tou "vyšší kvalitou"!

Od: poplach
Datum: 12.08.15 19:12

Šíříte poplašnou zprávu. Dnešní podnikatelé nešidí, neokrádají,nefalšují,nepodstrkávají vám kdejaký ksindl. Toho jsme se snad již jednou pro vždy zbavili.

Kdo ví co jste si do té sekané namíchal.

Od: vilik
Datum: 12.08.15 23:26

Každý dělá jen to, co mu ostatní dovolí. Jenže lidi koupí všechno, jen když je to levné, že? Děláme si to sami, běžte si udělat anketu před supermarket, proč nekupují kvalitu u dobrého řezníka. Sekaná kilo za 56 kvalitní nebude, ale berou ji všichni. Tak co s tím chcete dělat? Kdyby to nikdo nekoupil, tak to nikdo vyrábět nebude. Informací mají lidi dost, jsou svéprávní. Jejich chyba. Já kvalitní sekanou seženu.

Od: buss®
Datum: 13.08.15 00:53

Nemám, božíčku, je třeba změnit výrobce. Kupujte nejvyšší kvalitu. Taková bývala kdysik, i za komuny tlačenka, kůže s chlupama a proto jsem to odmítal. To tady neznám. A také už neznám k tomu křupavé rohlíky, vonící chleba...

Od: pepr®
Datum: 13.08.15 01:04
avatar

Tak nekupujte sekanou. Jakékoliv kvality.

Jděte do řeznictví, kde vám umelou sekanou z masa, které si vyberete. Přímo před váma. Tam kosti určitě nebudou.

Od: paprika*
Datum: 13.08.15 02:38

No to bych chtěl vidět. Možná jedno řeznictví u vás. I ten řezník má maso namleté. A pokud si koupíte v celku a necháte si namlít, tak má mašinu vzadu.

Od: pepr®
Datum: 13.08.15 12:00
avatar

Kecy v kleci.

Ve Zlíně vím o třech řeznictvích, kde melou sekanou přímo před zákazníkem. Dělají to dokonce v řeznictví Josef Filák co je v Kauflandu u pokladen. A vsadím se, že kdybych obešel víc řeznictví, tak najdu další.

doplněno 13.08.15 17:54:

Paprika: No jasně. Hlavně si pořádně kopnout. Když ne k věci, tak si najdu něco jiného.

To že nemáte v okolí poctivé řezníky (minimalně co se týká té sekané) je váš problém.

Od: paprika*
Datum: 13.08.15 14:21

Copak Gottwaldov, tam je všechno jinak. Z těch končin byl i rum vyráběný z kapaliny do ostřikovačů.

Datum: 13.08.15 10:33
avatar

Pokud tam jsou kosti, tak je to špatně a obávám se o zdraví a kvalitu vašich zubů. Pokud občas kousnete do chrupavky, tak ze zdravotního hlediska jenom dobře. Kolagen ještě nikomu neublížil. Na pochutnání to ale není, pokud toto nemáte rád. Do sekaných a paštik se semele všechno. Vadilo by mě, že se tam bude nacházet drůbeží separát.

Jestli máte v dosahu Globus, mohu Vám jej vřele doporuit. Buďto si tam koupíte upečenou sekanou, nebo sekanou připravenou již k pečení v alu miskách, nebo si u pultu koupíte namleté hovězí a zvlášť namleté vepřové. V Čakovickém obchodě je toto mleté ve vysoké kvalitě, čerstvé, vždy je spokojenost. Věřím, že tato kvalita je standartní ve všech Globusech v republice.

A poslední možnost je umlít si koupené maso sám doma. Variantu umletí u řezníka bych doporučila jen tehdy, pokud mele prodavač před Vámi na prodejně a pokud mlel již jinému zákazníkovi před Vámi. Mě by vadilo, že maso není možná čisté a bere jej většinou se špinavýma rukama od peněz.

Myslím, že byl i test k tomuto a ve výsledku doporučovali nevyužívat služby, kdy se mele někde v zázemí menší prodejny, kam nevidíte.

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.