Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potěšující zpráva pro milovníky tepla

Od: eulalie* odpovědí: 26 změna:

Dobrý den. Tak ČHMÚ slibuje i do dalších dnů krásné letní počasí se vzdouškem ze severní Afriky. Milovníci suchého horkého počasí si tedy opět přijdou na své. Máte radost?

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

0x

To lehce poznáte podle toho, že jsem dnes ochotně vynechala koupaliště. V chalupě je příjemně, večer na pivku také, grilování super ale štve mě, že se v tom vedru nedá na výlety. Ovšem dík vedru se pětiletá vnučka naučila plavat a dík vesnickým klukům skákat šipku. V neděli jedou děti a dědečci závody na kajaku na místním rybníku, snad se nám dědkové neutopí. Peču perníkové medajle (teprve mi odpočívá těsto) tož snad to zvládnu i v tom horku.

eulalie*
hodnocení

Dobrý den. Právě že v tom horku se kromě koupání nedá dělat nic... A protože já na koupání moc nejsem a mám raději ty výlety, tak jsem na letošní léto dost naštvaná.

solenza*
hodnocení

0x

A víte, že docela radost mám. V létě má být teplo, v zimě zima. Tohle počasí se mi v létě líbí. V zimě mi chyběly jen 40° mrazy. Ale třeba to taky jednou tady v ČR zažiju, abych nemusel do severských zemí nebo na Sibiř.

eulalie*
hodnocení

Dobrý den, je fajn, že máte radost. Aspoň někdo. Snad bych se vás ještě zeptala, jestlipak máte užitkovou zahrádku?

lidus*

Eulálie já ano a vím o čem mluvíte, salátovky zaschly i když zaléváme, mrkev je jakási bez šťávy, druhý hrach se šklebí a pochybuji, že udělá lusky, rajčata co nepolámaly kroupy zatím v pohodě, druhý špenát ani nevylezl a pochybuji, že ještě vzejde. Brambory máme krásné dík zalévání, na štěstí voda ze studny je zdarma. Každým dnem se mají líhnout kuřata a už vidím jak v tom vedru to budou samí kohouti. První plech perníků se povedl skvěle ale v kuchyni je na mrtvici. Jo a nestíháme dávat na altán vodu vlaštovkám a kominíkům.

majsterjoe*

Radeji 70°C na slunci, než -40°C v zimě.

culdabulda1*
hodnocení

0x

- eulalie -

nejsem masochista - ale nějak mi tento způsob léta připadá jako "konec světa" - pro mnoho živočichů rozhodně ano ! - ani na to nemůžu raději moc myslet !

doplněno 08.08.15 17:59:

eulalie -

- to já tedy negativistická v tomto připadě jsem a hodně - zvláště, když vidím, resp. slyším, jak si někteří "lidé"? s klidem zapalujou "ohníčky", nebo odhazujou cigarety v lese atd... Jak říkám, raději o tom nepřemýšlím, když s tím nemůžu nic udělat ! Kéž už by to bylo za námi (i za cenu, že už bude zase podzim a zima). Tak zdravím.

eulalie*
hodnocení

Dobrý den Čuldo, sdílím podobný názor. Jen jsem ve své otázce nechtěla být tolik negativistická, jak už tu o mně někdo napsal. ;)

stirecek*
Těch zvířat je mi líto. Jezdím denně na kole a co vidím poslední dva měsíce po prikopach nebo na silnici, to je hrůza. Ježci, lišky, srny kolikrát čerstvě přejeté.. Když není nic vidět, jde to cítit. To nebylo snad žádný rok, jako letos. Jsou to i ptáci a ne zrovna malí...

ladinpraha*
hodnocení

0x

Jasně, že mám radost. Konečně v létě letní počasí. A dělat se dá spousta smysluplných věcí. Třeba zásoby na zimu.

Potěšující zpráva pro milovníky tepla
eulalie*
hodnocení

Dobrý den, toto bych fakt potřebovala. Místa na teplo by bylo dost*smich*. V zimě by se pak člověk aspoň pořádně ohřál z letních zásob. Je to geniální.

lidus*

ÚŽASNÉ, můj kutil to hned zrealizuje a budeme na chalupu jezdit i v zimě, já nechápu proč se pořád dře se štípáním dříví.

majsterjoe*

jojo, něco podobného už proběhlo v jednom nejmenovaném městě. Tam se chytalo do pytlů světlo, aby sním mohli svítit v radnici. Když jsem to zkoušel já, tak v pytli byla tma jako... v pytli.

teplo

To není špatný nápad, ale dělá se to jinak. Pod barákem jáma (asi nesmí být spodní voda) vysypaná vhodným kamením. V létě se tam vhání vzduch a v zimě se vhání do baráku.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, ne, radost nemám. Tuto zprávu jsem také zaznamenal a řádně jsem ji okomentoval.

