Nejste přihlášen/a.
Bambulo, vy takhle často provokujete. Kdo by odpor měl zorganizovat? Nikdo není! Zorganizujte ho vy a já vám slibuji, že se přidám a se mnou celá moíje rodina a kamarádi. Zorganizujte to místo věčného nadávání a nenávistných řečí.
Buldo, co komu dozrává. Každý máme střechu nad hlavou, ledničku plnou jídla, teče nám teplá voda, máme lékaře i finance na léky, televize s desítkami programů, auta, plné skříně. Proč by někdo bojoval? Za co? Bojují ti, kteří nemají co ztratit. Jak dlouho to dozrávalo za komančů? Vtipy, pindy, samozdaty a prd prd, slavný soude. A to nám mnohdy teplá voda netekla, černobílá televize na 3 programy, lednička poloprázdná nebo s kouskem bůčku, neustálé vypínání proudu i vody, komunistický, nevzdělaný, napůl negramotný šéf. A co bylo? Pěkně mávátka, prapory, transparenty a do ulic: Proletáři spojte se. A to jmenuju ty, kdo měl štěstí, že si ho režim nevšimnul a nechal žít.
- babkazov -
- však on někdo už ten odpor zorganizuje - vždycky se ve vypjatých situacích dříve či později nějaký "hitler, či stalin" najde ! - hlavně musí být správně "uzrálé " zázemí - a to nám pomalu dozrává, jestli se nemýlím.
doplněno 06.10.15 10:26:babkazov -
za komančů by to dozrávalo klidně dál a furt pryč i s prázdnejma ledničkama a bez televize, kdyby nebylo idealisty Gorbačova ! ..
Dobrý den, já se jen divím, proč jste nezůstal v tom Rakousku. To Vás k nám někdo vyhodil? Zdravím!
doplněno 06.10.15 10:21:Stačí se podívat na film Hoří, má panenko a tam na scénu s rozkradenou tombolou + ty následné řeči požárníků. Zhaslo se, tak se kradlo. Kdo byl přítomen, tak mohl krást. Kdo si nic neukradl, tak ať teď drží hubu. Je to tam vše.
doplněno 06.10.15 16:02:bambula - děkuji Vám za odpověď. Víte, asi jedna věc, kterou nemáme tady rádi je, když nás někdo z ciziny poučuje. Vy máte zkušenosti s pobytem v Rakousku, srovnáváte stále Rakousko (Západ) s ČR a ono to vypadá, že si jen stěžujete a jste něčím překvapován. A nic pozitivního tu dle Vás není, tak člověka napadne, proč se takto trápit a nevrátit se do Rakouska. Máte výhodu - máte kam jít a být tam zase spokojený. Nevím, jestli Vám držení rakouského pasu pomohlo v sobě potlačit toho "čecháčka", ale brbláte stejně jako ostatní "čecháčci". Takže, asi to bude složitější a nebude to jen o místě pobytu.
doplněno 07.10.15 12:17:bambula - za to Rakousko se není třeba omlouvat - vždyť máme společnou historii a kdo z nás může říci, že třeba také není kouskem Rakušák (možná Rakušan). K Vaší původní otázce - víte, já jsem nikdy u žádné korupce nebyl přítomen, tak vše znám pouze z médií a nářků lidí. kteří mají stejné informace jako já (tedy, také u ničeho nebyli). A myslím, že je značný nepoměr mezi korupcí oznámenou v médiích a jejím prokázáním nebo stíháním.
Pokud se provádí nějaký průzkum veřejného mínění, tak na prvním místě je nespokojenost s tím, jaká je u nás korupce a rozkrádání - jenže, to je z těch informací z médií, ale není to (většinou) zkušenost vlastní. A pokud jde o míru, tak Vám zde napíši svůj postřeh. V tramvaji jsem vyslechl hovor dvou žen o strašné korupci a rozkrádání, jak za vše mohou ti nahoře apod.
A potom se ta jedna paní zeptala té druhé, kam vlastně jede. A ona jí odpověděla: "Ale, jedu za panem doktorem do Motola. Bude tam později operovat manžela, tak mu tam "něco" vezu, aby to dobře dopadlo." Takže, u nás vadí pouze korupce velká, ale ta drobná je OK (aneb zametání vlastního prahu).
- bambula -
- pokud jste svou otázku myslel takhle a pokud by Vás snad zajímal i názor obyčejného neodborníka, tak myslím, že s národem od velkého sametu už nepohne sebevětší cifra, protože jsme už docela dobře "vytrénovaní" a třebaže nám to rozhodně "šumafuk" není, je nám to prd platný, protože to změnit zatím nelze - alespoň rozhodně ne volbami.
Možná, že jste to už během svého pobytu zde poznal i sám - pokud si myslíte něco jiného - napište co - docela by mne Váš pohled taky z druhé strany hranice zajímal. A třeba nejen mne. Zdravím.
bene -
nezlobte se, ale z Vašeho příspěvku získávám tak trochu dojem, že i kauzy např. pánů Ratha a Grosse (atd.) byly jen mediálně vykonstruovanou záležitostí, protože jsme u nich nikdo z nás osobně nebyl - ale, možná máte i pravdu, kdo dnes ví? ...
doplněno 07.10.15 12:47:ben -
děkuju za odpověď
Dobrý den, ne, to jste špatně pochopila nebo jsem se špatně vyjádřil. Jen jsem tím chtěl říci, že těch informací o možné (předpokládané) korupci je více, než těch informací o té korupci prokázané. Takže, někdo může být očerněn a prohlášen za zkorumpovaného, ale není to ještě doložené, vyšetřené a potrestané. Zdravím!
Nikdy ba nebyla sametová revoluce, kdyby ji nezorganizovali KSČa STB s posvědcením USA. Pokud si myslíte, že to bylo jinak, jste na omylu.
Liduško máte svatou pravdu.
Velkej sametovej podvod byl připravenej několik let dopředu a byla za jeho protagonisty vybraná tzv. inteligentní elita z řad poslušnejch (bez rudý knížky) ku straně a několik jedinců kteří nikdy nebyli komunisti a ani poslušní vůči straně jako Havel se k tomu připletli jenom díky aktivitám herců a umělců. A těm poslušnejm jako Klaus se jakoby ztratili veškerý dokumenty který na ně STB měla.
Todle ale přímo nesouvisí s otázkou.
doplněno 06.10.15 17:05:Liduško já to taky tak pochopil.
Jen taková filozofická úvaha - Eckhart Tolle: Válka je stav mysli - seberizeni.cz/...
To, čemu se bráníte, přetrvává.
V současné době často slýcháme " válka proti něčemu" nebo " boj proti něčemu". Kdykoliv je zaslechnu, vím, že jsou předem odsouzeny k nezdaru. Existuje boj proti drogám, zločinu nebo terorismu, boj s rakovinou, chudobou atd. V posledních pětadvaceti letech například dramaticky vzrostl počet trestných činů a přestupků v souvislosti s drogami, a to i navzdory tvrdému potírání zločinu a četným protidrogovým opatřením.
citát: "Nikdy nepůjdu na pochod proti válce. Až uspořádáte pochod za mír, pak mně pozvěte."~ Matka Tereza
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.