Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyhrožování, exekuce?

Od: boumik odpovědí: 8 změna:

Zdravím, popíši stručně problém...Bydlel jsem u přítelkyně, u jejich rodičů dejme tomu 2 měsíce, domluvili jsme se na tom, že budu platit určitou částku za nájem jídlo atp... S přítelkyní nejsem a od jejich rodičů jsem se odstěhoval a maminka bývalé po mě chce peníze né zrovna malou častku 7 000kč za nájem, který jí údajně dlužím, čehož si nejsem vědom, ona v zápětí na mě vyjela, že byla za právníkem a pošlou na mě exekuci, mám se bát nebo jenom vyhrožuje? Žádnou smlouvu a nic podobného jsem nepodepisoval, Děkuji za odpovědi :)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, poslat na někoho exekuci nejde - musel by být vyhrán soud nebo mít v ruce nějaké ověřené uznání dluhu. Asi zatím hrozí tím soudem. Nebo jen "kecá", protože ten právník i soud stojí (zatím její) peníze. Zdravím!

doplněno 08.09.15 18:07:

Dohody a smlouvy se mají plnit - i ty ústní. Platil jste něco? Máte na to potvrzení nebo svědka?

Má ta paní svědky? Nedlužíte skutečně nic? Na to si odpovězte. Jinak, nikdo nemůže vědět předem, jestli soud vyhraje. Navíc, zde je pouze ústní dohoda, která se špatně prokazuje. To se nemůžete normálně domluvit?

boumik
hodnocení

Děkuji :) takže se nemám bát neustálích sms, jak to potáhne na soud, ten soud vyhraje a já budu platit majlant atp...nebo zajít na Polici popřípadě se zeptat nějakého právníka co s tím? a paní nemá žádné důkazy, že bych něco podepisoval nebo tak, bylo to čistě o domluvě a řádně jsem platil.

asd1

Jestli to je takhle, tak jí napiš že jí nic nedlužíš a jestli nepřestane obtěžovat tak podáš trestní oznámení za stalking a taky pokus o podvod. Dál to bude zajímat i finančák - to cos jí zaplatil měla přiznat.

herheth
hodnocení

0x

Ignoruj to. Stejně to k soudu nedá. Jen doufá, že se lekneš a něco jí zaplatíš.

hodnocení

0x

Pokud skutečně půjde k soudu a podá na vás žalobu, přitom nebude mít žádné listinné důkazy, tak Vás soud pravděpodobně předvolá a proběhne standardní jednání. Ovšem pokud si důkaz opatří (zfalšuje nájemní smlouvu například), soud vás pravděpodobně rovnou vyzve k zaplacení (v první fázi nezkoumá pravost listin, tu musíte pak napadnout vy), pak nedělejte mrtvého brouka, ale rovnou podejte tzv. odpor (tj. že dluh neuznáváte, protože vznikl neoprávněně), pak soud nařídí standardní jednání. Rovnou k tomu přidejte trestní oznámení. Exekuce se zatím bát nemusíte, nejprve přijde výzva k zaplacení (pokud vůbec).

Pokdu bude dále otravovat, řekněte jí, že pokud nepřestane, podáte na ní trestní oznámení pro nepřiměřené obtěžování (tzv. stalking).

asd1
hodnocení

0x

Pokud sis dohodl nájem tak ho zaplať. Pokud chce víc než byla dohoda tak jí pošli do háje - nic jí nedlužíš tak nemá co vymáhat. Pokud zfalšuje nájemní smlouvu aby mohla uspět u soudu tak si spíš naběhne ona...

martinaa*
hodnocení

0x

Zdravím, "údajně", nebo skutečně? Pokud skutečně něco dlužíte (i když za dva měsíce 7000,- se mi zdá dost přehnané), tak bych zřejmě zaplatila.

Pokud ovšem víte, že nic nedlužíte (přičemž jste skutečně NIC nepodepisoval a podobně), napsala bych paní sms, aby mě přestala obtěžovat, vyhrožovat a vydírat, nebo podám trestní oznámení pro vydírání a obtěžování.

Řekla bych, že paní dělá jen bububu a čeká, že Vy se leknete a zaplatíte. Pokud máte nějaké útočné sms, určitě je nemažte.

plavest*
hodnocení

0x

Pokud jste jedl a bydlel zadarmo, tak zaplaťte. Pokud má ona o tom důkazy, tak na vás nechá vydat platební rozkaz. Vy na ní policii nevolejte, jelikož pár sms zpráv není stalking a policie to odloží. Ona za právníkem může jít, vy rovněž. To není žádné vyhrožování, ale běžná praxe.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]