Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, dostali jsme zajímavou nabídku na letní dovolenou 2013 na řecký ostrov Korfu. V Řecku jsme nikdy nebyli, proto jsme nejistí. Zajímalo by mě, kdo z vás byl na Korfu, zda by se mohl podělit o své postřehy. Konkrétně by se jednalo o letovisko ACHARAVI, vila PELAGIA. Předem děkuji všem cestovatelům, kteří se podělí o své poznatky. Jaga.
Dobrý den, Řecko je má oblíbená dovolenková destinace - jezdím tam posledních sedm let na různá místa. Jedním z navštívených míst bylo i Acharavi na Korfu. Jedná se o menší městečko s písčito-oblázkovou pláží. Moře je zde mělké, dno písčité. Při potápění toho moc neuvidíte, protože pobřeží Korfu je poznamenáno dlouholetým rybolovem - prostě jen a jen písek a sem tam nějaká mušle.
Mezi Acharavi a sousedním Almirosem je malý aquapark Hydropolis - skluzavky, líná řeka, několik bazénů, malá ZOO. V sousedním Sidari je tzv. "kanál lásky". Zhruba uprostřed ostrova je jeden z největších řeckých aquaparků - affordable-corfu.com/...
Jak už psal někdo přede mnou, doporučuji si půjčit auto a projet si ostrov. Sám jsem tam tehdy byl autobusem (lodí z Benátek) a zpět letecky a auto jsme si nepůjčili... což mne nakonec mrzelo, takže se tam časem chystám vlastním autem (trajektem z Igoumenitsy), až bude dcera větší a vydrží cestu autem. Korfu jako takový je zván "Smaragdem Středomoří", jelikož je díky bohatým zásobám podzemní vody stále zelený. Zamilovala si ho i rakouská císařovna Sissi, nebo zoolog Durell. Za sebe určitě doporučuji...
A pro inspiraci pár fotek (nejsou moje) - recko.name/...
Autem jsem byl v Řecku několikrát. Vždy jsem jel po trase ČR - Slovensko - Maďarsko - Srbsko - Makedonie - Řecko.
Kdyby jste jel na Korfu autem přes Rumunsko, viděl by jste pěkný kus Evropy.
Ideální je trajekt z Itálie, buď už z Benátek, nebo z Bari nebo Brindisi.
Reagoval jsem na zminku trajektu z recke Igoumenitsy (mesto kousek pod Albanii).
Ptal jsem se pro pripad, ze by se nekdo chtel ucelove vyhybat Srbsku nebo chtel zustat vyslovene v EU po celou trasu.
Nekoukal jsem se, jaka je silnicni sit Rumunskem a Bulharskem bezici podel srbske a makedonske hranice, ale podle mapy by to zase takova zajizdka nebyla.
Byl jsem tam minulý rok a musím říct že to byla jedna z nejlepších dovolen, co jsem kdy zažil. Příroda krásná, moře čisté, pláže všech druhů, hodně lidí si pujčuje za celkem dobrou cenu auto a projede se po ostrově. Určitě stojí za to se podívat do města Kerkyra. Jinak ve všech restauracích a obchodech se dá jednoduše domluvit anglicky. Narazil jsem i na dost číšníků co umí zákládní slova češtiny. Jednou se tam chci vrátit znovu, protože to byla fakt nejlepší dovolená.
Arachavi je malé městečko - pláže jsou převážně oblázkové - nic moc - přímo v městečku není ani nic zajímavého - nejbližší sousední Roda má trochu lepší pláž a Sidari je také kousek s pěkným koupáním - jinak bych doporučila půjčit si auto a jezdit a poznávat - protože každá část ostrova je jiná . Ostrov je hodně zelený i když v posledních letech hodně přelidněný- právě pro nízké ceny zájezdů .Pěkné místo na západním pobřeží je Liapádes tradiční řecký venkov ta pohoda tu čiší z každičké uličky a z místních obyvatel ,kteří jsou moc příjemní a dají se s vámi do řeči a jsou velmi pohostinní a kousek dál Paleokastritsa a pak do hlavního města je to odsud zhruba 20km . Je dobré si opravdu ostrov projet a poznat jej .
Dobry den,na Korfu jsme byli uz dvakrat.Jeli jsme z cech do Brindisi autobusem, tam jsme se nalodili na trajekt a tim jsme se dostali do hlavniho mesta Kerkyry.Na Korfu jsme bydleli na vice mistech,pujcili jsme si v pujcovne auto a ostrov jsme cely projeli.Nam se tam moc libilo a vubec bych nevahala jet znovu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.