Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Moldavané se bouří, kdy my?

Od: bambula* odpovědí: 16 změna:
Proběhla krátká zpráva, že se v zemičce směrem na východ, Moldavané bouří z těchto důvodů. - Vládnoucí šlechta zpronevěřila miliardu a proto tvrdě vyšli do ulic a chtějí demisi. Jaká menší neb většší částka by musela být odkloněna v Česku, aby čecháčkové dali najevo, že nejsou čistokrevné poslušné ovečky a jemně nejlépe bavlno-sametově trošku zavrčeli na šlechtu, alespoň bez klíčů.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Bambulo, vy takhle často provokujete. Kdo by odpor měl zorganizovat? Nikdo není! Zorganizujte ho vy a já vám slibuji, že se přidám a se mnou celá moíje rodina a kamarádi. Zorganizujte to místo věčného nadávání a nenávistných řečí. *bum*

doplněno 06.10.15 10:14:

Buldo, co komu dozrává. Každý máme střechu nad hlavou, ledničku plnou jídla, teče nám teplá voda, máme lékaře i finance na léky, televize s desítkami programů, auta, plné skříně. Proč by někdo bojoval? Za co? Bojují ti, kteří nemají co ztratit. *bum*Jak dlouho to dozrávalo za komančů? Vtipy, pindy, samozdaty a prd prd, slavný soude. A to nám mnohdy teplá voda netekla, černobílá televize na 3 programy, lednička poloprázdná nebo s kouskem bůčku, neustálé vypínání proudu i vody, komunistický, nevzdělaný, napůl negramotný šéf. A co bylo? Pěkně mávátka, prapory, transparenty a do ulic: Proletáři spojte se. A to jmenuju ty, kdo měl štěstí, že si ho režim nevšimnul a nechal žít.

culdabulda1*

- babkazov -

- však on někdo už ten odpor zorganizuje - vždycky se ve vypjatých situacích dříve či později nějaký "hitler, či stalin" najde ! - hlavně musí být správně "uzrálé " zázemí - a to nám pomalu dozrává, jestli se nemýlím.

doplněno 06.10.15 10:26:

babkazov -

za komančů by to dozrávalo klidně dál a furt pryč i s prázdnejma ledničkama a bez televize, kdyby nebylo idealisty Gorbačova ! ..

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, já se jen divím, proč jste nezůstal v tom Rakousku. To Vás k nám někdo vyhodil? Zdravím!

doplněno 06.10.15 10:21:

Stačí se podívat na film Hoří, má panenko a tam na scénu s rozkradenou tombolou + ty následné řeči požárníků. Zhaslo se, tak se kradlo. Kdo byl přítomen, tak mohl krást. Kdo si nic neukradl, tak ať teď drží hubu. Je to tam vše.

doplněno 06.10.15 16:02:

bambula - děkuji Vám za odpověď. Víte, asi jedna věc, kterou nemáme tady rádi je, když nás někdo z ciziny poučuje. Vy máte zkušenosti s pobytem v Rakousku, srovnáváte stále Rakousko (Západ) s ČR a ono to vypadá, že si jen stěžujete a jste něčím překvapován. A nic pozitivního tu dle Vás není, tak člověka napadne, proč se takto trápit a nevrátit se do Rakouska. Máte výhodu - máte kam jít a být tam zase spokojený. Nevím, jestli Vám držení rakouského pasu pomohlo v sobě potlačit toho "čecháčka", ale brbláte stejně jako ostatní "čecháčci". Takže, asi to bude složitější a nebude to jen o místě pobytu.

doplněno 07.10.15 12:17:

bambula - za to Rakousko se není třeba omlouvat - vždyť máme společnou historii a kdo z nás může říci, že třeba také není kouskem Rakušák (možná Rakušan). K Vaší původní otázce - víte, já jsem nikdy u žádné korupce nebyl přítomen, tak vše znám pouze z médií a nářků lidí. kteří mají stejné informace jako já (tedy, také u ničeho nebyli). A myslím, že je značný nepoměr mezi korupcí oznámenou v médiích a jejím prokázáním nebo stíháním.

Pokud se provádí nějaký průzkum veřejného mínění, tak na prvním místě je nespokojenost s tím, jaká je u nás korupce a rozkrádání - jenže, to je z těch informací z médií, ale není to (většinou) zkušenost vlastní. A pokud jde o míru, tak Vám zde napíši svůj postřeh. V tramvaji jsem vyslechl hovor dvou žen o strašné korupci a rozkrádání, jak za vše mohou ti nahoře apod.

