Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Chci se zeptat jestli je správné, že pokud někdo dělá za barem dejme tomu v restauraci, tak si (asi krom svojí pauzy na oběd) nesedne za celou svojí směnu. Pokdu by trvala třeba 8 hodin tak se to dá chápat, ale včera si mi jedna slečna v práci stěžovala že takto odpracuje např. i 16,17 hodin v kuse! To mi přijde jako proti nějakým předpisům a pokdud ne tak každopádně je to nelidský podle mě.. Nebo je to běžné? Jde mi o to jestli by tam nemohla být aspoň jedna barová židlička na které by si čas od času oddáchla kdyby zrovna nebyli lidi, např dopoledne nebo po obědě.
doplněno 06.12.12 13:58:Navíc jsou to takové drobné holky zrovna a musí nosit ty těžký půllitry že jo.
A myslíš, že někde to dnes funguje podle pravidel? Všude se maká přesčas kterej není proplacenej, lidi dřou jak blbý za pár korun, je teda fakt, že tyhle holky to maj hodně těžký a ta práce je hodně náročná, je mi jich líto, ale nic s tím nenadělaj, dnes kdo si stěžuje, může klidně odejít..Je to smutný..
Taky jsem dělala práce, kde jsem stála celou směnu (12 hodin), není to med, to je jasný. Problém vidím spíše v tom, že dělají více, než 12 hodin, ne, že nesmí sedět.
doplněno 06.12.12 14:14:Jinak pokud si vám slečna takhle stěžovala, brala bych ji být vámi s rezervou. 1. zákazníkovi si správný zaměstnanec nikdy nestěžuje, je to neprofesionální, 2. to zavání laciným způsobem, jak získat větší dýško. 3. pokud se nejednalo o nonstop bar, je tam vůbec 16tihodinnová otvírací doba?!?
Nevidim problem v tom, ze si nemuzu holka sednout a ze taha tezke pullitry. To je proste zamestnani, kde kdyz clovek neni spokojen, muze jit nekam jinam. Dulezite je dodrzovat zakonik prace a tak povinna prestavka je. O dalsich prestavkach a sezeni rec bohuzel neni. Lidi u pasu to taky nemaji lehke.
doplněno 06.12.12 15:30:Ano, vim ze dneska se ohanet pravem zakoniku prace me muze vyjit draho, na druhou stranu za ten strach si muzem sami. A kdyz si to nechavame vsechno libit, pak zamestnavatele si delaji s nama co se jim zlibi. Ale celkove za to muzeme my.
Souhlasím ale při tolika hodinách těch přestávek by mělo být víc což pochybuju že někde důsledně dodržují. Já vím jsem naivní. Rád bych jim pomohl aby aspoň ty přestávky měly. Já už jsem takový. "Neotočíš se k hříchu zády!"
Bohužel je to tak. Měl jsem 3 roky hospodu jako vedlejšák a věř, že to je těžký. Jenže sedět před zákazníkama ti polovinu z nich odradí nebo maj blbý kecy a daj menší dýško, takže si vyber. Sedět za polovic nebo stát za plný plat? Navíc při dnešní nezaměstnanosti platí o to víc, nelíbí se ti to, tak běž, venku čekaj další. A zrovna pinglů a servírek je několikrát víc než hospod, takže...?
Choď do hospody na jídlo nebo na pivko a nepokukuj po číšnicích. I když vlastně proto ony tam jsou, lepší než starej usmolenej hospodskej. (Teď jsem chtěl napsat Krkovička, ale došlo mi, že by se ta zdejší mohla urazit).
Pokud jsi tam byl na jídle a pivu a ona se ti hned takhle svěřovala, tak to bylo absolutně neprofesionální. Myslel jsem, že se znáte třeba rok, chodíš tam pravidelně a malinko jste se zblížili. Tak tohle mi udělat v cizí restauraci, tak je to moje poslední návštěva toho zařízení.
Já tam byl na jídle a pivku a ona mi to řekla.
Sedět před zákazníkem to jsem nemyslel. Odpočinout si lehce když je zrovna málo lidí...to by mi přišlo smysluplný. A nepřijde mi že by pak dal někdo kvůli tomu menší dyško. To by byl teda pěknej blbec!
doplněno 06.12.12 14:06:Takhle stojí 15 a více hodin skoro v pozoru..ten majitel by asi potřeboval něco důkladně vysvětlit.
Pracovala jsem v cukrárně s otevírací dobou od 8.OO do 2O.OO hod. a po celou otevírací dobu na nohou,pokud byli zákazníci,ani ten oběd se nedal stihnout. Občas den volna,ale to jsem spala. Někdy,po perném dnu, se stávalo,že jsem už ani nebyla schopná odejít na autobus,kterým jsem jela domů. Byla jsem ráda,že mám vůbec práci...
Víte, každý by si měl velmi dobře rozmyslet, co půjde studovat a jestli to jeho vysněné povolání bude moct vykonávat bez zničeného zdraví až do důchodu. Jestli někdo touží po tom, celý den obskakovat ožraly v zakouřeném pajzlu, tak prosím.
PB, to se nám hezky vypravuje, ale ty jsi v 8. eventuelně 9. třídě věděla, co chceš celý život dělat? Já teda ne, stejně jako 99% mladých, co vycházejí ze základky. A to 1% to možná dělá jen proto, aby se neztrapnilo, že to dřív nevěděli. Co si budeme říkat, v mládí vypadá fůra profesí šíleně lákavě, než to člověk okusí na vlastní kůži.
doplněno 06.12.12 16:59:Ale tak mě napadá, že by mohla být sranda založit téma ohledně profesí z mládí, kdo čím chtěl být a čím se stal. Hned jdu na to.
Moc se mi nezda, ze v 15 ti letech maji vsichni uz tolik rozumu, aby uvazovali az do duchodu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.