Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké jsou vaše koníčky?

Od: hobbik odpovědí: 27 změna:

Hezký den,

zakládám diskuzi o tom, co vás nejvíc baví a co jsou vaše koníčky. Jakým aktivitám se věnujete, co vás baví? Klidně se rozepište :) Určitě se mnozí nechají inspirovat.

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jajkam
hodnocení

0x

Za mě Geocaching :)

Geocaching je zabava pre mladych facebookom zdegenerovanych ludi,ktorym obycajne nevonia fyzicka praca a vo svojich 30+ rokoch stale ziju vo virtualnom svete a velmi casto im chyba technicka ci ina manualna zrucnost :).Tak niekto musel vymysliet podobnu debilinu na urovni hier z pionierskeho tabora.

doplněno 30.07.15 15:47:

Poznavacim znamenim tychto ludi je fullservis v mama-hoteli.Potom uz naozaj nieje cas na inu zmysluplnu cinnost len na geocaching.

mrsgekko*
Nikde tady nevidím větu: ,,Napiš co si myslíš o mem hobby.,,

jinx, nemáte tak úplně pravdu. (Ale ani nechci říct, že se mýlíte.)

Na úvod říkám, že mi geocaching vůbec nevoní, není to nic pro mě, max. bych šla jako doprovod zapálenému hledači. Takže nejsem zaujatá.

O čem mluvím je to, že geocaching byl původně poměrně náročnou disciplínou, která zahrnovala několikadenní přípravu před samotným hledáním a pak celodenní náročný výlet za "pokladem". Dneska přijede kolegyně z víkendu a chlubí se 4 keškami, které našla během standarního víkendového programu (návštěva památek, dobrá večeře, odpolední procházka...). No a to je to, o čem píšete, a taky důvod, proč to nedělám. Ta náročná varianta není nic pro mou povahu a na úroveň té zdegenerované se nesnížím.

No vidíš. Již dlouho nejsem mladej, FB vůbec nepoužívám a jsem jeho vcelku velkým odpůrcem, makám rukama jako ďas pane profesore, technickou i manuální zručnost mám dost dobrou a geocaching je pro mě zábava na úrovni. Na dost dobrý úrovni.

Holt každý dělá co ho baví a někdo má i pochopení pro zábavu druhejch. Je mě úplně jedno, jestli celej den sedíš jak trubka u kompu a paříš hry. Já si radši vyluštím nějakou mystery keš a pak si jdu odlovit. Jestli ti vadí, že někdo hledá kešky a nebo třeba sbírá známky, hraje šachy, fotbal či hokej a nebo nespočet jiných věcí, je to jen a jen tvůj problém a ne těch lidí, co dělají věci, co je baví.

eulalie*

Dobrý den. To máte dost zkreslený náhled na geocaching, Jinxi. Facebook nepoužívám, je mi tedy více let než 30+, zdegenerovaná určitě nejsem (vychodila jsem nejen základní školu...) , manuálně jsem velmi zručná a fyzická práce mi taky není cizí - a přesto mě geocaching chytnul... Jak mně toto vysvětlíte? Kromě toho jsou kešky na místech, kam se normálně člověk nedostane a ještě si o tom místě může i přečíst spoustu zajímavých informaci - historických apod. Takže mimo to, že člověk jde či jede na výlet, tak ještě k tomu loví kešku...

lidus*

Lituji, že nechodím, 5ti letá vnučka s dědou jsou nadšeni touto zábavou.

au1
hodnocení

0x

hrát fotbal, dívat se na fotbal, dívat se na hokej, hrát ho neumím, počítače, hry, technologie, mobily, houbaření, lenošení, vyvalení se u rybníka, posezení s přáteli u piva, cestování,...

mrsgekko*
hodnocení

0x
Nejsem zrovna sportovní typ, ale absolutně miluju háčkování a pletení z papíru už ať je podzim, a můžu se tomu naplno věnovat, teď spíš lítám venku s dcerkou, jooooo ona je můj největší koníček-celoročně :) Jinak se ráda učím, rozšiřuju obzory, takže internet,knihy. A to mě pořádně chytlo až po maturitě :-D
a nesmím zapomenout na koníčka Barneyho, obludu, co mi žere nervy a oběd z talíře :)

