Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdo z vás poslouchá rock?

Od: drlight01 odpovědí: 33 změna:
Ahoj všichni,
Jsem vyznavač hard rocku, heavy metalu aj. rockových žánrů. Mám na vás všechny otázku: posloucháte někdo kapely těchto žánrů? Jestli ano, napište jaké a proč.

33 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

0x

Zdar, rock posloucham, i ten starý dobrý heavy metal, i alternativní rock... Nejraději mám skupinu Nirvana, to je zrovna ten alternativní rock.

hodnocení

0x

Led Zeppelin,Deep Purple,Jethro Tull,Whitesnake,Pink Floyd,Iron Maiden,Black Sabbath,Judas Priest.Z východního bloku Omega(moje přezdívka je název devátého alba),Locomotiv GT,Syrius,Skorpio,SBB,Niemen,Blue Effect,Synkopy,Progres 2.Ale to je jen zlomek kapel co poslouchám.Na té muzice jsem vyrůstal,náhraval tehdy na kazeťék MK125,což byla polská licence s Thompsonem.Kupoval LP desky na burze na Letné-tehdy 250-300 Kčs.Mám je dodnes i když už to mám vše i na CD.Co mě chybělo, byly koncerty.Ty kapely sem nesměly,takže byl docela zážitek na Velikonoční svátky 1979,když měla 4 koncerty Suzi Quatro ve Sportovní hale v PKOJF-dnešním Výstavišti.Jako předkapely byly tenkrát maďarští Neoton a český Energit.K těm rockovým a metalovým kapelám se ještě s postupem let přidal jazz a jazzrock a taky klasika.Jinak ty koncerty jsem si pak užil po převratu.Byl jsem skoro na všech,na některých kapelách i 2x.Naposled jsem byl na Judas Priest.

doplněno 23.07.15 00:30:

Jen pro zajímavost jsem našel obrázek toho kazeťáku.Byl na trafo nebo na 6 buřtů.Mám ho taky dodnes,ale asi už nebude fungovat.

Kdo z vás poslouchá rock?
humbucker*

Ahoj. Asi budeme podobné hudební krevní skupiny. Mám rád muziku z konce 60tých let vejš. Výběrem i něco staršího i mladšího. Občas si dám něco, co pustí na REBELu. Ale to šílené řvaní nějak nemusím. Kolikrát to kazí i tu muziku. Shrnu to. Dávám muziku, tu dobrou a je jedno, co to zrovna je. Když se setká s nějakým správným rozpoložením? Proč ne?

Malinko dovzdělám. HUMBUCKER- kytarový snímač.

slon

A ten koženkovej obal na něj máš taky?

Jo, to přesně taky, správnou výživu taky ordinuje radio www.rockmax.cz – ausgerechnet stejnej kazeťák jsem koupil od vexláka za 1500 Kčs před převratem... a hrál asi 20 let.

Tento "stroj" měl kámoš. Dělal se asi před cca 40 lety :)

hodnocení

0x
Posloucham od malička jak českou tak i zahranični rokovou a metalovou scénu , sem spíš na ten melodickej metal nebo jak se tomu říka posloucham Manowar,Helloween,IronMaiden,Gama ray,Scanner,King Daimond,Ranig Wild atd ani nevim jak se to vše spravně piše

hodnocení

0x

Já ne. Proč? Nelíbí se mi.

hodnocení

0x

Jasná věc. Já su starej metalovej pes. *ua*

Já jo. Skvělá muzika. Některý fláky se hrají již několik desetiletí a stále se to dá poslouchat.

Starej Katapult...Dědku hobluj...i tam nahoře...Mejla Hlavsa, taky už hraje v jiný dimenzi. Martin Němec, Ota Petřina, Bára Basiková. Samozřejmě jsem na většinu jiných zapomněl.

Deep Purple, Iron Maiden,Black Sabbath,Judas Priest, AC/DC, ZZ Top, Freddie Mercury - ten chlap měl úplně dokonalej hlas, nesmíme zapomenout na Ozzyho. Ale stejně se na hodně zapomnělo.

hodnocení

0x

Jojo. Někde na prvních místech budu mít ReVamp, Nightwish a Sonata Arctica, na nohy jim šlape Apocalyptica s Epicou. Jediná vůbec nemetalová kapela, kterou mám hodně ráda, jsou španělští Amaral. Taky mě baví Scorpions, Tarot, Stratovarius a Cranberries. Jo a zapomněla jsem na Paradise Lost, i když tam si hodně vybírám, co si od nich poslechnu.