A potom se ta jedna paní zeptala té druhé, kam vlastně jede. A ona jí odpověděla: "Ale, jedu za panem doktorem do Motola. Bude tam později operovat manžela, tak mu tam "něco" vezu, aby to dobře dopadlo." Takže, u nás vadí pouze korupce velká, ale ta drobná je OK (aneb zametání vlastního prahu).

bambula*
hodnocení

Mister ben, mám zde pracovní povinnosti a řeším pro svého stárnoucího příbuzného souboj s úřady, za některé výtvory by v Rakousku úředník letěl a již by ouřad neviděl i když je tam také pochybení. A pokud mne nevyhostí tak se vrátím zpět, mám tam své solidní zázemí. Jinak četl jsem listy Národní, Práva lidu, České slovo a další, za tatíčka Masaryka se kradlo, loupilo, podvádělo, podnikavci s lupem prchali neznámo kam, a poté novináři a spol, mohou za to rakušáci za porobu 300 let. Po Velkém sametu občas od spodu nahoru mohou za to komunisti za porobu 40 let. Pokud se případně změní něco k lepšímu místo českého kapitalismu, budou pravděpodobně výkřiky, mohou za to Havlovci, Klausovci, Bakalovci, koblih vůdci a.p., čecháček si vždy najde výmluvu. Jinak věřím trojkolce, jeden z jejich vůdců pravil, - imigranti zvýší populaci a já věřím, že Česko toto může zachránit. Na př. od roku 1975 do sametu se v totalitním, vykořisťováným, bez řádného výběru zboží, a dalšího kvalitního přepychu se v Česku narodilo 3850000 dětí, v demokratickém Česku zbavené lží a nenávisti, rovnosti, nepřeberných možností se od sametu za 25 let narodilo 2560000 dětí, tudíž jedinná zachrana jako u madam Angelky.
bambula*
hodnocení

Mister ben, máte pravdu,omlouvám se jsem napůl rakušák, ovšem otázka zněla úplně směrem na jinou odpověď, měl jsem zájem vyloudit z poradců co by s českým národem pohnulo, zda zpronevěra na př. 100 tisíc, 100 milionů, neb 100 miliard tvrdých českých příp. výše, nebo je českému národu šuma-fuk jak se hospodaří. Jako, že jste jeden z nejlepších odborníků na tomto vláknu, jsem čekal alespoň od Vás nějakou cifru.
culdabulda1*

- bambula -

- pokud jste svou otázku myslel takhle a pokud by Vás snad zajímal i názor obyčejného neodborníka, tak myslím, že s národem od velkého sametu už nepohne sebevětší cifra, protože jsme už docela dobře "vytrénovaní" a třebaže nám to rozhodně "šumafuk" není, je nám to prd platný, protože to změnit zatím nelze - alespoň rozhodně ne volbami.

Možná, že jste to už během svého pobytu zde poznal i sám - pokud si myslíte něco jiného - napište co - docela by mne Váš pohled taky z druhé strany hranice zajímal. A třeba nejen mne. Zdravím.

culdabulda1*

bene -

nezlobte se, ale z Vašeho příspěvku získávám tak trochu dojem, že i kauzy např. pánů Ratha a Grosse (atd.) byly jen mediálně vykonstruovanou záležitostí, protože jsme u nich nikdo z nás osobně nebyl - ale, možná máte i pravdu, kdo dnes ví? ...

doplněno 07.10.15 12:47:

ben -

děkuju za odpověď

ben®

Dobrý den, ne, to jste špatně pochopila nebo jsem se špatně vyjádřil. Jen jsem tím chtěl říci, že těch informací o možné (předpokládané) korupci je více, než těch informací o té korupci prokázané. Takže, někdo může být očerněn a prohlášen za zkorumpovaného, ale není to ještě doložené, vyšetřené a potrestané. Zdravím!

hodnocení

0x

Naši si nechaj líbit všechno.

jasně, oni... a o tom to je. Oni tohle, oni tamto... ne já nebo my...

hodnocení

0x

Čechové nechali Babiše hlídat státní pokladnu ;) ...

lidus*
hodnocení

0x

Nikdy ba nebyla sametová revoluce, kdyby ji nezorganizovali KSČa STB s posvědcením USA. Pokud si myslíte, že to bylo jinak, jste na omylu.

Liduško máte svatou pravdu.

Velkej sametovej podvod byl připravenej několik let dopředu a byla za jeho protagonisty vybraná tzv. inteligentní elita z řad poslušnejch (bez rudý knížky) ku straně a několik jedinců kteří nikdy nebyli komunisti a ani poslušní vůči straně jako Havel se k tomu připletli jenom díky aktivitám herců a umělců. A těm poslušnejm jako Klaus se jakoby ztratili veškerý dokumenty který na ně STB měla.

Todle ale přímo nesouvisí s otázkou.

doplněno 06.10.15 17:05:

Liduško já to taky tak pochopil.*pivo*

lidus*

Lujsi, já tím jen chtěla říct, že být to na "obyčejných" lidech, nestalo se dodnes nic a jen by se potichu nadávalo u piva.

ctenar*
hodnocení

0x

Ach, krasna Moldova, centrum cerneho t/... z Ruska ( 1.cast).

pt®
hodnocení

0x

Jen taková filozofická úvaha - Eckhart Tolle: Válka je stav mysli - seberizeni.cz/...

To, čemu se bráníte, přetrvává.

V současné době často slýcháme " válka proti něčemu" nebo " boj proti něčemu". Kdykoliv je zaslechnu, vím, že jsou předem odsouzeny k nezdaru. Existuje boj proti drogám, zločinu nebo terorismu, boj s rakovinou, chudobou atd. V posledních pětadvaceti letech například dramaticky vzrostl počet trestných činů a přestupků v souvislosti s drogami, a to i navzdory tvrdému potírání zločinu a četným protidrogovým opatřením.

citát: "Nikdy nepůjdu na pochod proti válce. Až uspořádáte pochod za mír, pak mně pozvěte."~ Matka Tereza

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]