Nejste přihlášen/a.
Moje sousedka která mi ani neodpovídá na pozdrav, neustále šmíruje za oknem. Když vyjdu na zahradu, koutkem oka zahlédnu jak se pohne záclona v jejím okně a také siluetu postavy za oknem.
Když zahradu zalévám, počká chvilku než odejdu a hned běží zalévat taky. Když posekám trávu, vyrazí do 10 minut také sekat. Když mi rozkvete některá z trvalek, které si pěstuji z řízků, odnoží a semínek, vyfotí si jí a vyrazí shánět. Přiveze si vzrostlou rostlinu v květináči a postaví na viditelné místo, abych si všimla, že ona má taky.
Ignoruji to, předstírám že jí za tím oknem nevidím, ale už mě to pořádně štve.
Já s ní přece nesoutěžím o to, kdo bude mít krásnější zahradu, ale asi to nechápe.
Jak si to mám vysvětlit? Jako lichotku, že to co mám já se jí líbí, nebo že mě chce naštvat?
Mám ráda originální rostliny, nepěstuji žádnou klasiku, kterou můžete v českých zahrádkách vidět všude. Nelíbí se mi, že mě kopíruje, proč dvě stejné zahrady? Dost na tom, že kopíruje můj styl a barvu oblečení.
Řešení tato situace asi nemá, jen mě zajímá Váš názor na takové chování. Děkuji.
Asi vás má ráda - vezměte kovové peníze a hažte jí je na zahradu, třeba vám nahází víc, božínku jste v důchodu a nemáte co dělat? A opravím vás, vy soutěžíte a užíváte si to a ještě chcete radu, odpovězte si sama.
Děkuji, ale nechtěla jsem radu.
A kdybych soutěžila, nebudu se pěstovat s rostlinkou z klacku.
Svých kopií se člověk asi nezbaví, jen nechápu proč některé ženy musí mít všechno taky ... já taky, já taky...
Někteří lidé to tak dělají. Prostě se ji líbí co máte vy a chce to mít taky . Jestli je vám to nepříjemné, běžte za ní a řekněte jí to.
Dobrý den. A že si toho vůbec všímáte... Teď vyvstává otázka, která z vás dvou si té druhé více všímá. Jestli ona, když se podle vás opičí, nebo vy, když to všechno registrujete a víte, v čem všem se sousedka opičí. Radu nechcete, jen názor. Ten jsem vám napsala. Podle mě jste jedna jak druhá, vy akorát možná více sebestřednější, sousedka zase naopak bez vlastní fantazie.
Úplně Vás chápu, my to máme přesně to samé v bleděmodrém. Nejen zahrada, ale úplně všechno, plot, zábradlí, sušák na prádlo,houpačka atd. My se tomu vždy, když se něco objeví, hrozně smějeme.
Děkuji vám všem.
Já si to také neberu, je to spíš k smíchu, mám to tak už několik let. Naštěstí z druhé strany mám sousedy normální, nejsou všechny ženy stejné.
Odpověď od Ju mě inspirovala. Vyrýpnu si na louce bodlák, ten v OBI nesežene.
Před chviličkou jsem odpovídala tady: poradte.cz/...Tazatelka má stále pocit, že ostatní jsou na tom lépe. Tak to asi bude s vaší sousedkou. Obdivuje vás a všechno, co jste udělala a chce to mít také tak pěkné. Vpodstatě to je věčně nespokojený chudák bez sebevědomí. Pořád si myslí, že vy to máte nejkrásnější. Pochvalte jí její výsledek práce. Vám to neublíží a jí to narovná v ramenou.
doplněno 24.07.15 10:11:Josefinko, tož to je teda sousedka! Na grc. Fakt!
Babkazov, to nebude ten případ zamindrákovaného chudáka který popisujete.
Na Vaši radu jsem jí zahrádku pochválila, zvedla nos do výšky a neodpověděla.
Před časem, když její syn pořád běhal k plotu, ukazoval na mého psa a volal "sabaka" řekla jsem mu, že u nás říkáme pejsek. Vyřítila se ven a křičela, že oni Česky mluvit nemusí, že mají peníze.
Já bohatá nejsem, ale jsem spokojená s tím co mám.
Myslím spíš, že mi ukazuje, že ona má všechno lepší, že je něco víc.
Už to dávno neřeším, kdybych si dala na zahrádku hovínko, sežene si větší. Někteří tady říkají, že jsem stejná, ale tak to není. Jsou věci kterých si nejde nevšimnout, pokud člověk nechodí jen zamyšlený s hlavou sklopenou k zemi.
Tato informace je si myslím zcela zásadní. Vy jste domácí, ona kopíruje vaše zvyky, nápady, nechce vybočovat, chce se začlenit, i když si to nepřizná. Oni jsou trochu jiná mentalita ,,někteří,,. Je to panička, která si myslí, že to tady takhle funguje. Nebo to takhle funguje u nich.
Těchto sousedů bych si nevšímala, Vy jste vstřícný krok jistě udělala. Myslím, že Váš nezájem, ji bude dost iritovat.
Ono to může být i jen obyčejná závist. Závidí Vám to, co jí chybí. Totiž nápad, pracovitost, představivost, možná i ta pokora. No, všechno za peníze nejde koupit.
Můj názor je, že pokud zahrada nemá kus ze svého majitele, tak je to jen načančané okopírované nic. Evidentně nemá vlastní vkus a vlastní nápady. Ale asi to u ní bude trochu patologické. Pročpak nekopíruje někoho jiného? Evidentně se zaměřila přímo na vás. A s tím se bohužel nedá nic dělat. Ten vysoký plot vám nejspíš moc nepomůže, když má výhled přímo z okna, že? Snažte se jí moc nevšímat, ať to nepřeroste v něco víc. Evidentně není psychicky moc OK. A pevné nervy vám přeji... S tím bodlákem je to skvělý nápad, aspoň uvidíte, kam až je ochotná zajít Mona
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.