Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nevíte na co je tento bazmek?

Od: sikin® odpovědí: 29 změna:

Našel jsem toto zařízení. Zřejmě se to používá v kuchyni, ale vůbec mě nenapadá na co. Poradíte?

Nevíte na co je tento bazmek?

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Špuntovačka na láhve

alesch*
hodnocení

2x

...bazmek na špuntování lahví :)

hodnocení

0x

počkej, skočím si pro věšteckou kouli :D

figurek*
hodnocení

0x

Haha.*haha* Prý bazmek. *haha*

Ten bazmek je šťouchadlo na špunty.

vaclavj
hodnocení

0x

Tento přístrij sháním. Neprodáte?

ladinpraha*

aukro.cz/...

doplněno 04.12.12 11:01:

aukro.cz/...

hodnocení

Klidně prodám, láhve špuntovat asi nebudu. Akorát, jestli se Vám to vyplatí . Počítám tak s cenou 50 Kč a doprava by to dost prodražila. Jedině snad, jestli nejste ze Zlína.

ladaadal*
hodnocení

0x

Jojo, to je na zašpuntování lahve.

hodnocení

0x

Korkové zátky, špunty, se povaří ve vodě, špuntovač se nasadí na láhev, špunt se vloří do horního otvoru a nárazem na píst se zarazí do láhve, zvané flaška. ;) Víte, že bazmek jsou vlastně dvě maďarská slova? Kolegyně se červenala, když mi to překládala. . . . mě.

doplněno 04.12.12 12:24:

Laďo, jak se řekne nejsprostějším slovem "soulož"? Převézt na sloveso, rozkazovací způsob v 2 osobě. A za to "mě" :D

ladaadal*

babčo, to ses nám nějak zasekla. Jinak hezký návod na použití, ale co to teda znamená v maďarštině? Když řekneš A, měla bys říct taky B.*placni*

ladaadal*

No babčo, ty čuně.*smich*.

A já si vždycky myslel, že je to neco jako serepetička, udělátko, případně sajrajtděl.:D

hodnocení

0x

Bazmek je sprosté slovo.

doplněno 04.12.12 13:42:

Přesněji řečeno bazmek není nic, ale je to zkomolenina ze spojení slov basz (čti bas) = je..t; tedy, přesněji, jde o třetí osobu jednotného čísla; ono v maďarštině se jako základní tvar neuvádí infinitiv, ale kmen, tedy viz výše. . Infinitiv se obecně tvoří příponou -ni, čemuž by odpovídalo baszni, ale mám silné podezření, že se zde jedná o ikové slovesi s infinitivem baszik _ co na to kolegyně, milá babkazov?. No a to druhé je obyčejné me = mě, mne.

aroff

Bazmek není sprosté slovo, znamená to jen jakési "udělátko".

Neplést si se slovem bazneg, co si ještě tak z vojny pamatuji tak kluc maďaři to používali ve spojení je*at, poje*at atd. Překlad do češtiny asi není potřeba.

aroff

oprava: bazmeg , né bazneg

našel jsem toto - viz. druhý odstavec

gentleman.cz/...

aroff

Já taky bazmek.in1.cz/... *smich*

Né vážně, dnes se to používá pro růná "udělátka"pro který člověk nezná přesné pojmenování a funkci jako v případě dotazu. Je to asi tak sejně neslušné jako vyfikundace.

To jsme se dostali od natloukače špuntů ale úplně někam jinam. Fajne! Fajne a pjekne!:D*smich**haha*

ladinpraha*

Moje rodiče jsem nikdy neslyšel vyřknout sprosté slovo. A slovo bazmek běžně používali. Podle mě je bazmek věc, jejíž název neznám nebo si na něj honem nemůžu vzpomenout. Pro udělátko, tedy nějaký samodomo přípravek, pomůcku, výrobek se u nás vždycky používalo slovo forichtung.

romanschwarz
hodnocení

0x
Zdravim, je to zavírac lahví na korkové zátky. Jestli ho nepotřebujete, rad ho od Vás koupim. Tel 775 379 895

romankrivohlav
hodnocení

0x

jsem si jist, že je to ruční špuntovačka na vinné lahve.

rajnochvladimi
hodnocení

0x
Mam to doma je to na zaspuntovani lahvi korkovym spuntem.

lupen
hodnocení

0x

je to na špuntovani lahvi korek se namoči do horke vody vloži se do bazmeku a zatlačí se do lahve

cicky

Myslím, že se pletete!

sebod*

v čem se plete? V horké vodě, korku, špuntování...

cicky

Třeba v letopočtu!

Ale no táák - každý nemá bleskurychlé reakce...

bazmek
hodnocení

0x

Špuntovačka je jasná.

Druhé téma - u nás se nejasným věcem říká všelijak. Třeba váš bazmek, forichtung nebu čurapajzlík.

Udělátko, věc, prístroj. . . :-D

honza73
hodnocení

0x

Jedná se o špuntovačku, napařený korkový špunt se vložil pod dřevěnou tyčku, zařízení se nasadilo na hrdlo lahve a zatlačilo se na dřevěnou hlavičku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]