Proč, to už je složitější. U ReVamp a Nightwish se mi kromě hudby líbí texty; je to ten typ, který mě vždycky překvapí nějakou myšlenkou, která mě ohromí. Je tam prostě úžas z toho, co dokáží vymyslet a jak to zazpívat. Sonatu Arcticu, Apocalypticu a Epicu miluji hlavně kvůli melodiím, jinými slovy se mi to dobře poslouchá. Zbytek asi totéž.

Nikdy mě moc nebrali Within Temptation, i když by to dle stylu pro mě mohlo být zajímavé. Ale já prostě Sharon nemusím. Jedinou výjimkou jsou živá vystoupení - ona totiž zatraceně dobře zpívá, tak si to jen z tohoto důvodu ráda poslechnu.

hodnocení

0x

Ja posloucham mimo jine taky

hodnocení

0x

Spíše než hard a heavy,klasiku-rock,ale i Klasiku (Mozarta, Bethowena...)Jen ne plechotrubce.Bapř Lynyrd Skynyrd,CCR,Van Halen,Kiss,Def Leppartd,Queen,Led Zeppelin,Deep Purple,Uriah Heep,... z českých třeba Olympic,Progres 2,Ota Petřina,Mišík...Nejraději roky 70 a 80 a proč? Protože to byla doba máho mládí,perfektní hudba,některá se sem tenkráte ani nedostala než pašováním a dovozem z "Jugošky!"nebo nahrávkami z Radia Luxemburk!Ale o tom tu již někdo psal!

hodnocení

0x

Kdybych zde měl popsat vše, co poslouchám, tak si můžu založit vlastní, nekonečný blog. Ano, poslouchám rock všech žánrů až po death či AOR, poslouchám jej, protože mě to silně uspokojuje a v dnešní době je tato hudba velmi snadno dostupná (zlatá doba černých burz za totáče, kdy jsem si ucmrndával z půl roku staré vinylové novinky). Nechápu vaši otázku.

hodnocení

0x

Ano,poslouchám. Moje srdcovky jsou Nirvana a Guns N Roses.*srdce*

lucie*

...axl je moje nejdelší láska,jsou skvělí i po tolika letech*srdce**frajer*

luke603
hodnocení

0x

Black Sabbath, Led Zeppelin ( Plant je boží!), Deep Purple, Iron Maiden, Judas Priest, Halloween, Rhapsody in Fire a z novějších věcí např: Sabaton, Powerwolf, Nightwish, Epica, Thrillium, Children of Bodom atd.*ua*

drlight01

Jsem na tom úplně stejně.*palec*. Skvělí jsou taky AC-DC! Moji favoriti jsou ze starších - Iron Maiden, Judas Priest( četl jsem že přemýšlejí o novém albu), Led Zeppelin a Deep Purple a s těch novějších věcí MILUJU Powerwolf a Nightwish

PS: A to mám teprve 13!

lidus*
hodnocení

0x

Pokud jsou Kábáti a Katapult rock, tak se hlásím. Ze zahraničních Deep Purple a Nazaret (jestlï je to rock, netuším, prostě se mi líbí) ale i tak upřednostním jakékoliv country.

figurek*
hodnocení

0x

se mi líbí, že si nikdo nevzpoměl na Stouny. Je fakt, že některá jejich alba se prostě poslouchat nedají.

No ale abych přidal svého favorita, pak je to kapela Pink Floyd a hlavně jejích frontman Dave Gilmour. Kvůli němu jsem se začal učit anglicky.

drlight01

A víte co řekl Mick Jagger o hard rocku? Prý nechápe jak se někom můžou líbit Black Sabbath nebo Deep Purple, že je to úplná hovadina.

PS: Stouny fakt nemusím

hodnocení

0x

I já sem náruživej posluchač Heavy Metalu. Iron Maiden, Judas Priest, AC/DC, Kiss a mnoho jiných podobných kapel.

Radši ale poslouchám Hard Rockovou klasiku jako Uriah Heep, Black Sabbath, Led Zeppelin, Deep Purple a podobné.

Samozřejmě miluju českou Bigbítovou klasiku jako Vláďu Mišíka, Flamengo, Progres 2,Plastic People, Katapult, Famózní baskytarista Vláďa Padrůněk, vyjímečný kytarista Ota Petřina a takhle bych mohl jmenovat až do večera.

Bohužel (nebo bohudík) sem nějak s tou muzikou zamrzl v roce 1989 protože od té doby mi ty nový kapely připadají strašně hlučný kdy nejde kolikrát ani slyšet text písničky. Prostě strašnej kravál.

