Nejste přihlášen/a.
Ahoj kdyby jste byli Američani koho a proč by jste volili při dnešních prezidentských volbách?
Možná trochu špatná odpovď, ale já nejsem Američan a proto je mi celkem fuk, koho si tam zvolí za presidenta. Stejně to nijak neovlivním. A ta kampaň, co se sem dere každou půlhodinu přes média už mě docela... (vadí). Myslím, že by úplně stačilo řekněme jednou týdně informovat, jak se situace vyvíjí. To nemáme dost svých starostí?
Ta moc kterou "nemají" je pořád rozhodně větší než u nás, nechápu proč je u nás přímá volba prezidenta. Volby kolem parlamentu by se měli pořádně změnit, jinak je to všechno úplně k ničemu.
No, hlavně ale v USA je celý proces volby tak nějak nelogický, protože občané nevolí prezidenta přímo, ale tím, jak volí, tak v každé zemi někdo vyhraje. Poté z každé země volí volitelé, kteří dávají hlasy, podle toho, kdo v dané zemi vyhrál. Proto se snaží oba kandidáti na poslední chvíli zvítezit v co nejvíce zemích, aby poté dostali hlas od volitelů z každé země.
doplněno 06.11.12 17:13:Jinak fandím spíše Mittu Romneyu, v noci plánuju sledovat speciál ČT 24.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.