Dobrý den,příjde mi balík na poštu od soukromého prodejce,dal jsem mu jen adresu pošty a řekl ať to pošle jako balík na poštu tam,mojí adresu jsem mu nedal,jak tedy pošta pozná že je balík pro mě?I když předložím OP tak to stejně nezjistěj,podle čísla balíku?To se dá ale lehce zneužít když vám to číslo někdo "ukradne"
Balík na poštu je označení- že bude uložen na poště kterou udáte -ale jméno tam musí být uvedeno jinak to nelze poslat.Pošta vám oznámí , že si balík můžete vyzvednout .
mases*
ale balík je normálně poslaný a je ve stavu Příprava zásilky k doručení a zítra nebo v pondělí bude k vyzvednutí
doplněno 31.07.15 18:49:
Tak tedy nevím jak se mám pak na poště identifikovat
majsterjoe*
Dokladem totožnosti
mases*
No jo ale oni mě nemají v systému protože jsem odesílateli dal jen adresu pošty
Musel jste mu dát i jméno, jinak by to nemohl odeslat.
hahanaj*
pak je tedy možné že budou chtít od vás jméno a adresu odesílatele
i když jsem se s takovou formou odeslání tedy ještě nesetkala- já když si zvolím balík na poštu tak uvedu jméno, adresu i telefon a z pošty mi olají že mám balík připraven k vyzvednutí
mases*
no tak jestli byl odesílatel tak pozorný tak vzal možná mé jméno z mailu a tel.jsem mu samozřejmě dal ale pošta mi vubec nepíše a kdybych se nepodíval na stránku pošty tak vubec nevím kde balík je
Nejdřív se zamysli nad sebou a pak pátrej po nesmyslech.
hahanaj*
a nechceš náhodou poslat peníze složenkou bez adresy- není to taky tvůj problém?
To je vicuc z odkazu od wamp: Pokud chcete poslat zásilku jako Balík Na poštu - stačí zabalený balík podat na poště, vybrat poštu, na kterou bude Vaše balíková zásilka přepravena a připravena k vyzvednutí; a přidat správně vyplněný podací lístek. Pokud vlastníte Zákaznickou kartu České pošty, podací lístek nemusíte vyplňovat, postačí pouze předložit vaši kartu. Podací lístek pro avizování Podací lístek pro Balík Na poštu má zcela nový způsob psaní adresy adresáta: Povinné údaje: Jméno a příjmení adresáta NA POŠTU PSČ pošty a Název pošty mobilní spojení nebo e-mailové spojení na adresáta
Prosíme, nezapomeňte vyplnit mobilní nebo e-mailové spojení na adresáta. Bez jedné z těchto informací nemůže být zásilka podána! Důvodem, proč potřebujeme jeden z těchto údajů je, že elektronická komunikace v případě Balíku Na poštu zcela nahradila papírové oznámení, které již ve schránce nenajdete. Prostřednictvím telefonu nebo e-mailu získá adresát informace o uložené zásilce, kterou si tak může vyzvednout například ihned při cestě domů z práce daleko rychleji. Snad uz si odpovite sam...
mases*
Tak balík mi nakonec došel,adresát bylo jen mé jméno a adresa pošty,nic víc,takže moje adresa tam být nemusí jen jsem paní na přepážce řekl že to poslal bez adresy,no moc se ale netvářila
ctenar*
Vzdyt @lordweb24 ti pise, ze tam tvoje adresa byt nemusi
Posta ji dala nejak najevo, ze tam ten balik mas nebo jsi tam sel jen na zaklade toho online trackingu?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.