Nejste přihlášen/a.
A to ještě není na hradě. První co udělá, že sníží soc. dáívky a důchody. Už to uvedl pro německý časopi Die Welt.
Vy si skutečně myslíte, že prezident ČR má takovou pravomoc, že může rozhodovat o výši důchodů a sociálních dávek?
Určitě lepší než Klausův kterej je arogantní bllbec. Namyšlenej. Zemana nikdy, si radši upálím ruku.
proto je lepší volit Karla , kterej vrátí Sudety Němcům . Už v roce 1932 prohlásil Adolf Hitler - Českou pánev a Moravu a východní regiony na hranici Německa osídlíme německými sedláky. Čechy vysídlíme na Sibiř nebo do oblasti Volyně... Češi musí opustit střední Evropu .
milancukrář, chtěl bych mít vaší jasnozřivost, vlasně radši nééééé.
Lži a pomluvy jsou v sovislosti s oběma kndidáty, jen něktré se hodí víc a víc se nafukuji
Jen Karlovi postoje byly slyšitelné přímo z jeho úst, nebo že by jej někdo "daboval"?
jak to mužete vědět? vy mu vidíte do hlavy? podle mě by na tom nebyl vubec ztratný.. tak samo cirkevní restituce... no mě jen zajímá jak se k takovému zpochybňování staví lidé v pohraničích.. jestli to vítají...
ale tohle to neni spravne ani vyslovovat.. natož jako prezident.. a ted si němčouři a rakušááci mnou ruce...timto zpochybnuje celou naši republiku.. i slovaci to těžko chápou.. ale některým lidem to pořád ne a ne dojít...
K tomu nemá žádnou pravomoc...
Nicméně nebylo by to zcela od věci, často je dnešní důchod vyšší než výplata člověka v produktivním věku.
Na pobírání soc. a jiných dávek lidmi co celý život nepracují (a přitom mohou) mám také svůj názor.., ne že bych je snížil...ale zcela
bych je pro tyto lidi zrušil.
Podle mě to nápad špatný není, při větší (až 100%) volební účasti by těžko vedli komunisti - uvědomte si to laskavě...
Já myslím, že právě naopak. Právě při tomto kroku by lidem došlo, že se vracíme zpět a volili by kohokoli, jen ne komunisty.
ladaadal:
já o koze a ty o voze.
Já měl na mysli, že ve volbách mají komunisti víc hlasů jen proto, že jejich voliči k volbám chodí, donucením občanů k tomu aby se učastnili voleb všichni by se poměry hlasů diametrálně změnily.
Na to bych nespoléhal. K volbám nyní nechodí převážně politikou nasraní lidé, kteří logicky tíhnou k levici a jednoduchým radikálním řešením.
Já vím, jak jsi to myslel, ale kdyby něco podobného nastalo, tak polovina těch, co volili komunisty by je už nevolila, protože by měla strach, že se to vrátí.
Ale Zeman slibuje bláboly, myslí akorát na sebe a když půjde na hrad. Všechno půjde do hajzlu. Já si jeho videa pouštím na zasmání, nechápu, jak někdoo může volit Zemana. Kníže má aspon úroven.
knize / shitzeman :
ano má úroveň - usíná ve stoje a není mu rozumět, výborné předpoklady pro reprezentaci našeho státu
Kníže má úroveň , podle čeho soudíte a co vás vede k tomu ho volit? To že chce rozprodat republiku?
Nemohu se zbavit pocitu, že kdybych potkal na začátku voleb na ulici kohokoliv s plackou a na ní někoho z těch 8 zbývajících kandidátů tak by mne to nějak nepřekvapovalo, ale kdo volí karla musí být mdlého rozumu a bez vlasního názoru. Zatím jsem se nesetkal z nikým kdo by dokázal rozumě argumentovat, všichni Karlovi voliči jen papouškují mediální masáž
Úroveň? No, nevím, jestli je lepší člověk, kterému občas ujede nějaké to lidové slovo, ale má to v hlavě srovnané, než uhlazený kravaťák s líbivými slovíčky, za kterými se skrývá obrovská přezíravost ( a Kalousek).
Takové výmysly,jaké se tu objevují,jsou pod úrovní inteligentního člověka.Vždyť si každý snad umí uvědomit,jestli jsou tyto bláboly možné.Vždyť vše,co se dostane ven,ať to řekne Zeman,nebo švarcenegr,jde přes síto skupiny poradců a to nejsou žádní hlupáci.Takže dámy a pánové,sledujte jen solidní noviny,ne bulvár!
