Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak začít mít rád svou matku?

Od: blazen* odpovědí: 8 změna:

Je mi 18 let a už asi čtyři roky nesnáším svou matku, od mýho dětství se do všeho pořád motala, doteď mě nikam nechce večer pouštět, ségry na zábavy pouštěla už ve 13 letech, když se chci zeptat, jestli by pro mě přijeli, odpoví: Už jsme se dost nalítali pro holky, budeš doma.

A nejhorší je, že všechny pomlouvá navzájem, přede mnou zdrbne taťku, se ségrama pomlouvá zase mě, s náma se všema pomlouvá svoje spolupracovníky z práce ("Oni maj jako osobního trenéra, to snad nemyslej vážně ne?" Tak mají osobního trenéra no! To jim ho tak závidí?)

Aby něco pochopila musí jí člověk všechno vysvětlovat deset minut, i tu nejjednodušší věc, trpí chorobným strachem o mě, když jedu sedm kilometrů na kole, tak je to pro ni strašlivá dálka (hm, kde se asi vzala ta obezita, se kterou bojuju?).

V pondělí jedeme na dovolenou, dva týdny se plánuju s výletama po okolí, ale víte jak to dopadne? Nikdo se mnou nebude chtít jít a všichni na mě budou křičet, že to není dovolená, podle nich je dovolená někde se válet a samotnýho na túry mě nepustí.

Vím, že vás asi otravuju a ztrácíte kvůli mně čas, ale potřeboval jsem se někde vypsat, aby se mi ulevilo, nejspíš si o mně budete myslet, že jsem jenom nanicovatej harant, co se neumí chovat a je rozmazlenej. Nejhorší na tom je, že máte pravdu a já nemůžu skoro nic udělat...

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vklus
hodnocení

0x

Dospět. Je ti 18 tak pokud se ti něco nelíbí odstěhuj se a nekomunikuj už s nimi.

cuca*
hodnocení

0x

Matka se o vàs prehnaně bojí, má proč? Stalo se něco? Většinou se rodiče strachují o dcery...

mrsgekko*
hodnocení

0x
A zkusil ses mamky zeptat, proc se chova tak prehnane starostlive?
Jsi nejmladsi? Vetsinou jsou mamy vic upnute na ty posledni deti, zvlast pokud je mezi sourozenci vetsi vekovy rozdil..
To ze je ti 18, neznamena okamzitou svobodu.
Koho chleba jis, toho pisen zpivej.
Tvoje mamka se ale chova starostlive az moc, mozna ma duvod se o tebe vice bat, ani ho nemusis znat.
Neptej se, jak zacit mit rad svou matku.
Zeptej se, proc ji nemit rad. Je to tva maminka, je jedina a jinou si nikdy nemel ani mit nebudes, nemej ji za zle jeji chovani vuci tobe, ma o tebe strach. Musis si s ni promluvit a dat ji najevo, ze nejsi male dite, ale dospely chlap, casem uzna tvou pravdu :)
a pokud pomlouva vsechny se vsemi, radsi to neres...to je povaha ...
mej se :)

ju*
hodnocení

0x

Ale můžeš, chlapče rodiče máš jen jedny, o mamince mluviti takto je nejen neslušné ale i nehorázné / ona tě porodila a vypatlala a mít o někoho strach je lidské / , 18 let není známkou rozumové vyzrálosti ani patentem na rozum, takže pokud to nejde jinak - rozběh proti zdi minimálně dvakrát, třeba se ti rozsvítí - pokud ne tak dál už ne, je to zřejmě marné. S pokorou vzpomínám na svého otce když fracek od nás z vesnice mluvil vulgárně o svých rodičích a rodičích své manželky a prováděl jim různé naschvály - počínaje zastavováním topení, vody, zamykáním vchodu, oplocení dvora atd. nemohl se dočkat až tchán s manželkou umřou a bude mít stavení pro sebe...otec říkaval jen počkej až mu dorostou děcka ono se mu to vrátí, ejhle po 25 letech ze 3 dětí se dvě hodně nepovedly, dcera sedí za zlodějiny, synek už má taky nějaký pátek odsezený - otce mlátí,nemohou jej ani úředně vystěhovat protože stařešinové zřejmě aby se zeti odměnili odkázali 1/5 domu jemu, policajti jsou zde obden a synek je ve zlodějinách nebezpěčný v okruhu 100km.

wasube*

Ano, Dědova mísa od Jana Nerudy funguje stále.

hodnocení

0x

Já si hlavně myslím, že jste veliký kluk a že byste se s tím pocitem měl sžívat. Měl byste si začít budovat základy pro svůj život. Měl byste si v hlavě srovnávat, co a jak chcete. Nevyskakovat a neohrazovat se a nepoužívat velká slova a také neprožívat prkotiny (třeba seřvání za 7 kilometrů) a podivné vlastnosti vaší matky. Pomaloučku plánujte svůj život mimo zdi dnešního domova. A tím směrem napněte své snažení. *hej* A hlavně! Přestaňte fňukat!

plavest*
hodnocení

0x

Jsi přehnaně pubertálně kritický. Svou matku nezměníš, tak se změň sám.To, co považuješ u své matky za pomlouvání je jen obyčejné tlachání, prostě to nevnímej a nereaguj na to. A divím se, že jedeš s rodiči na dovolenou a už dopředu s jejich plány nesouhlasíš. Udělej si o dovolené vlastní plán, slušně bez emocí ho vysvětli rodičům a určitě ti dovolí chodit na tůry a neválet se u vody.

hodnocení

0x

Co to, v osmnacti nevyjedes na kole bez povoleni? Jsi nesvepravny nebo co? Chces jet, tak jeď! Necekej ze te nekdo prijede zachranovat kdyz se nekde vysekas.

Pomluvy ignoruj.

Na dovolene je nekde pristup k posilovne?

A stanov si nejakej cil, neco ceho chces dosahnout

Prestan se litovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]