hodnocení

0x

muzika (pasivně, jsem vášnivý posluchač; kratší než to, co poslouchám, by bylo vyjmenovat to, co neposlouchám; jsem milovník zejm. americké country - již několik let jsem členem nashvillského fanklubu zpěvačky Martiny McBride - a rocku), scrabble (i závodně, česky i anglicky - loni /2014/ jsem byl pátý rok za sebou kvalifikován na mistrovství ČR a konečně tam trhnul první desítku; v anglické verzi jsem v ČR zatím neporažen, takže jsem dvakrát reprezentoval Českou republiku na mistrovství světa /2011 ve Varšavě a 2013 v Praze/ - ne že bych tam zářil, konkurence byla tvrdá, ale pár výher jsem urval), četba knih (Čapek, Lustig, Traven atd., výčet autorů by byl opět dlouhý), umění (zejm. výtvarné), cizí jazyky (učím angličtinu na jazykovce - tudíž jeden z ideálních případů, kdy je práce zároveň koníčkem; příležitostně překládám a tlumočím; přeložil jsem z AJ do ČJ americký bestseller, rukopis překladu momentálně leží na korektuře), lehčí pěší turistika (jelikož makám hlavou a všechny výše uvedené aktivity jsou spíše duševního rázu, musím si občas odpočinout nějakou procházkou, výletem; letos se chystám do Tater, ty budou poněkud výzva), houbaření (jsem od útlého věku "chodící atlas hub", doma se vždycky děsili, co jsem to dones za prašivky, než zjistili, jak je dobrá...)

buss
hodnocení

0x

A tazatel coo?

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. A já dělám do prachů. Zeberu i ze země cokoliv se nějak zablejskne. Nebo to aspoň jako mince vypadá. Staré, současné, euráče a i papírové. Specializuji se na US dolláče, Anglii a v poslední době i Francii. Jinak mám doma pár kousků z asi 30 zemí. Untrwasermalní kámoška mi přinesla-přivezla cosi nerozpoznatelného ze Středozemního moře. Z potápění. Zatím jsem se ještě nenořil do žádné kašny. Pár kousků jsem pořídil na aukci, na schůzi naší oblastní pobočky v Turnově. Některé spřátelené pokladní na mě myslí i tak, že když jim v kase zbyde něco, co nejde započítat do tržby, tak mi dají vědět. Jen pro to musím chodit k nim domů. Koukal jsem, že někteří kolezi to berou o dost vážněji. Já jsem jen takový příštipkář.

honzmalatny*
hodnocení

0x

soustruh na dřevo. To se zavřu do dílny, pustím cd a točím.Někdy podle obrázku, někdy začnu točit s domněním že to bude např svícen a nakonec je z toho úplně něco jiného.

hodnocení

0x

Za celý život mám těch koníčků mnoho. Dříve, když jsem měla děti malé to bylo nutnost na ně plést, háčkovat, šít na děti...nedávno jsem háčkování oprášila a háčkuji čepičky i svetříky pro vnučku. Další celoživotní koníček je vaření, pečení, aranžování, kreslení, pěstování květin, zahrádka, vyšívání, dříve jsem i hodně četla, teď co mi slábne zrak už méně...někdy mě něco chytne hodně, někdy zas nevezmu háček do ruky třeba týden...hodně věcí jsem rozdala jako dárky...

hodnocení

0x
Mým hlavním koníčkem je moje práce.
Na začátku letecké modely a astronomie, potom rogalistika a teď zase návrat k modelařině a stavím velké rakety
linda*

Tak, tak.. Je to skvělé, když je práce i koníčkem. :)

lidus*
hodnocení

0x

Ráda si přečtu dobrou knihu, ovšem největší koníček jsou dvě vnučky- mám to jako rehabilitaci, musím totiž navlékat korálky, lézt po kolenou, házet míčem, hrát pinpong, plavat, malovat barvama, skládat kostry dinosaurů a lakovat je, hrát na piáno a zpívat, hrát hry na počítači, prostě vše co chtějí. Lituji toho, že na invalidním vozíku se toho moc dělat nedá, děda si užije mnohem víc.

hodnocení

0x

Jezdím na koni. Půjčuji si krásného Mavericka, s kterým dvakrát týdně lítám po lesích. Pak jezdím na motorce. Mám neméně krásného Fazera 800, černýho jak moje duše a jezdím divokou vodu...teda já mám fakt samý destruktivní koníčky... :o)

dary*
hodnocení

0x
Programování. učím se angličtinu pomocí mého programu. šachy které si občas zahraji ale momentálně nemám s kým:) voda a výlety do přírody, čím dál tím líp. Je na tom někdo podobě?

filip2004
hodnocení

0x

Já rád pomáhám dědovi v truhlárně moc rád tam dělám něco ze dřeva a čuchám dřevo.Potom pomahám u včel tam to zase voní jinak.Když chodím do školy tak rád chodím do zušky na výtvarku,zpívat.Nesnáším housle.Chodím rád do atletického kroužku.

angee*
hodnocení

0x

Já mám koníčků strašně moc. :) Strašně ráda fotím zvířata, natáčím, tvořím a stříhám videa, zajímá mě počítačová grafika, úprava fotografii, tvorba web. stránek... potom miluji kreslení (zdědila jsem talent na kresbu zvířat, ale lidi kreslit neumím :-D ), hraji na kytaru, trochu na klavír, zpívám, mám ráda kočky. :)