Našli se samozřejmě vyjímky jako Nirvana, Pearl Jam, anebo mě hodně zaujali samotný písničky různejch kapel jako třeba Black Hole Sun od Soundgarden nebo třeba Dear Mr. President od P!NK, .

hodnocení

0x
Je to volná diskuze, takže se mohu přidat...
I já poslouchám rok.
Vlastně už od té doby, co jsem se oženil, takže už to budou roky. Co roky, několik desetiletí.
Mojí favoritkou je sólistka Helena. Dokáže vyprodukovat mnoho melodií. Její spoluhráčka dcera už chválabohu notuje pro jiného konzumenta zvuků.
Jsem rád, že nejsem sám, co je mu poslouchání potěšením...
Kdysi jsem poslouchal také to hodně hlasité, dnes se na to mohu vymluvit, že proto už špatně slyším. Co nechci slyšet. Paráda.

thor
hodnocení

0x

Dnešní rock se nedá poslouchat.Je to jenom randál na tři akordy v rytmu 2/4.Čím víc hluku tím lépe.

Zamaskují se hráčské chyby a přidá se kouř,blesky a divadlo.Je to přece za prachy.Tak proč ne.

To nejsou hudebníci,ale obchodníci z blbostí a nevědomostí.Proč se každýmu líbí Purple?

Zamysleli jste se nad tím.Oni prostě hrát uměli dokonale.Carlos Santana nepotřebuje žádné

divadlo.On prostě umí hrát dokonale.Jsou to dokonalí hudebníci.

Dneska jsem si koupil v bazaru 8 CD Santany.Uz mi chybí jen poslední-Chorazon.

thor

To jsi dobře udělal.On ovládá nástroj zcela dokonale.Jeho jazzrockové motivy ve skladbách jsou naprosto geniální.

Jeho styl a zvuk nástroje je nenapodobitelný.Když ho hrajou v rádiu tak to poznáš hned,že je to Carlos.On to

prostě umí.Spousta lidí, ale bohužel nepozná nic.Tak asi tak.

2kedar*

Tak, tak... *palec*

thor

Samba di pati se přece zapomenout nedá.Ústřední motiv je jenom pár tónů,ale naprosto geniálně seřazených.Thor.

drlight01

Váš popis Deep Purple mi připomíná jako od Micka Jaggera, o kterém jsem psal výše, pardon, ale v tomhle ohledu jste oba dva mimo.Jasně, neříkám že jazz nedávám, mám ho rád stejně jako heavy metal nebo hard rock, ale tohle jste nemusel. A jak myslíte že Deep Purple "uměli" hrát dokonale oni pořád hrajou dokonale. A ten kouř ,oheň a blesky, dodávají atmosféru a fanoušci na koncertě to mají rádi

doplněno 06.12.15 10:01:

To je na vás Thore

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. A právě to, když se už po pár tonech pozná, co je to za grupu a za skladbu je skvělý. U některých se i dá poznat, kam to bude směřovat a co z toho nakonec vyleze. Našel jsem se v poslední době zase v OZZYm. Crazzy Train. Jsou tam moc dobrý pasáže. Ať už to hraje kdokoliv.

hodnocení

0x

Na rock zas tak moc nejsem. Spíš pop mám ráda. Ale zrovna mám puštěnou stanici v TV Slušnej rock kanál a hrajou tam dobrý písničky od různých skupin (AC DC, ZZ Top, Pink Floyd, Green Day, Linkin Park). Momentálně jsem přesycená popu, tak jsem začala poslouchat Rock.

martinaa*
hodnocení

0x

Zdravím, mezi mé oblíbence patří Sabaton, Lordi, Hammerfall, Moonspell, Nickelback, Nightwish, Simple Plan, Avantasia, Manowar, Dymytry, Iné Kafe, můžu i Škwory a Harleje. :) Mám ráda tvrdší hudbu, kterou ovšem "dělá" zpěv - ne jen bicí a nesrozumitelný řev. Takže spíš melodičtější, i když Lordi mají někdy čestnou výjimku.

hodnocení

0x

Já byl v mládí zarytý metalista-rocker a myslel jsem si, že ho budu poslouchat furt. Znal jsem všechny skladby a alba mojí tehdy nejoblíbenější kapely Kreator *tuc* Kdyby jste mě o půlnoci probudily, všechno bych vám o téhle kapele řekl naprosto s přehledem..teda ted už ne *smich* Ale po pár letech z mého života naprosto vyšuměl a stal se ze mě diskouš, což jsem se kdysi zapřísáhal, že tohle nikdy nebudu *zed* Ale ne že bych někdy šel na disko tancovat..to jen tak někdy doma *tanec* Líbí se mi něco takového

prostě tahle hudba má něco do sebe, uplně při tom roztaju a tělo se začíná samo hýbat..první to začíná pohupování hlavou :)

A rock-metal? Ne že bych ho uplně zavrhoval, ale vůbec ho téměř nemusím a jen když náhodně něco zahraje třeba v rádiu to, co jsem kdysi měl rád, tak si to i rád poslechnu..ale nevyhledávám ho.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]