Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za součástku?

Od: bmbx® odpovědí: 9 změna:

Prosím, nevíte někdo o jakou se jedná součástku? Je na desce harddisku a je označená SK1:

Co je to za součástku?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vilfein*
hodnocení

0x

Hodil jsem Vaší otázku na nuke bastlírnu, můžete sledovat spolu se mnou :) Podle posledních příspěvků to vypadá na pojistku, ALE není to na 100% :) Osobně mě to taky zajímá :)

ebastlirna.cz/...

hodnocení

Taky si myslím, že to bude pojistka, ale mate mě to označení SK1na desce a navíc jsem nikde nenašel takový vzhled. Díky za odkaz.

doplněno 26.11.12 18:27:

Na tom HDD se netočí disk a hlavičky jen bzučí, tak trochu pátrám :D

daniell*
hodnocení

0x

Ano je to pojistka. ;) Ptáte se jen z číré zvědavosti a zkoumavosti nebo z nějaké hloubějšího důvodu?

hodnocení

Zkusím jí proklemovat a budu pátrat dál, buď se od někud začoudí nebo možná pojede. Není co ztratit :D

doplněno 26.11.12 19:59:

Co je divné, že je od čipu pohonu disku úplně bokem a druhý konec je na zem

technoman*
hodnocení

0x

Není to ochranná (zpětná) dioda?

doplněno 26.11.12 20:15:

nemá druhý konec na +12V nebo + 5V? Zkus to proměřit multimetrem přepnutým na měření polovodičových přechodů - symbol diody.

hodnocení

Ja to testnul komponent testrem, ten zahlásí jak se součástka chová (rozezná odpory a všechny polovodiče) zapájené se to tváří jako odpor, vzhledově je to bílý mléčný plast, jakoby ze tří vrstev.

doplněno 26.11.12 20:52:

Druhý konec vede do čipu od motoru...

vilfein*

Když se to chová jako odpor, neni to proražená dioda? Ta má tendenci se po destruktivním průrazu chovat jako mizerný rezistor. I když je to tedy velmi malá pravděpodobnost soudě podle pouzdra...

ferda6

Termistor? Měřit a zahřát (prstem) *nevi*

hodnocení

Vyřešeno, dle diskuze na elektrobastlírně je to "SHOCK SENSOR", dle datasheetu to odpovídá do posledního puntíku vzhledově.

Díky všem, za zájem a pomoc. Kdyby nebyla otázka NESMYSLNĚ přemístěna do volné diskuze, rozdal bych bodíky.

doplněno 27.11.12 11:22:

zde je datasheet:

farnell.com/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]