Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Žulový gril?

Od: stanley110* odpovědí: 3 změna:

Zdarec všici :)

Mám nápad,ale potřeboval bych lehounce pomoci.Šlo by vytvořit ze starého žulového parapetu grilovací desku? Já osobně myslím,že přoč ne,ale trošičku se bojím,že by to mohlo nad ot.ohněm prasnout? Máte s tím někdo zkušenosti? Za všechny rady a postřehy předem díkec a všem stinný večer :D

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Šlo by, proč ne, žula jako žula. A k tomu prasknutí - ano, mohlo by to prasknout, zejména tehdy, když to budete nahřívat nad ohněm stylu ,,táborák´´. Tam dochází k nerovnoměrnému zahřívání kamene, pnutí v něm a pak to prostě prdne. Dá se to řešit - většinou uložením šutru do rámečku - sice prdne, ale nerozpadne se. Další ,,level´´ je rámeček s kotlovinou pod kamenem - ta roznáší lépe teplo a kámen pak netrpí tolik pnutím.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, kamarád takovou grilovací desku provozuje na chalupě. Desku má v železném rámu a má i držáky pro lepší manipulaci. Nad ohněm deska nepraskne - nesmí se s ní moc silně uhodit nebo ji prudce zchlazovat. Rozpálená by neměla ani např. zmoknout. Zdravím!

hodnocení

0x

Mám cca 2 roky pásek původně určený na náhrobek - opucovaný, s drážkami pro lepší vzhled masa a aby to udrželo olej z nakládání masa...

První rok jsem to používal a maso velmi bylo dobré - ale pucovat tento kus kamene bylo strašné... připálené kousky se dali jen seškrábat železným kartáčem ... druhý rok už jsem se na to vykašlal a používám jen elektrický gril.

Prasknout by neměl, pokud má víc než 3 cm. Ten železný rám je dobrá věc, aby se v případě prasknutí nezhroutilo vše do kotlíku-kamen.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]