JABRAKA
Kníže jo? Ten už to má domluvené parlamentnilisty.cz/...
doplněno 23.01.13 12:47:já k volbám jdu , ale odevzdám prázdnou obálku , protože není koho volit
doplněno 23.01.13 12:57:protože , mám na to právo a tím dávám svůj názor najevo . Sedět doma a říc není koho , může říc třeba i jen lenoch .
artíku, máte na to plné právo, ale vůbec nechápu proč se tedy obtěžujete nikoho nevolit. Proč nezůstanete raději u rodiny, v hospodě, na zábavě, v práci, nebo kde chcete...
jaký dobrý pocit z čeho, že jsem zbytečně promarnil čas zbytečnou činností. Ano, opravdu jsem to nepochopil, proto se ptám!
Je to z deště pod okap, prašť jako uhoď, komunismus nebo nácci, shnilý nebo nezralý ovoce, uhořet nebo umrznout, kilo peří a kilo železa... prostě dva extrémy z nichž ani jeden nestojí za nic. Ale koho budu volit... to fakt netuším. Jde vidět, že "volit" je od slova "voli", protože jen voli mohli volit tyhle voly...
doplněno 23.01.13 15:56:Juj, kvůli jedné poznámce takový flame :D. Nechtěla jsem říct, že Zeman = komouš a Karel = nácek. Chtěla jsem naznačit to, že jsou to dva extrémy, z nichž ani jeden není dobrý. Asi jsem spíš měla napsat "komunismus a nacismus". Ve stejném smyslu bych mohla napsat i "askeze vs. rozhazování milionů/miliard". Prostě v těch volbách chybí "zlatý střed", který by vyhovoval oběma stranám.
kolikokoli: s tím kilem železa a kilem peří zásadně nesouhlasím. Zkoušela sis to někdy pustit na nohu?:D
O jakých náccích mluvíš? Nebo jestli myslíš otce jednoho z kandidátů tak to byl daleko menší "nácek" než třeba takový dnes oslavovaný Baťa.
Otce? Nejdřív si o tom chce něco nastudovat . Já mluvím o jeho postoji k Sudetům
doplněno 23.01.13 14:10:a co chtěl Hitler už jsem taky psal .
Karel má zájem jen o svůj majetek , nebo nevíte jak získal protiprávně majetek v ČR? Jeho adoptoval strýc a tím se podle českých zákonů nemohl stát dědicem tady u nás . Ale ono se to bralo podle Rakouských zákonů v ČR .
Vlastenče, proč české území označuješ německým jménem? Že by proto že historicky nejde ani o vyloženě české, německé nebo polské území, ale prostě o "plynulý přechod" kde se národnosti libovoně míchaly podle toho kdo se komu líbil?
.
Nicméně o žádném jeho "postoji k Sudetům" nevím a je mi to jedno. Podívej se do kalendáře, od války a divokého odsunu uteklo už dost vody aby to bylo putna všem kromě pár bláznů nad hrobem a pár populistických politiků.
Což moc nechápu jak to může jít. Co když se u nás dle zákonů nějakého amerického státu někdo odsoudí k trestu smrti, To bude taky normální?
tak bohužel - soud si vyslechl znalce na mezinárodní právo a rozhodl se, že se bude postupovat podle práva rakouského. Karel tudíž zdědil podstatnou část majetku konfiskovaného orlické větvi a činí si zálusk i na majetek zabavený na základě speciálního zákona Lex Schwarzenberg, byť se věc komplikuje rodinným sporem s nevlastní (adoptivní) sestrou Elizabeth von Pezold.
pletete si tady pojmy s dojmy... je rozdíl pro co by byl a co by ze své funkce mohl udělat... to je sakra velký rozdíl tak tu nešiřte bláboly že bude snižovat něco nebo něco zavádět.. a povinnost volit by nám akorat prospělo.. aspon by se konečně ukazalo jak to v čr je...
doplněno 23.01.13 13:13: myslím že tady někdo silně masíruje... už aby bylo po...
