Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je to starožitnost?

Od: irrrenka* odpovědí: 10 změna:

Je tenhle medailonek starožitný?

Je to starožitnost?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

taktojo
hodnocení

0x

Pokud má více než 100 let, tak určitě.

irrrenka*
hodnocení

Já to našla na půdě a vůbec nevím, jestli to může mít hodnotu nebo ne.Medailonek je otvírací a uvnitř je vydělávací sklíčko v kovovém rámečku, pod které se dává fotka.

r123

Vypada to na stribro - cca konec 19 nebo zacatek 20 stol. (ale muze byt i o neco starsi). Fotka je mizerna.. nic neni videt!

Ceny pod. stribrnejch medailonku z dany doby se pohybujou v rozmezi v radu stokorun az max. cca 2000Kc - zalezi na stari a celkovym zpracovani.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Pokud chceš něco posoudit, tak nesmíš fotit stůl, ale posuzovaný předmět. Pěkně detailně, ze všech stran. Taky se pokusit najít punc, tyhle předměty ho obvykle mají.

irrrenka*
hodnocení

Tady je lepší fotka.

Je to starožitnost? #2

Je to velmi pěkný medailonek.

Pokud je to rodinná památka, neprodávala bych.

V současné době bych neprodávala, ani kdyby to rodinná památka nebyla. Pokud je vaše finanční situace velmi tíživá, obejdětě více prodejen se starožitnostmi.

hodnocení

0x

Dá se říct, že je to starožitnost. Ale ne každá starožitnost je prodejná. Tedy dobře prodejná.

Dobrá odpověď je od r123.

irrrenka*
hodnocení

Otevřeno...

Je to starožitnost? #3

hodnocení

0x

Toto je moc krásná a půvabná věcička. Vůbec bych se nezajímala jakou má hodnotu. Jestli v domě bydleli vaši rodiče, poptala bych se jich, kdo takový medailonek nosil a prohlédla bych staré fotky. Snad bych se zastavila ve starožitnictví, aby se podívali a řekli, jak starý může být a jak se čistí. Nosila bych ho a pak bych založila trdici. Dala bych ho dceři nebo nevěstě syna. Každým rokem bude hodnota v penězích stoupat.;)

irrrenka*
hodnocení

Našla jsem to na půdě po bývalých majitelích. Byla to německá rodina, po válce odsunutá. Dala jsem inzerát ,že ho prodám a strhla se o něj doslova bitva.Tak jsem z toho zaskočená a překvapená. U nás doma si s tím asi půl roku hrál náš tříletý syn .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]