Potrebuju poradit s cim doma tavit kovy Al, Cu, mosaz. Nadoba by byla nejspise silnostenna kovova nadoba o obsahu cca.1litr. Taveni vetsich i mensich kousku a nasedne slevani do tycek nebo neceho a nasledne uskladneni na pozdejsi vyrobky nebo do zberu, nektere kusy nechteji vykupovat, napr Al plechovky od napoju. Napadlo me tavit napr. Pb horakem, indukci, tu vsak nevim jak vyrobit, a posledni co by jsem byl nejradeji pouzit vodikovy vyvijec a horak. Nasmerovani plamene bud do nadoby na kov, nebo horak smerovan na dno nadoby a ohrev pres nadobu.
Na tavení kovu jsem použival nerezovou trubku se zavařeným dnem. Tavil jsem vždy v kotli i na dřevě ale uhlí nebo koks jsou lepší ale co sei vždy podařilo perfektně roztavit bylo oloco pájka a hliník. Měď sei nikdy nepodařila. Ms jsem nezkoušel.
Problém vzniká při pokusu tavit hliník plamenem.Hliník je kov,který za vyšší teploty snadno oxiduje.Může se dokonce stát,že začne hořet.Kromě toho u některých výrobků je tu i potisk,nebo poplastování.Pak je roztavení často neproveditelné,.
Proto je nejlépe volit kovy v provedení tyčí,nebo bločků,Rozhodně čistých.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.