Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Mne by zajímalo, 1. Jestli je v šálku kávy překapávané, rozpustné či turka asi tak stejné množství kofeinu. Tedy které mne více povzbudí a je i zdravější? A za 2. Kilo kakaových bobů stojí asi 800 Kč. (Mají v něm být samé prospěšné prvky, např.: hořčík). Zatímco obyčejné kakao v prášku stojí tak 20 Kč/100g. Má ten kakaový prášek vůbec něco společného s kakaem, s ohledem na ten značný rozdíl v ceně? Díky.
Tak zaprvé, prodejní cena je výsledek marketingu. Jiná je cena kakaových "bio" bobů ve 100gramovém balení v prodejně zdravé výživy a jiná je kilogramová cena bobů, když si jich čokoládovna objedná celý vlak.
Při výrobě kakaového prášku se z hmoty odebírá tuk (který se používá při výrobě čokolády, v kosmetice nebo ve farmacii).
ad1-překapávaná káva obsahuje podstatně méně kofeinu nežli klasický turek.V překapávači horká voda proteče a vylouhuje jen málo kofeinu,kdežto pokud v hrnečku zalejete stejné množství kávy vařící vodou-kofein se neustále louhuje ,v podstatě až do doby nežli ji vypijete.Rozpustná je ...,mj také bezkofeinová!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.