Koukam, ze kombinace novinarskych zkratek a tupych ovci je smrtelna. Schvalne jsem si dohledal puvodni vyrok, a to o povinne volebni ucasti pod pokutou byla odpoved na otazku, ja by se Zeman vyrovnal s malou volebni ucasti. Takze nejde o zadny plan, ale o odpoved na hypoteticky redaktoruv problem
Jenže, bohužel, ti méně nadaní pak budou volit žcuhlu právě kvůli pár článkům v Aha a Blesku.
Ti méně nadaní, jako jsem třeba já, by od slušného státníka očekávali odpověď v duchu: "je potřeba jednat tak, aby všichni lidé sami a dobrovolně šli projevit svojí vůli". Jenomže tohle zase nechápají ti více nadaní..., ty by všechno udělali povinně. Hele, honzas1, kolik vám je? Zažil jste povinné účasti na 1.máje, v odborech a povinné nákupy známek solidarity? Asi né, co?
Pokud chce Miloš 100%ní účast u voleb, měl by udělat pravý opak. ne dát 5 tisíc pokutu, ale každému voliči dát 5 tisíc na ruku. Voliči by jistě urvali dveře u volební místnosti, jak by se tlačili dovnitř. Volili by určitě všichni a Déžo s Eržikou i několikrát za sebou!:D
Teda Jaguško, to jsem se od srdce zasmála, ale máš svatou pravdu, to chce vytesat do kamene.
Jó, kdyby všichni volili Táňu Fišerovou, mohl být svatý klid. Někdo tady napsal, že se hodí jen na zapalování svíček na Adventním věnci, no, myslím, že by to ještě rádi lidé brali. - pt
Paní Táňa Fišerová žije v jiném světě, i když budeme brát v úvahu, že prezident je jen reprezentativní figurka, musela by se ve funkci hlavy "tohoto bordelu" zcela jistě do několika dnů zbláznit
Je to hovadina. Může tak zákon navrhnout. Ale schválit ho musí PS a Senát.
A pro lidi co nechtějí jít k volbám: Jděte k volbám taky. Když se Vám nelíbí ani jeden kandidát, vhoďte tam volební obálku prázdnou. Bude to neplatný hlas, nic to nezmění, ale zvedne se počet špatných hlasů, a ani jeden z těch dvou kandidátů nemůže tvrdit že má podporu všech obyvatel. Nebude moci tvrdit, že počet těch co nevolili, je procentuálně stejný jako těch co volili. Právě ty neplatné hlasy jsou schopny ukázat, že se Vám nelíbil ani jeden kandidát. Počet neplatných hlasů je zveřejňován i během sčítání hlasů. Alespoň všichni uvidí, že nejste lenoši, kterým se nechce. Vy všichni, kteří druhé kolo chcete bojkotovat, volte neplatným hlasem. Ať vysoká účast a zároveň vysoké množství neplatných hlasů ukáže, kolik lidí nesouhlasí ani s jedním kandidátem.
Jaký to má důvod tam vhodit prázdnou obálku? Počítají se hlasy.Napadá mne jen ten aby v obci o mě neřekli on nešel volit.Takhle po volbách mohu tvrdi že jsem volil toho zvoleného.
Proč prázdnou obálku. Jen a jen proto aby bylo vidět, kolik lidí nesouhlasí ani s jedním kandidátem. Budoucí prezident nebude moci tvrdit, že má podporu i té procentuální části voličů která k volbám nešla. Prázdná obálka a neplatný hlas mu to neumožní. Pokud by každý kdo nesouhlasí ani s jedním kandidátem zvolil neplatný hlas, objeví se mezi neplatnými hlasy ve výsledcích. Představte si, že se chybovost hlasů zvedne z nějakých průměrných 3-5% na 20%. Tak bude jednoznačné referendum o volbách. O nic nejde. Nic to nezmění. Jen bude, naplno a hned, vidět kolik je nespokojených. Nic víc, nic míň.
Média nás masírují od rána do večera, přestala jsem poslouchat co se na koho vytáhne, kde se jak odpověď vytrhne z kontextu. Velmi mě překvapilo, že paní kněžna umí 5 jazyků bezvadně a za dobu žití s Karlem nebyla schopná se naučit česky, svědčí to pouze o tom, že německá kněžna je němka jak poleno a podle mého tu nemá co dělat. Se Zemanem to sice nevyhrajem ale je to dle mého názoru menší zlo než když budu volit knížete nebo nepůjdu k volbám.
