Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, stručně? Pes. Zdravím!
doplněno 08.08.15 22:02:Jo jo, pejsek naslouchá, podpoří, pobaví, přitulí se, povzbudí, zaměstná, odvede chmury atd.
Dobrý večer, Bene - pes není jen přítel, pes je ztělesněná láska. Aspoň všichni psi, kteří zatím prošli mým životem, takoví byli.
Jenže pes není přítel. Ten Vám za buřta oslintá i nohu. Je to člen smečky, a je otázka, do jaké funkce ho pustíte. To třeba u kočky je to jiné. Třeba s jednou jsem žil asi rok a když si ke mě přišla lehnout a pomazlit, tak jsem to považoval za projev kamarádství. U lidí to poznáte až za čas a v těžkých situacích. V dobrých časech je kamarád každý.
Je to ten, kterému můžu říct všechna svá tajemství a on je nikomu neprozradí. Můžu za ním přijít, když mám nějaké trable a on mě neodkopne slovy - Teď nemám čas. Můžu se vedle něj chovat jako blázen a on se bude smát se mnou. Můžu si s ním prostě jenom tak povídat a on mi naslouchá, nabídne mi rameno (či kapesník) na vyplakání, můžu s ním provádět spoustu bláznovinek. A to stejné mu nabízím já. Ale to neznamená, že nutně spolu musíme chodit.
V lidech jsem se často (skoro se mi chtělo napsat : vždy) zklamala. Do soukromí si proto nikoho nepouštím.Mám spoustu "známých" a jednu kamarádku od dětství a ani ta o mně neví vše, i když ví hodně, tak ne vše.
Souhlasím s rádci nade mnou :
Koupit si psa je jediný způsob, jak získat za peníze lásku. (Georg Bernard Shaw )
Pejsek že neodpoví? Nepokecá? Cha! Neznáš pejsky. Samozřejmě neodpovídají a "nepokecají" lidským způsobem, odpovídají psím a pokecají taky psím, když je k tomu přiměješ.
Akorád neporadí. To tedy ne. Chceš-li od pejska radu, dá ti najevo, že ty si s tím poradíš sama nejlépe. Ty si vždycky se vším poradíš nejlépe a co děláš, děláš dobře.
Vaše otázka vůbec není hloupost, je to závažná věc. Dobrého přítele poznáte tak, že vás nikdy nezradí a vždy vám pomůže, třeba i finančně. Očekává od vás totéž Nemusí být jediný, asertivní člověk mívá přátel více. Do svého života si přítele pusťte jen tolik, co si připouští on sám. Jinak můžete narazit. Je dobré mít přítele, jeden mi zachránil život.
Dobrý den, víte, on je také rozdíl, když jsou dvě kamarádky nebo dva kamarádi. Mužské přátelství vydrží více a déle. Ženské se často a brzo rozhádají, protože řeší i maličkosti. Zdravím!
doplněno 09.08.15 08:09:mrsgekko - dobré ráno i Vám. No, to nebylo nic proti ženám - snad jen životní postřeh. Ale, třeba není správný. Možná si muži rychleji odpustí příkoří, ale ženské to neumí. Ovšem, očekávám Váš další nesouhlas s touto myšlenkou.
doplněno 09.08.15 08:28:mrsgekko - poměrně jistým "hrobem" přátelství je sdělení nějaké pravdy. Tedy, když jeden řekne tomu druhému, co si o něm skutečně myslí - a ten druhý, místo toho, aby to ocenil, že má pravého kamaráda, který ho nešetří a neleze mu jen do řiti, tak se urazí. Lidé často nechtějí pravdu o sobě slyšet, ale raději si poslechnou to, co slyšet chtějí. Jenže, to potom asi není skutečný kamarád, když říká to, co je očekáváno a ne pravdu.
doplněno 09.08.15 08:53:mrsgekko - pokud by to neříkal kamarád, tak by to mohlo ublížit. Ale, od kamaráda by to mělo vést k zamyšlení (po prvotní nas*anosti, kterou pocítíme asi každý po vyslovení pravdy o nás).
