Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ruští vesničané pálí ze záp. ovoce samohonku

Od: buss odpovědí: 25 změna:

Nic nového pod sluncem, i zde jeden podnik zabývající se zeleninou a ovocem vozí na skládku nahnilé, neprodejné zboží. Z toho napálil i jeden ze zastupitelů... No proč ne, surovina též zadarmiko. Chutnalo by vám to? Je to přepálené, tak co, bylo několik druhů pálenek.

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den. Na jedné straně světa hlad a bída, na té druhé se jídlo vyhazuje po tunách... Ruským vesničanům se nedivím, neodsuzuju. Když z toho po domácku nevypálí methanol, ale ethanol, tak kdoví, jak se budou olizovat až za ušima, mít úsměv od ucha až k uchu a já nevím, co ještě. Mně by to tedy asi nechutnalo, ale to je taky tím, že alkohol vlastně vůbec nepiju. Tož asi tak, no.

tiffany*
hodnocení

0x

Tak mně by ani ve snu nenapadlo něco takového ochutnávat a pro mně za mně, ať si ruští občasné pálí a vypalují, co hrdlo ráčí. Ti mají za sebou tolik bídy a utrpení, že je trocha nahnilého ovoce nemůže rozhodit. Mně na tom vadí jednání jejich představitelů. kteří nehledí na své občany a v zemi, kde je i v dnešní době (pro obyčejné občany) neustálý nedostatek všeho, životní úroveň ubohá, nařizují ničení potravin z politických důvodů.

sebod*

tiffany. Nevěř všemu, co se v tisku píše. Putin chce, aby byla práce v Rusku, aby se TAM vyráběly potraviny, pro obyvatele země. Podívej se tady u nás, jak to dopadlo. Zemědělci a výrobci ve velkém krachují, díky politice naší země. Skoro vše dovážíme...

tiffany*

Sebod, rozumím, tak proč to nedělá? Tohle není realizace nějaké vize, tohle je pochybná reakce na momentální situaci, do níž se ovšem zaplétá, že už sám neví, která bije. Už jenom ta forma, je nutné, aby o tom rozhodoval výnosem prezidenta? Je to trapné a směšné zároveň, mně ovšem je fakt líto těch lidí, tolik let po válce stále nemají ani naději na jakž takž slušný život.

jericho

Mně na tom vadí jednání jejich představitelů. kteří nehledí na své občany a v zemi, kde je i v dnešní době (pro obyčejné občany) neustálý nedostatek všeho, životní úroveň ubohá, nařizují ničení potravin z politických důvodů.

Za Putina se zvedaly platy, tuším na trojnásobek. Kdy toto zažijeme my tady? Pro běžného Rusa, je Putin nedotknutelná ikona, která je už dnes nesmrtelná. Podívejte na statistiky jeho popularity a ekonomické ukazatele dnešního Ruska nebo spíše kolem roku 2013.

@sebod: A proto je nutné takhle teatrálně ničit nezávadné potraviny? Tak zakážu dovoz, důsledně to kontroluju a nechám doprodat zbytky.

Ale néé, on musí ukázat kdo je tady pánem. Vlastně tam pánem.

paprika*

Jsi nějak moc chytrej. Proč by se měl Putin předvádět. Jsou nějaká pravidla a ty se mají dodržovat. A snad si nemyslíš, že to tam ze západu vozí, že je jim líto hladovějících rusáků. Prdlajs, chtějí prodat a se.ou na EU. Spíš si kladu otázku jak je možné, že uvědomělý občan EU se.e na EU. A ničení potravin. Jen se podívej na záběry ze západu jak sypou vagóny rajčat do moře. Trh se nesmí narušit. Tak radši zlikvidovat.

odpoved*

A co by se stalo, místo ničení potravin na všech stranách, rozdat je těm lidem, co prchají jako imigranti, hned by se v těch postižených zemích mohli mít lépe...

sebod*

odpoved. Až v těch zemích, odkud utíkají, začnou pracova, tak se tam budou mít lépe. Byl jsi někdy v nějakém státě v Africe? Viděls jejich pracovní nasazení? Až to uvidíš na vlastní oči, tak se nebudeš divit, že hladoví. No, nakonec nemusíš jezdit tak daleko, stačí navštívit nějakou "menšinovou" osadu u nás nebo na Slovensku. A to je jen slabý odvar toho, co bys viděl v Africe.

Ale oni nepálí nahnilé ovoce. Tomu ovoci nic není, jen má tu smůlu, že je dovezené ze západu. Tudíž podle toho blbého nápadu jednoho kreténa se musí vyhodit. Nepředpokládám, že Ti místní čekají pár dni až začne hnít, aby ho šli posbírat.

O nahnilém ovoci tu píše jen @Buss. viz např. ČTK

doplněno 08.08.15 14:32:

Mimochodem před pár lety jsme sehnali zmrzlé meruňky z Maroka určené do marmelády. Byly dva měsíce prošlé, takže oficiálné použít nešly. Prodal nám to chlap přímo z chladícího auta, možná to vezl na skládku, tak si něco přivydělal. Ale byly fakt pořád na beton zmrzlé, nic jim nebylo. Meruňkovice z nich byla dobrá, voňavá.

sebod*

Pepř. Tohle všechno je strašně moc těžké. Většina potravin se tam dováží nelegálně. To není možné nijak uhlídat. Kdo zná kamionovou dopravu do Ruska, tak ví, o čem mluvím. Takže nějaký zákaz není nic platný. Jinak souhlas s tím, že obyvatelé Ruska si to "vyžírají" . Ano, je tam hlad a bída. Nějak je ten celý svět pomotaný *nevi*

jabraka*

Nakonec nápad není nový,u nás se pálí šaty,boty,hračky a pod.Jen na nich je nepatřičná značka.