Prázdnou obálku bych viděla jako pokrytectví. Tak u nás vždycky jeden muž volíval, protože jsme na malé vesnici a tak nechtěl, aby ho pomlouvali, že nevolil. Jenže pak se ožral a stejně to na sebe vybrebtal. Tak jaký to mělo význam.
Takže si myslím, že buď jít a volit, nebo zůstat doma. Ta prázdná obálka nikomu nic nepřinese. A dělat, že volím, jenom aby někdo neřekl? To by mě byla hanba před sebou samou! Jaga.
Jsem také rozhodnut vhodit do urny prázdnou obálku a jako pokrytec se necítím. Za pokrytectví spíše považuji voleb se nezúčastnit. Já se však volby aktivně zúčastním a prázdná obálka bude vyjadřovat to, že žádný z obou kandidátů mně nevyhovuje. A dělám to kvůli svému svědomí a nikoli proto "aby někdo neřekl".
Cítím to tak, že když se k volbě nedostavím, dávám tím najevo, že mě volby nezajímají, že mi je jedno, kdo se postaví do čela státu, že jsem líný, že nejsem ochoten pro věci veřejné obětovat 20 minut... Kdežto dostavím-li se do volební místnosti, manifestuji tím zájem o volbu prezidenta republiky. Ale když budu odevdávat prázdnou obálku, tak nebudu mít pocit, že nevolím, ale že volím - nikoho. Někomu se to může zdát nesmyslné a zbytečné, ale po sečtení hlasů uvidíme, kolik procent hlasů bude tentokrát neplatných. Jsem přesvědčen, že více, než v kole prvním.
bmbx zrovna jsem říkala manželovi jak mě ta pokuta pobavila a on mi vypočítal jako vy, kde všude ve světě se to běžně dělá a řekl, že je pro jelikož ty volby cosi stojí a pak tam někteří ani nejdou. Asi to bude o tom úhlu pohledu jako ostatně všechno.
A to tu ještě nikdo nevyhlásil hladovku, jak bývalo dobrým zvykem po revoluci. Já bych vyhlásil protestní přežíračku. Tu vydržím spíš.:D
Když přijedu k pumpě,tak nic nevolím,protože když mám benzíňák,tak čepuju benzín,když diesel tak naftu...
No, tak i v minulém režimu se dalo vyhnout volbám. To se vyzvedla kartička, že budete volit mimo své trvalé bydliště v jiném městě a pak jste volit nešel a bylo vymalováno. - pt
Kdosi tady řekl, už aby byla sobota, jo-jo, svatá pravda. Vsadil jsem si podruhé v životě, až to bude jasný, vzpomeňte si na mně. Budu volit pana Miloše Zemana, k tomu jsem i podřídil sázku. Kdyby náhodou, tak mi prosím nezáviďte. Nechci Vám radit, ale vsaďte si taky, čím dříve, tím lépe.
Jo, ta poznámka ohledně pokuty - je vidět, že neumíte číst mezi řádky a že neznáte Zemana. Dívejte se dnes na Novu.
Kdosi tady řekl, už aby byla sobota, jo-jo, svatá pravda. Vsadil jsem si podruhé v životě, až to bude jasný, vzpomeňte si na mně. Budu volit pana Miloše Zemana, k tomu jsem i podřídil sázku. Kdyby náhodou, tak mi prosím nezáviďte. Nechci Vám radit, ale vsaďte si taky, čím dříve, tím lépe.
Čím to je, že všechny kvalitní známé osobnosti volí Karla? A naopka? Na naší straně je např. pan Svěrák, Eben aj. supr lidi. Na opačné Vondráčková s manželem, Patrasová a pod. trosky. Zamyslete se.
Milý Ringo, neškatulkovala bych nikdy známé lidi podle toho, koho volí. Proč do umění tahat politiku? Pokud mám nějakého herce /zpěváka/ ráda, budu ho ráda poslouchat i nadále, bez ohledu na to, koho volí.
Stejně tak naopak. Třeba ta vykulená paní Žilková. Četla jsem její přímý rozhovor, je to už ale delší čas, kde si stěžuje, jak nemá peníze a nemá áááá...A nikdo jí nechce dát. Kdyby jí aspoň ta firma co vyrábí Indulonu, poslala balík Indulony zdarma, cituji: abych si já, stará kráva, měla čím mazat ty své vrásky na ksichtě...Když nemám na lepší kosmetiku.
