Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sbirka známek prodejni cena

Od: asmor odpovědí: 6 změna:

Ahoj,

Mam celkem velke album s postovnima znamkama, cele zaplnene a jsou tam znamky od roku 1940-2000. Jsou tam hlavne stare znamky treba s Hitlerem, hakovym křižem ale i s ruskymi napisy a ruznymi osobnostmi, ceskoslovenske napisy, Havel a tak dále. Za kolik myslite ze by se dalo prodat? Jsou v hodne dobrem stavu.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zajixxx*
hodnocení

0x

Za takovou cenu, za kterou to nemá smysl ani prodávat. Můj typ...

vilik*
hodnocení

0x

To vám tady bez prozkoumání nikdo neřekne. Obraťte se na znalce filatelistu. Pokud jsou to obyčejné známky, tak počítejte s cenou pár tisíc, dle stavu. Na aukru se dá sehnat skoro celá sbírka dle katalogu Pofis od roku 1939-1989 nepoužitých s lepem za pár tisíc včetně aršíků, bez těch nejdražších. Pak jsou různé rarity, jejichž cena je několikanásobná.

doplněno 07.08.15 15:39:

myslel jsem samozřejmě cenu pár set až pár tisíc.

hahanaj*
hodnocení

0x

jsou to běžné známky halířové hodnoty - mezi sběrateli tzv. plívky.. možná nějaká stovka i s albem

hodnocení

0x

U běžných známek počítejte, že hodnota nebude řádově jiná, než nominální. Aršíky, bloky, přetisky a jiné cenu zvyšují. Pokud bude cena za album několik tisíc, budete rád. Spíš to bude tak, že Vám někdo řekne pár desítek korun za několik exemplářů a zbytek můžete přiložit do kamen. Ale třeba ne, musí to někdo vidět... Někdo, kdo tomu rozumí a neokrade Vás. Víte o někom? Já ne!

figurek*
hodnocení

0x

už jsem to sem několikrát napsal a napíšu zas. Tyto sbírky se špatně prodávají, protože musíš najít sběratele, který by si je vzal. A takový sběratel se hledá těžko, protože sběratelé nikdy neberou všechno a tvoje známky už nepochybně mají. My jsme takto našli doma zapomenuté album po dědovi, které jsem vzal na ocenění k jednomu známému filatelistovi. Ten v něm našel pár lepších kousků, ale co ho hlavně zaujalo, to byly staré sběratelské listy. Známky byly uložené do kastlíků na předtištěných sběratelských listech z tvrdého papíru.

Takže výsledek mé návštěvy byl : známky nic moc, ale listy prý mají cenu úplně všechny. Za ty se platí i několik set za kus.

Máš známky na sběratelských listech nebo jak už to bývá, jen tak volně v albu?

asmor
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]