Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vězeň s nikým nekomunikuje, co na to dozorci?

Od: adamr odpovědí: 22 změna:

Zdravím, zajímalo by mě, jak se chovají dozorci k vězni, který je sice slušný, ale odmítá s nimi jakkoliv komunikovat. Co když se odmítne zúčastňovat dobrovolných nebo povinných aktivit? A jak dozorci řeší provokaci, když by se vězeň na něj díval stále do očí, šklebil se nebo by provokativně pokyvoval hlavou? Díky za odpověď, docela mě to zajímá (vězeň nejdem :D)

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

wasube*
hodnocení

0x

Pokud to jde, použijí se donucovací prostředky, pak je zde řešení odepření výhod - televize atd. Jinak je dost působivá samotka a týden by ho vyléčil spolehlivě...Ti dozorci to mají totiž jako práci a takových jaké popisujete už tam měli a vždycky si s nimi věděli rady, pokud to není zazobaný mafián tak se ještě nestalo že by dozorce skákal jak vezen píská...

vklus

A to víš nebo se jen domníváš a teoretizuješ?

Jinak zajímavé moje touhy jsou po samotce buď ve vězení nebo v izolaci na psychiatrii. Netušil jsem, že je tak lehké se na ni dostat ve vězení (u nás). Kolik lidí musím zabít abych se dostal do vězení a pak na samotku?

wasube*

Zkus nejdříve toho psychiatra.;)Na hlouposti nemám čas.

vklus

Wasube když nemáš čas proč hniješ na netu? K psychiatrovi chodím. Je na draka.

wasube*

vklus -

Omluva, došlo k omylu můj příspěvek patřil k tazateli, špatně jsem ho umístila. Proto jsem také napsala, že na hlouposti nemám čas, bylo tedy ale stejně zbytečné psát proč hniju na netu, je to proto že ráda diskutuju s lidmi, se kterými si mám co říci a mezitím se stane, že do zorného pole mi padně někdo takový jako tazatel, co se domnívá, že dozorci poslouchají ve věznici vězně...Tobě se fakt omlouvám, byla to moje chyba, odepisovat do jiné řádky.

vklus
25.07.15 14:28

ok

strait

Myslím, že na to nemusíš nikoho zabít, ale nejsem si jistý, jestli samotka existuje a není to jen v amerických filmech, protože by to bylo tak trochu za odměnu.

wasube*

Samotka není místnost s počítačem, obsluhou maminky a pokecání s kamarády na skype. Stáhni si film Frajer Luke a naše samotky nejsou o moc lepší v tom smyslu, že jsi opravdu sám a kolem Tebe je prázdno, ticho a celý svět na Tebe zapomněl..A sen o tom jak dobře je Ti samotnému se rozplyne..

lidus*

Wasaube už jste někdy viděla aspoň cépézetku? Už jste někdy viděla nějaké vězení, už jste někdy mluvila s nějakým dozorcem? Být vámi, nezaobírám se stupidními americkými filmy a nechám tuto otázku zodpovědět policisty (je jich tu dost a jistě ví víc než vy). Bez urážky ale vy se tu pletete úplně do všeho, reagujete podrážděně na každou jinou odpověď a váuš názor, není vždy ten správný. L

P.s. Upozorňuji vás, že psát mi můžete co chcete, odpovídat vám nebudu.

vklus

Víš, že jsou lidé pro které to může být ulehčením, že jsou opravdu sami bez ničeho? Pro wasube

mrsgekko*
Dostat se na díru není teda moc ulehčující. Teda pokud vydržíš nekouřit, nebo jsi nekuřák, tam si totiž nezapálíš, a vystačíš si sám se sebou, protože ani papír a prupisku nedostaneš na dýl než hodinu :-D Jo a matraci ráno berou a vrací večer, tak si ani nepoležíš.. tak nevím, asi jak pro koho no.
Možná to není v každém kriminále stejné, já vím toto no :)
doplněno 25.07.15 13:56: Jo jinak díra=samotka
wasube*

Ano, máte pravdu, není samota jako samota.

wasube*

To ano, to Vám naprosto věřím, ale neveřím že v prostředí samotky ve věznici...V lese, na horách to ano..Protože co je svoboda a hlavně v tomto případě svoboda pohybu poznáme až když to nemáme..

wasube*

Jsou někteří lidé, velcí samotáři, dříve se jim říkalo poustevníci a milovali samotu. Proč ji milovali? Protože přesto měli volbu. Sice žili osaměle ale kdyby chtěli tak kdykoliv mohli sejít k lidem a komunikovat. Což prostě ve věznici na samotce nejde. Znala jsem dlouho vězně z Valdic a z Mírova, politického vězně, kteří samotku dostávali nejčastěji. Dobře si pamatuju, co říkal že prožíval..už zemřel ale samotky byly jeho noční můrou tehdy i dál..po otevření věznice v 89 roce.