Tedy, bylo to něco ve smyslu, ať jdou k šípku. Já Vám nevím, tak jsou to vědci a učení lidé, ale nějaké normální počasí tam pro nás nemají, či co? Pro sebe si tam v ústavu určitě schovávají počasí přijatelné, ale společnosti nabízejí stálá suchá horka. Jestli v tom není také nějaká korupce. Snad za nějaký peníz by tam u nich dostal člověk počasí lepší. Do ČHMU by měla přijít kontrola a prověřit to tam.

Zdravím!

doplněno 08.08.15 20:09:

Já považuji za největší kouzelnici jistou paní Dagmar, která hádá počasí na Novinky.cz - to je "bedna".

eulalie*
hodnocení

Dobrý den. Já si spíše myslím, že si z nás ČHMÚ dělají srandu. Jelikož každý den předpovídají něco jiného... Anebo se jim tam pokazila samým horkem klimatizace a usmažily se jim mozky...tedy jako ty počítače.

08.08.15 18:16
hodnocení

0x
Potěšující zpráva pro milovníky tepla #2
08.08.15 18:27

Ampérku : *haha* *smich* *palec*

jofa*

Migranti z Afriky si to asi pochvalují a žijí zřejmě v domění, že tomu tak bude stále. On je ale "humor" za pár týdnů přejde.

Slyšela jsem dnes teorii, že si to počasí přivezli s sebou, aby se jim lépe aklimatizovalo.

doplněno 08.08.15 21:41:

A k otázce - jsou to strašná vedra, zvlášť v práci, ale mně je dobře a z tepla se mi tvoří endorfiny. Někomu opary, mně holt endorfiny. Jsem letní člověk.

eulalie*
hodnocení

Dobrý den Inženýrko, jste šťastná žena. :). Letos máte endorfinů určitě na rozdávání. :)

Krásné nedělní odpoledne... ano, letošní léto je podle mě mimořádně vydařené. Jak začnou podzimní plískanice a šedá obloh, začnu se stahovat do ulity. Ze skříně vyhrabu jedny černé hadry a ty nosím až do jara - nebaví mě se oblíkat, nebaví mě nad tím přemýšlet, černá je univerzální, a veškeré psychické síly vrhnu na to, abych ráno vstala a šla do práce. Teď v létě mi to nepřijde zatěžko, vstávám ráno brzy, posnídám na lodžii (po holubech vygruntované), dokud je chládeček, aby mě moje milované horké kafe nezabilo, a odtančím horkým ránem do úřadu...

Nechci se Vás nějak dotknout, ale myslím si, že kdyby jste odtančila někam k mašině na dílnu, kde klimatizace není a musela by jste trochu máknout v tom horku a dusnu, tak by jste tyhle Vaše úvahy o tomle tropickém létě rychle přehodnotila a těšila jste se na pochmurný a zaplískaný podzim.

Upřesním - klimatizaci nemáme. Ta je v celé (historické) budově jen v servrovně - počítače chcípnout nesmějí, na lidech už tak nezáleží. Okna máme obrácená na jih. Pere tam *slunce* od cca 1/2 10 do večera. Je tam nevyvětratelné vedro (není kam otevřít do průvanu), ale mně je prostě v horku dobře. Z pondělních a středečních úředních dnů (7:30 - 17:00) nejsem pravda nijak urvaná, ale mám pár let do důchodu a jiná možnost není, takže děkuji za každé nové ráno, kdy tam můžu jít. Je fakt, že fyzicky se nenadřu, ale vyprávět fyzicky pracujícímu člověku o každodenním psychickém vypětí a únavě s tím spojené je jako mluvit před hluchým o symfonii. (Také se nechci nikoho dotknout. Byla bych ráda, kdyby tam byla klima, ale po zkušenostech známé - neustálé opary, ztuhlý krk a záda - nevím, jestli to k něčemu je.)

Tak to se tedy divím..v kanceláři a bez klimatizace..hmm. To máte pravdu, lidi (nejvíc obyč.dělníci) jsou až to poslední na koho se hledí..hlavně je vše podřízeno strojům, aby byly v příznivých podmínkách a lidi můžou klidně padat na hubu vyčerpáním z horka apod. To by bylo zbytečné zvýšení nákladů pro lepší pracovní podmínky.

Je taky pravda, že ono je sice fajn mít doma klimošku, ale nesmí se to moc přehánět..pak vyjde člověk ven a padne při prvním nadechnutí. Já takhle byl dole ve sklepě zhruba hodinku, mám tam 20°C a jak jsem vyšel nahoru, tak jsem myslel že to nerozdýchám:)

culdabulda1*

- i kdyby se mi nějaké endorfiny vyplavit v tom vedru chtěly, moje tělo tomu rezolutně zabrání !- takže "chcípnu" jako ty suché kytky ! - i když zima mne taky zrovna nebere - člověk holt není furt s něčím spokojenej !

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]