JB

hodnocení

0x

Někde jsem zaslechla, jak starý Rus v rádiu Putinův počin chválil, že konečně všem dojde, že si ty potraviny mohou vyrobit sami. Že Putin tímhle nastartoval novou epochu. Tak to jsem sama celá zvědavá! Že by konečně se Rusové starali o jídlo stejně, jako o zbraně?!

08.08.15 16:41
jabraka*

Tak tohle je přímá cesta ke slepotě.,

JB

bida*

Tak jsem tuhle četl, že v ČR velkému počtu obyvatel přebývá pouze 200 Kč, aby se dostali pod hranici bídy. A že mnohé matky nemají na zaplacení školního obědu svým dětem to je již evrglín. No a místo do kontejneru zřizují ti VIP potravinové banky. Proč to nedělali komunisti. Asi proto, že byly prázdné háky a nebylo co vyhodit. Pak zase nechápu, že se za komunistů snědlo více masa na osobu, než dnes. Kde ho ty lidi brali.

odpoved*

zřejmě, králíky od babičky, prase měli lidé na vesnici téměř v každém domě, zrovna tak slepice, vajíčka...

bida*

Jen spekulace. Prase bylo jen u sedláka a těch moc neubylo. To ostatní se výrazně nezměnilo. Na chvíli. Přemohla je lenost a zase se k tomu vracejí. Zahrádky dělají i mezi paneláky.

bída:

že jsem tak smělý, kolik ti je? *haha*

sebod*

bída. To by podle Vás skoro každý, kdo žil na vesnici byl SEDLÁK. Tak tomu ale nebylo, prase měl skoro každý, kdo dělal v JZD

bida*

Pamatuji Adolfa a taky pamatuji kde asi měli prasata v naší vesnici. Ano byli to většinou zaměstnanci JZD. A to zase byli většinou bývalí sedláci. A víc než 10 jich nebylo. Ovšem to prase mělo pak spoustu kamarádů. A taky vím, že my jsme prase neměli. Tak králíky. A to děda měl 18 hektarů a 9 dětí. To jsem z prasete moc neoblízl. V žádném případě však tato domácí produkce neovlivňovala nějak významně spotřebu masa. Statistika je sice součet nepřesných čísel, ale furt lepší než kecy těch co si sami sobě potřebují zdůvodnit to, aby to bylo tak jak oni sami chtějí.

Ve vesnici kde bylo 500 obyvatel kolik tam bylo sedláku.Prase si vypěstoval kdo chtěl.JZDaci méli mimo mzdy také tak zvané naturálie za odpracovanou jednotku později za celoroční mzdu.No jinak krmivo bylo na poli kde se kradlo a na víc plné popelnice ve městě rohlíku a chleba.Dnes v popelnici najdete tak jedině novorozeně

sebod*

jirka2. Tak to jsi se asi dlouho nehrabal v popelnici *smich*. Popelnici (kontejnery) jsou plné vyhozeného jídla. Pečivo, zelenina atd... U nás na sídlišti má jeden člověk, co chová prasata dané pytle na staré pečivo. Za chvilku to je plný...

bida*

Vždyť to říkám. Jsou lidí kteří vidí jen to co chtějí vidět. To jsou takoví chudáčci, které zaslouží jen pilotovat. Naschvál jsem hledal nějaké údaje a v roce 1946 bylo 1100 zapsaných voličů. To je tak 550 rodin a rozhodně ve vesnici nekvikalo 250 prasat. Ty ve vepříně nepočítám. Těch sedláckých rodin třeba s dvěma hektary bylo tak 10. A ten Jirka druhé kategorie asi nečte, že VIP se chtějí profilovat a zakládají potravinové burzy, aby potraviny neskončily v kontejneru. A jen jsem slyšel, že v Praze objíždějí domácnosti a žádají to co rodina nedojedla.

Jinak denně chodim kolem kontejneru na tříděný odpad . V papíru či plastu plné tašky popele, slupek z brambor, kostí asi z ukradených slepic, Pemprs, dámských vložek, sklenice, plechovky atd. Kontejner na sklo je hned vedle. To naší neprizpůsobiví. A nejen ti. Ovšem taky rohlíky a šišky knedlíků. Tam se den staré rohlíky nejedí. Dojdou na Městský úřad, nafasují a jdou koupit čerstvé.

Městská policie nic nekontroluje. Pouze nasazuje botičky. Z kontejnerů se stávají popelnice. Město nemá příjem, spíš náklady které přenáší na občany.

doplněno 09.08.15 18:13:

A ono se dnes na poli nekrade. Co s tím chtěl říci Jirka druhé kategorie. Nedávno nějak špatně skončil občan, když kradl kukuřici.

,,Vždyť to říkám. Jsou lidí kteří vidí jen to co chtějí vidět" . A proč se schováváš za anonym?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]