wasube*

vklus dnes 12:59

Na té psychiatrii nevím, nikoho neznám aby mi řekl podmínky. Ale tam je to ještě vylepšené myslím léky na uklidnění..A nevím proč někoho zabíjet a obětovat nevinné lidi, když řešení je takové že si dojdi za doktorem a řekni že máš chut zabíjet - myslím že do smrti máš pak postáráno o bydlení a jídlo - říká se tomu detence a tolik samotek asi nemají, takže třeba 2 - 3 na cimře? A udělala bych to byt Tebou co nejdříve..Máš docela nebezpečné otázky.

vklus

Hmm dík, ale to je samostatné téma a stejně skončím jako ten zavrženíhodný. O svých pocitech a touhách jsem mluvil asi tak před 5 měsíci naposledy když jsem chodil na stacionář do psychiatrické nemocnice. Psychiatr ke kterému chodím teď je podle mě pako a v podstatě za ním chodím jen pro léky, ale ty mě spíš trochu uspí. Možná něco silnějšího nebo úplně jiného by pomohlo, ale tenhle doktor je k ničemu. Proč k němu tedy chodím? Protože jinde mají plno, protože aby se k nim člověk objednal musí telefonovat nebo strávit delší čas v čekárně s dalšími lidmi, protože stávajícímu psychiatrovi můžu napsat mail a nemusím mu to vykládat což mi dělá problém stejně jako telefonování.

Někteří neví jaké je to utrpení jít kamkoliv mezi lidi do obchodu, jet mhd. Často se bojím a chybí mi odvaha si přečíst i reakce na to co jsem kamkoliv napsal. Občas se jen dozvím na různých stránkách, že mě za můj názor, postoj jen zablokovali přístup. A to svoje názory nikdy ani neřeknu úplně přesně, ale zlehčuju je.

Prostě mi zatím absolutní samotka vychází nejlíp.

Být to jen na mě tak se už dávno přestěhuju někam na malou vesnici kde aspoň trochu eliminuju lidi, ale není to jen na mě.

A velká omluva původnímu tazateli, že to tu tak plevelíme.

mrsgekko*
Omlouvam se ze reaguju uplne mimo tema..
@vklus socialni fobie se da lecit, izolace od okolniho sveta neni reseni.
Chodit jen pro leky vam nepomuze, kdyz mate doktora, ktery vam nevyhovuje a nejste kvuli fobii sam schopny zavolat jinemu nebo se jit osobne objednat, poproste osobu blizkou, urcite zavola za vas a pomuze vam sehnat lepsiho doktora.
Terapie je ucinna, tato porucha se da lecit dobre, to zmaknete ;)
wasube*

Jo máte pravdu, už jsem tady o tom psala, že sociální fobií trpěla moje sestra a že učinná léčba bývá hypnoza na odblokování psychického bloku.

uska*
hodnocení

0x

wasube, tazatel se ptal ... Zdravím, zajímalo by mě, jak se chovají dozorci k věznici

Odpovědí od vás mraky, ale mimo mísu. Tazatel se neptal na to co si myslíte. Nebo se pletu a byla jste klientem a nebo alespoň na návštěvě ve vězení. Z čeho čerpáte? Stačí jedna odpověď tazateli a to JAK SE CHOVAJÍ DOZORCI. Než tazatel přečte celé vlákno, kde jsou plky, plky a zase plky, tak se dozví, že se NIC nedozvěděl.

hodnocení

0x
Měl jsem kámoše, co dělal ve věznici a věř mi, že tam se s tím nepářou. Pokud vězeň provokuje, zmlátí ho tak, že si to podruhé prostě nedovolí a tohle funguje efektivně.
Jsou to trestanci, takže se tam vyžaduje maximální poslušnost. Prostor na nějaké napomínaní tam opravdu není, ten vězeň si hned rozmyslí, jestli se mu příště vyplatí nespolupracovat.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Milá USKO. Nebuď tak strašně komisní. Tak se to trochu překlaplo někam jinam. Ale, furt to je pro neznalé zajímavé čtení. Vždycky se musí najít někdo, kdo má pravdu, ale věc přehnaně hrotí. Lidi, nehroťte to. Ahoj.

uska*

humbucker - téma mne zaujalo a musela jsem přečíst skoro 20 příspěvků (včeně mého) o ho .nu a výsledek skoro žádný. Z toho mám mít radost?: Je to ztráta času ... a pak nebuď komisní (ale budu se snažit :), )

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]