To je potom člověku zle, koho máme za "umělce". A tuto paní už bych nikdy neuznávala jako českou dobrou herečku, nepomohlo by jí k tomu ani, kdyby volila třeba Karla IV. Podobně by jistě nepsala ani žádná uklízečka, natož "hérečka". Ono to není v tom, jak je kdo známá osoba, ale jak se chová. A to paní Žilková evidentně neumí. Jaga.
Chichi, tak tohle je legrační, nakonec se vlastně bude úroveň a talent umělců vážit podle toho, koho volí. A to tady plácne člověk, co věčně nadává do komunistů. Uvědomuješ si, že děláš to samé, co oni? Kdo volí Zemana je podle tebe lúza a troska, kdo volí KS je super mega hafo nejlepší herec, na kterého čeká Halywood.
Ale no tak nehysterči. Nic takového jsem nepsal. Jen je s podivem, že 90% osobností kterých si vážím volí Karla a naopak. Celý jsi to otočil. Nehodnotím lidi podle toho koho volí. Najdou se i opačné příklady, ale moc jich není.
To je zcela normální, spíš by stálo za to kdybys zmínil ty co mají stejný názor jako ty a nevážíš si jich, to by mělo větší váhu :D Nebo vyjmenuj jiné osobnosti, nejen umělce...
a podobné v MFDnes, dnes.
Ale již to vidím krásně, dneska poslední debata v televizi, zítra volby, pak divadelní ples, ráno odjezd na chalupu, a po víkendu bude zase klídek.
Jako když hraje Sparta a Slávie, tak pak v hopodě se pobaví všichni spolu..
Proc to vytrubujou do sveta? A co ostatni umelci? Co myslis? Treba voli Zemana, ale nemaji potrebu to sdelovat svetu a delat nekomu reklamu.
A ta nase strana me rozesmala
Ještě jedna připopmínka - není tohle vlákno založeno nějakým schizofrenikem?
Objevují se tam totiž odpovědi od dvou osob: Kníže a od osoby Shitzeman.
Vypadá to spíš na Chocholouška. A já, blbec se dala nachytat /stejně, jako i ostatní/ a odpovídala jsem. grrrrrrrrrrrr
SCHWARZENBERG SUDETSKÝ
Zmínit by se měla i podivná Schwarzenbergova role v omluvě sudetským Němcům a ve vyjednávání s nimi. Schwarzenberga zde usvědčuje jeho vlastní životopisná kniha, kterou napsala redaktorka jeho vídeňského časopisu Profit (takový rakouský Respekt), čili životopis autorizovaný a ryze oslavný, ve kterém se dočteme o tom, kterak Schwarzenberg navrhoval dokonce úplné navrácení majetku i návrat samotných sudetských Němců a další nepředstavitelné jednostranné kroky, které jen díky neprůchodnosti na českém politickém kolbišti nakonec nedošly naplnění. Zřejmě ale chtěl, aby toto jeho počínání bylo pro budoucí generace zdokumentováno a tak se jím rád svému životopisci pochlubil.
Řekla jsem, že jsem volila T. Fischerovou, která se do druhého kola nedostala. Teď se píše, že by eventuelně v budoucnu byly pokuty za neúčast ve volbách, takže si říkám, proč této poslední volby bez pokuty nevyužít a nikam už nechodit, když moje kandidátka nepostoupila. Ještě přemýšlím nad možností, že dám do obálky opačného kandidáta než manžel, tím se vlk nažere a koza zůstane celá, bude to 1:1, nebo, jako když oba nepůjdeme vůbec. - pt
Já slyšela, že řekla, že se do druhého kola k volbám nechystá. - pt
doplněno 24.01.13 12:42:K volbám asi nepůjde, ale slovně možná KS podporuje.
To je zcela otevřený a neskrývaný fake, ale je to zábavné a myslím, že díky té nesmyslnosti to může pobavit i Zemanovy příznivce. Takže to sem dávám v předpokladu, že se tím nezproněvěřím svému předsevzetí debat tohoto druhu se již neúčastnit.
doplněno 24.01.13 14:35:Odkaz nějak nefunguje. Co takhle:
doplněno 24.01.13 14:37:
To sice není živé, ale funguje to po zkopírování. Ještě jednou zkusím pro pohodlý, ale kdyby zase nešel, tak nezbyde než ctrl c ctrl v
doplněno 24.01.13 14:42:sorry , pro pohodlí. Ó hrůzo...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.