Ovšem, připouštím, že dávkování je možné - pokud nejde o rychlé "nakopnutí" kamaráda a jeho "probuzení" - tedy, otevření jeho očí, aby nežil třeba v bludu. No, a ženské jsou citlivější, vše si hned moc berou, začnou oponovat a hádat se - a jsme zase na začátku toho, co jsem už psal.
Tak, a máme problém vyřešen .
ben -
- přijmout pravdu o sobě je docela těžké, a řekla bych, že téměř nikdo se s touto schopností nenarodil, ale musí se tomu celý život učit, zrovna tak, jako se naučit pravdu sice sdělit, ale tak, aby to nebylo zrovna jako rána palicí do hlavy.
- taky jsem s nemilým překvapením zjistila, že si o sobě myslím něco zcela jiného (samozřejmě lepšího), nežli si o mně myslí okolí. Chvíli jsem se cítila velice ublíženě, ale donutilo mne to více přemýšlet nad svým jednáním a nad tím, jak to asi na lidi kolem působí a "polepšit se" .
Popravdě mne to naučil můj partner, který sice není "vzor ctností" - ale je inteligentní a tzv. "pravdu" sděluje věcně, bez emocí, s humorem a bez urážení druhého, takže je docela snadné ji přijmout a nad svým jednáním se zamyslet. Platí to samozřejmě vzájemně.
Má to ale jednu chybu - k takové "moudrosti" se dopracujete až po letech, pokud se k ní vůbec dopracujete, ale i tak je lepší být snášenlivá "stará paní" , nežli "ercbaba princmetálová" .
Pokud "vsadíte" na psa, tak Vás nějak ani nemá kdo učit, protože pes nekritizuje, ten pouze bez výhrad miluje a nechá si chudák všechno líbit i od naprostého "pitomce" a dokonce i od sadisty. Mít přítele neznamená jen, že Vás má rád on, ale že bezvýhradně máte rádi vy jeho i s jeho chybami a že dokážete přijmout, když se mu na Vás něco nelíbí - takže, když Vás pes kousne, zamyslíte se především nad jednáním svým, nežli toho psa.
Takže jsem se vykecala, přeju hezký den. Čulda.
Dobrý den, můj nejlepší kamarád má chlupatý kožich a čtyři nohy. Mohu mu všechno říci, vždycky mě vyslechne a má mě stále stejně rad. Vyrostl sice na smetišti, ale chová se jako gentleman, pouští mě do dveří... Je to pes.
To je velmi obtížná otázka. Mým životem prošla spousta kamarádů. Povrchních, opravdu dobrých, koneckonců i těch, kteří se ukázali jako hajzlíci. Dnes už vím, že všichni kamarádi mým nebo já jejich životem projdeme, někdy pobudeme a pak nás osud, život, zavane někam jinam. Oni nechají stopu v mém životě stejně, jako já v jejich. Mám to štěstí, že má rodina jsou i mými nejlepšími přáteli. Všichni, bez rozdílu. Na ně, na všechny, je spolehnutí. Najdu u nich pomoc a pochopení, ikdyž občas musím vysvětlit, o čem si myslím, že je evidentní. Jejich pomoc je opravdu vždycky velkorysá. Ať už se jedná o vyslechnutí a pochopení nebo o čas nebo o peníze. A navíc, vždycky je budu všechny milovat a vím, že oni budou milovat mě a také vím naprosto jistě, že mě nezradí. A když u některých horoucí láska bude chybět, vždycky pochopení, respekt a úcta zůstane.
Psi a jejich bezpodmínečná láska a pochopení, to je samostatná a krásná kapitola.
Děkujiá. Nejen že se to hezky čte, ale krásně se v tom žije. Rodina je něco, co tvoříme i my, každý z nás. Jak vypadá, je i naše práce.
Pritel se objevi, kdyz jste v nejvetsich nesnazich, beze slov a nezjistne pomuze... Pritel Vas vyslechne, nehodnoti Vas, muze Vas nasmerovat (ale nemel by radit) na spravnou cestu. Pritel, pokud jste prestal kourit, pritel vic nenabizi cigaretu. Pokud jste prestal pit, pritel Vam nepodsouva alkohol a tesi se s Vama. (Pritel chape, ze vy neopoustite jeho, ale tyto neduhy ... ) Pokud jste opustil zenu, pritel Vas vyslechne, nehodnoti a nenava Vam a ani na Vasi bejvalku.. Proste umi naslouchat, kdyz to potrebujete... Snad mne rozumite. Pred pritelem nemusite nikdy nic vysvetlovat. Pritel totiz vi ..
