Já to našla na půdě a vůbec nevím, jestli to může mít hodnotu nebo ne.Medailonek je otvírací a uvnitř je vydělávací sklíčko v kovovém rámečku, pod které se dává fotka.
r123
Vypada to na stribro - cca konec 19 nebo zacatek 20 stol. (ale muze byt i o neco starsi). Fotka je mizerna.. nic neni videt!
Ceny pod. stribrnejch medailonku z dany doby se pohybujou v rozmezi v radu stokorun az max. cca 2000Kc - zalezi na stari a celkovym zpracovani.
Pokud chceš něco posoudit, tak nesmíš fotit stůl, ale posuzovaný předmět. Pěkně detailně, ze všech stran. Taky se pokusit najít punc, tyhle předměty ho obvykle mají.
V současné době bych neprodávala, ani kdyby to rodinná památka nebyla. Pokud je vaše finanční situace velmi tíživá, obejdětě více prodejen se starožitnostmi.
Toto je moc krásná a půvabná věcička. Vůbec bych se nezajímala jakou má hodnotu. Jestli v domě bydleli vaši rodiče, poptala bych se jich, kdo takový medailonek nosil a prohlédla bych staré fotky. Snad bych se zastavila ve starožitnictví, aby se podívali a řekli, jak starý může být a jak se čistí. Nosila bych ho a pak bych založila trdici. Dala bych ho dceři nebo nevěstě syna. Každým rokem bude hodnota v penězích stoupat.
irrrenka*
Našla jsem to na půdě po bývalých majitelích. Byla to německá rodina, po válce odsunutá. Dala jsem inzerát ,že ho prodám a strhla se o něj doslova bitva.Tak jsem z toho zaskočená a překvapená. U nás doma si s tím asi půl roku hrál náš tříletý syn .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.