Ale jediný koníček, pro který doslova žiju, je KYNOLOGIE. Já prostě miluji výcvik psů a zajímá mě péče o ně. Mám doma psa, roční labrador, který se jmenuje Marley . Dělám s ním Trick-dogging a trochu Dogfrisbee a agility. :) Strašně mě baví ho něco nového učit. Vyhráli jsme už i soutěž a taky začínám psát do časopisu, takže za to jsem moc ráda! :)

zelenydabel*
hodnocení

0x

pravidelně plavu, lezu po stěnách, bojové umění, cvičení (různé na posílení svalstva a kondice žádná kulturistika nebo tak), focení, nově začínám s freedivingem (potápění s nádechem bez přístrojů), střelby, motorky. S těch tradičních pak kutilství. Velice rád něco dělám v dílně, zkouším nové technické novinky a nářadí plus rád něco tvořím. Např. z kamenů dělám schody, skalky pro bylinky. V nýnější době dostavuji velkou garáž s pomocí kamarádů, kde na střeše budu chtít mít posezení se vstupem do bývalé hospodářské budovy atd...celé jsem to projektoval podle antického slohu a odkazu Italské architektury.
Takže takový blázen.

Jinak ještě poslední koníček jsou různé akce v přírodě...kde učíme dětska jak přežít, orientaci v přírodě bez pomůcek a nebo si je umět vyrobit...atd. Kdysi jsem psal i články do odborných plátků na téma přežití a orientace v přírodě...

Dnes už není tolik času. Potřeboval bych ještě tak minimálně den k dobru. No a občas si přijdu podiskutovat mezi lidi na poradte.cz

Takže tolik o mých zálibách a koníčcích.

miluseka
hodnocení

0x

youtu.be/...

petr02
hodnocení

0x

Pěší turistika, rád chodím na zapomenutá místa, kam skoro nikdo již nechodí - malé kopce/hory, vesnice pokud v nich jsou nějaké zajímavosti, mám rád českou krajinu, takže velmi rád putuji krajinou (ještě raději s drahou polovičkou), velmi mě tím inspiroval můj oblíbenec Václav Cílek.
Dále hudba, její poslech i skládání, hudba je pro mě snad to nekrásnější, hned vedle přírody. Hraji na kytaru i piano. Ani v hudbě nejdu s davem, ale věnuji se převážně undergroundové hudbě (black metal, neofolk, dark ambient, ale i vážná hudba, potrpím si ale i na takových chuťovkách jako je funeral jazz.
Dále literatura - již zmíněný Cílek, Tolkien, Fromm, Hayden, Waltari, Balzac, Klostermann, Puzo atd..
Dále filmy, miluju Tarantina, ale hodně ujíždím na evropské tvorbě s převahou Skandinávie, česká tvorba je až na pár kousků o ničem.
Dále je mým menším koníčkem doprava a to především železnice.
Rád třeba i vařím, ale to asi pro mě není koníček. Velice rád si taky povídám, například rád s někým filosofuju na téma vesmír, psychologie člověka a další zajímavá témata. Mám rád i meteorologii. Čímž bych to asi zakončil.

drlight01
hodnocení

0x
Mám spoustu koníčků např.: jezdím na kole, plavání,bruslení v zimě i na jaře,podzim anebo léto,lyžování,kreslení,čtení, vymýšlení příběhů,zkoumání přírody,posluchám hudbu (AC/DC,Black Sabbath,Deep Purple,Iron Maiden,Judas Priest,Powerwolf,Led Zeppelin,Sabaton,Kabát,ABBA, atd.);)

hodnocení

0x

Tak za prvé: chtěl bych poopravit jinxe..

..že geocaching je zábava i pro starší jak 30ti let. A taky je mi jasné, že to byla nejspíš jen provokačka..ale pořád nechápu proč tedy vůbec přispíval*nevi* Jeden můj známý (starší ročník), ne že jen kešky hledá, ale především je sám vyrábí a dává pak údaje k jejím nalezením. A to by jste čubrněly, jak jsou ty kešky vymakané..žádné malé schránky z plastu apod.. A i úkryty jsou důvtipně řešené a na někdy velmi neobvyklých místech. Holt, kdo není líný..

Ale toliko k těm "keškám". Mě třeba osobně se to líbí, jak se tím druzí baví, ale zatím to jde trošku mimo mě.

Mě baví hlavně kolo, cykloturistika, ..kolo je můj život, vždy mě drželo "nad vodou".., někdy pěší turistika, nějaká ta občasná prácička na domku, něco vykutit atd. A pak si i rád zahraju jak zbyde čas Wotko (World of Tanks). Normálně musím říct, že se mi nejlíp spí, když těsně před spaním Wotko nějaký čas hraju. Možná proto, že se člověk musí neustále ve hře soustředit a nemá volnomyšlenky. Pak to vypnu, vyčistím zuby, zalehnu a spím jak mimino..nemám vůbec čas a ani chut pak v posteli před spaním na nic díky tomu myslet..přemýšlet. Na mě to takhle prostě působí a to už jsem taky starší ročník.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]