Nejste přihlášen/a.
Zdarec všici
Mám nápad,ale potřeboval bych lehounce pomoci.Šlo by vytvořit ze starého žulového parapetu grilovací desku? Já osobně myslím,že přoč ne,ale trošičku se bojím,že by to mohlo nad ot.ohněm prasnout? Máte s tím někdo zkušenosti? Za všechny rady a postřehy předem díkec a všem stinný večer :D
Šlo by, proč ne, žula jako žula. A k tomu prasknutí - ano, mohlo by to prasknout, zejména tehdy, když to budete nahřívat nad ohněm stylu ,,táborák´´. Tam dochází k nerovnoměrnému zahřívání kamene, pnutí v něm a pak to prostě prdne. Dá se to řešit - většinou uložením šutru do rámečku - sice prdne, ale nerozpadne se. Další ,,level´´ je rámeček s kotlovinou pod kamenem - ta roznáší lépe teplo a kámen pak netrpí tolik pnutím.
Dobrý den, kamarád takovou grilovací desku provozuje na chalupě. Desku má v železném rámu a má i držáky pro lepší manipulaci. Nad ohněm deska nepraskne - nesmí se s ní moc silně uhodit nebo ji prudce zchlazovat. Rozpálená by neměla ani např. zmoknout. Zdravím!
Mám cca 2 roky pásek původně určený na náhrobek - opucovaný, s drážkami pro lepší vzhled masa a aby to udrželo olej z nakládání masa...
První rok jsem to používal a maso velmi bylo dobré - ale pucovat tento kus kamene bylo strašné... připálené kousky se dali jen seškrábat železným kartáčem ... druhý rok už jsem se na to vykašlal a používám jen elektrický gril.
Prasknout by neměl, pokud má víc než 3 cm. Ten železný rám je dobrá věc, aby se v případě prasknutí nezhroutilo vše do kotlíku-kamen.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.