Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik máte letos odchovaných vlaštovek?

Od: lidus* odpovědí: 11 změna:

Hezký až moc teplý večer. Chci se pochlubit tak trochu cizím peřím. Na chalupě máme letos 21 vyletěných mladých vlaštovek a 12 kominíčků. Jak u vás?

doplněno 10.08.15 21:13:

Musím dodat s nadšením, právě mi vnučka řekla, že už se líhnou kuřata,zatím jedno černé Niky a druhé žluté Kiki, přála bych vám vidět ty zářící očka vnučky, už týden je chodila s baterkou prohlížet ve vajíčku.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mot
hodnocení

0x
U nas nic.

hm*
hodnocení

0x

My sice žádné nemáme, ale cestou do práce jdu kolem domů, kde se uhnízdily. Když mi přistálo hovínko na brejlích, trochu mě to udivilo. Dneska se mi těsně kolem hlavy mihlo jiné a lízlo mi kalhoty. Naštěstí to jdou hovínka mrňavá, asi 1 cm dlouhá a asi 1 mm tlustá. Ale stejně by ty pacholky měl někdo poučit o slušnosti.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, já mám letos odchováno asi šest rorýsů. Odchovávám je každým rokem. Zdravím!

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Tak letos jsem si zase obhlédl okolní budky a každá měla svou obsádku. Jedna u sousedů dokonce dvě. Loni se na trámech pod střechou garážového stání, zahnízdila nějaká rodinka. Byli trošku větší, ale co to bylo za křiklouny nevím. Vyvedli asi 3-4 mladé. Dokonce jsem jim musel trochu upoutat tu hromádku klacíků, co znich sestavili hnízdo. Letos po zimě spadlo a nové tam nikdo nepostavil. Tomu hnízdění dávají dost zabrat straky. Loni i letos, vytahaly i hnízda s veverkami. A máme tu i dost kun. Viděl jsem v noci i mladé pod oknem. Tak že, příroda si pomáhá sama a já jen občas přikrmím tu uřvanou a rozlítanou bandu. Letos jsem jen přidal ty pítka a rochnítka.

mcmerkurion*
hodnocení

0x

to jsem nepočítal,ale když se mladý učily lítat a přistáli mi v posteli,bral jsem to jako každoročně s humorem,když usedli na šňůru s prádlem, sem ještě snesl,ale když mi přistáli u oběda (španělský ptáček s rýží),tak jsem se trochu naštaval,jelikož jsem jsem nevěděl zda je to provokace>>> jejich hnízdo ve chlívě pamatuje Šemíka jako hříbě,takže jsou opravdu domácí...

luha*
hodnocení

0x

U nás jenom pět kousků, ale i tak je vidět že mouchy jsou letos velice výživné.

Kolik máte letos odchovaných vlaštovek?
Kolik máte letos odchovaných vlaštovek? #2
culdabulda1*

luha -

- to je krása - hned je mi na světě líp ! - i když - bůhví, co ty chudinky čeká .. - ale je to nádhera a dobré fotky.

doplněno 11.08.15 09:30:

mp -

- taky kvůli "štěstí" nezabíjím žádného pavoučka ! - když se tak zamyslím - možná to i funguje, kdo ví?

mp*
hodnocení

0x

Vlaštovky mě trochu ser... Protože poser... celou fasádu. Ale jelikož jsem se někdy dávno dozvěděl, že je to štěstí, tak je nechám být. (a možná mám i radost, že přiletěly, není to každý rok). Teď už jsou už samozřejmě pryč, a brzy odletí do teplých krajin.

hodnocení

0x

Když jako uličníci letí v hejnu a zakrouží s velikým křikem, mám pocit, že je to nejkrásnější zvuk na světě. Vždycky se musím usmát. :)

hodnocení

0x

U nás čtyři.

Kolik máte letos odchovaných vlaštovek? #3

borax*
hodnocení

0x

Krásné vlaštovky! U nás několik kominíčků, špačků, sýkorek koňader a nepočítaně vrabců, ti mají hnízda v každém rohu domu pod taškama. Bože co nedělají za randál, když se škubou v okapu! Ale nevadí, vrabců je čím dál míň, tak to přežijeme. A jako bonus 4 morčátka:)

Kolik máte letos odchovaných vlaštovek? #4

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]