Musi byt mezi vami a pritelem umluva - aby se z Vasho pritele nestal nepritel, nesmi do Vasho vztahu v zadnem pripade vstoupit zena. Zena totiz nemuze byt pritel - zeny na opravdove pratelstvi nejsou nastavene a nedokazou ani, co opravdove pratelstvi je, pochopit. (Snad na vzacne vynimky, ktere "vychovali" starsi brachove) Zeny se dokazou strasne rozhadat a jedna druhe skodit, dokazou zmanipulovat chlapy ve svuj prospech a pak nenavidi cely zivot .. Podivejte se pravde do oci - to jsou proste zeny.
Proto, pokud mate takoveho opravdoveho pritele - budte i vy jemu "pokrevni" pritel Takto bych definoval pritele ja, samozrejme muzete i nemusitze souhlasit ...
PS: Uz vidim, jak mne tady zeny - jak vosy napadnou a narknou z kdeceho
B
Jako vždy se ujíždí od otázky, to by se mělo mazat. Tazatel přece nemá na mysli psa.
Toho dobrého kamaráda lze prohlásit až na smrtelné posteli po zkušenostech . Nevěřím, že by byl nějaký až za hrob. On je nějaká osobnost jako my a podle toho se chová. Bude se omezovat?
Dobrý den, tak, s tím pejskem jsem to začal já. Proč? V otázce není napsáno, že jde jen o člověka, diskuze je volná a mohu si to i myslet (pes - nejlepší přítel člověka). Váš návrh, na mazání příspěvků mimo téma ve Volné diskuzi, je hloupost a ten termín volná by ztratil smysl. A máte čisté svědomí, když v otázce o chození naostro napíšete, že chodíte bez ponožek? Není to také mimo téma? Zdravím!
P.S. pro "buss".
Já mám kamaráda a kamarádku od puberty, když o nich přemýšlím tak patří asi do toho nejbližšího okolí , nemám problém se jim svěřit , požádat o pomoc a radu. Proč je beru jako nejlepší , když potřebuji pomoc skutečně se snaží mi pomoci vyřešit problém a dávaj tomu svůj čas a to je to nejdražší co máme. I když už se teď tolik nevídáme (každý už má svůj život) stále vím že tu jsou pro mně stejně tak jako i já pro ně.
Nemyslím si , že je na celý život jediný člověk , někdo odejde , jiný zas přijde. Jen jen na okolnostech jaký se vybuduje vztah.
Bez přátel se žít moc nedá , nemít nejlepšího asi jde , ale úplně bez nich by to asi nešlo i když to někdy přináší zklamání. Navíc čím víc toho o Vás někdo bude vedět tím lépe je Vám pak schopen ublížit. Pak je dobré si vybrat člověka , který ubližovat nechce. Může se také stát , že Vám ublíží nevědomě , s tím se toho už nedá dělat moc.
měla jsem kamarádku od dětství, věděly jsme o sobě navzájem skoro všechno, prožívaly spolu své lásky a rozchody, pak jsme se obě vdaly, odstěhovaly se od sebe, ale hodně mi pomohla, když jsem se rozváděla, zkrátka - byla pro mě ta nejlepší a jediná kamarádka... jenže, pak to kamarádství postupně nějak "umřelo", naše cesty se zkrátka rozešly a dodneška mě to mrzí a ani nevím, jak k tomu došlo... ale myslím si, že kdyby se dneska jedna u druhé zčistajasna objevila a měla nějaký problém, ta druhá by tu byla pro ni stejně jako kdysi..
Mně překvapily nepříjemně tři přítelkyně. Když se dověděly, jakou nemoc má můj čtyřletý syn, úplně se ode mně odvrátily. Jako zdravotnice musely vědět, že ta nemoc - nezhoubný nádor není nakažlivá. Jiná moje kamarádka o nich říká, že to nebyly přítelkyně, ale krysy. Tak takové přátele, jaké jsem měla já bych nikomu nepřála.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.