Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tetování a policie

Od: boumik odpovědí: 40 změna:

Ahoj, potřeboval bych poradit když si chci nechat potetovat krk (malým tetováním) né celí krk bude omezovat aby mě přijali k policii? díky

40 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

0x

Může to být jeden z důvodu nepřijetí. Lze předpokládat, že celý život v práci nebudete chodit v roláku.

hodnocení

0x

Kérka nesmí být viditelná !

krimi-plzen.cz/...

Celé znění dotyčného pokynu je:
"policista nesmí mít při výkonu služby viditelné tetování, které by svým umístěním, velikostí nebo podobou mohlo snižovat vážnost nebo důstojnost policisty"

Což je velice vágní definice, takže záleží na posouzení nadřízeného, jestli konkrétní tetování, které je např. vidět při použití košile s krátkým rukávem, je ještě OK nebo ne.

gumiflex

"vážnost nebo důstojnost policisty" hahahaaaaa.. to jsem jeste neslysel .. :)

wasube*

Respekt veřejnosti policie zkrátka mít musí. Ale pravda je že k potetovaným policistům bych ho také neměla, protože bych si je pletla s kriminálníky.

doplněno 21.07.15 11:39:

Krasavec - inteligentní...*smich*

lidovky.cz/...

Tetování a policie

Doktor práv, vysokoškolský pedagog, autor hudby k cca 150 divadelním hrám, malíř (cca 30 samostatných výstav), 6.8% hlasů v 1. kole prezidentské volby... já bych ho (a jeho inteligenci) nepodceňoval. Jaké jsou vaše úspěchy? (řečnická otázka, nechci odpověď)

linda*

Jde vidět, že se lidé furt odsuzují podle vzhledu..

rakytniko

Lidé neodsuzují jeho,ale jak se "zřídil". Za mne...vypadá strašně a může být třeba mistr světa.

wasube*

Přesně. První dojem je rozhodující. A mít tohle doma, tak nevím, prostě se mi to nelíbí, posuzuju jeho tetování, nikoliv jeho akademické vzdělání, protože jedno zůstává faktem, že pokud máte dobrou pamět tak vystudujete také, není to totiž otázka inteligence.

Tu právě projevil v tom, jak se nechal zřídit. Vzdělání je získání intelektu ale rozhodně ne inteligence, s tou se člověk rodí a nikdo z vás nezná blbého akademika tedy vysokoškoláka? Tomu se mi nechce věřit, že neznáte hlupáky s diplomem. Takže o čem mě to chcete přesvědčit?

Že je chytrý? Možná, svým způsobem, ale že je inteligentní, to vám neuvěřím ani v legraci. Když jsem sledovala jeho projevy když kandidoval na prezidenta, tak jsem se třásla strachy aby tím prezidentem nebyl, jaké plácal nesmysly. On vůbec o své vlasti řadu věcí nevěděl, bylo to trapné.

Lindo, jak poznáte, že se máte bát? Jak poznáte, že můžete důvěřovat? Jak poznáte, že máte obejít? Přece podle toho, jak kdo vypadá. Každý se obleče a ozdobí podle své povahy. Jinak bezdomovec a jinak policista. ;) Ještě nedávno, už nevím, v jaké otázce lidé psali, že i studovaný člověk může být velký vůl. A najednou vytahuje tituly a vzdělání? Je to podivné. ;) Ale stejně, Lindo, podle čeho by lidé měli poznat, zda věřit nebo utíkat? Až propátrají jeho duši? Neblázněte! ;) Text písně Voskovce a Wericha "Je to pravda odvěká, šaty dělaj člověka. . ." je pravdivý.

wasube*

babkazov - samozřejmě máte pravdu -

když se setkám s člověkem tak na mě neudělají dojem jeho diplomy a tituly, ale on sám.

danys*
hodnocení

0x
V zákoně to tak je, ale s viditelnym tetováním vás nepřijmou.

mp*
hodnocení

0x

Tak všechno teď berte v legraci. Za prvé Vás asi nevezmou kvůli pravopisu - celí krk - tak to bije. Za druhé bych být Vámi, šel nejprve na ty zkoušky, a když to nedopadne, tak se můžete potetovat třeba celý. A za třetí - proč? Chápu tetování třeba u vězně na doživotí, který nic nemá, nebo u bojovníka nějakého kmene, který chce někoho zastrašit (je fakt, že někteří fotbalisté asi chtějí tetováním někoho zastrašovat, ale nějak se to nedaří). Ale v normálním životě budete litovat, až se móda obrátí (nehledě na ten vtip, jak si nějaká žena nechala něco vytetovat na prsa, a pak se jí někdo za čas smál).

Vzhledem k tomu, že tetování je moderní více či méně už nějaký ten tisíc roků, tak bych se zrovna toho nebál.

doplněno 20.07.15 16:00:

Tak pokud pominu různé iniciační rituály, tak hlavní motivace je estetická, stejně jako třeba nošení šperků. To je taky defacto zbytečnost, bez praktického přínosu. Akorát když tě omrzí šperk, odložíš ho snadněji než tetování :)

mp*

Jo, to je pravda, ale nějak nerad dělám zbytečnosti, které nepovažuji za přínos. Samozřejmě každý je jiný. A vysvětlení motivace k tetování, které, se přiznám, absolutně dnes nechápu, velice uvítám. Třeba mě to rozšíří obzory - vážně - bez ironie. Děkuji

mp*

Tak to beru, šperky nesnáším a hodinky (i když bych si asi mohl dopřát) tak nesnesu na ruce. Ale po Otci jsem zdědil takový zlatý řetěz, že by se s toho dalo i pár dní žít. Proto možná můj odpor.

wasube*

Vážně je tetování moderní už nějaký ten tisíc roků?

Bylo to doménou po celá tisíciletí jen námořníků a kriminálníků, později narkomanů, před několika lety lidí co mermomocí chtěli být IN a sice celebrity, ale ony na sebe upozornily a už dávno si to nechávají za drahé peníze odstranit. Jako je omrzí stará košile tak je omrzelo i staré tetování..Jsem přesvědčena že hodně lidí dnes mrzí že mají poznamenanou kůži.

doplněno 24.07.15 14:22:

to jethro

Vzhledem k současnému počasí *slunce* jsem skoro každý den u vody, a když zrovna neplavu, všímám si hlavně mladých žen (přirozeně, jak jinak). A mám pocit, že zhruba polovina z nich nějaké tetování má. Představa, že je u nás tolik námořnic, kriminálnic, narkomanek a celebrit je docela zábavná *afro**ua* (i když ty celebrity beru zpět, ty si to nechaly odstranit) *palec*

Vypadá to, že tetování je už normální, a kdo chce na sebe upozornit, nezbude mu než ho ostentativně odmítat.

wasube*

Nejen pravopis ale i uvažování. Normální člověk se nemusí opičit po celebritách a dělat ze sebe šaškovskou galerii. Nehledě na to, že si to celebrity ted nechávají laserem odstranovat. Nikdy jsem tuhle debilitu nepochopila a tak proto myslím, že když tohle chcete a tím si kazit zdravou kůži, že to s rozumem nebude tak žhavý, k policii bych Vás nepřijala.

doplněno 21.07.15 09:27:

Tenhle problém je i v bankách a podobně. Ti potetovaní připadají bankám nejen nedůvěryhodní ale i blbí, nepřijmou je. Kvůli solidním klientům. Ne každý je tak hloupý aby důvěřoval potetovaným, řada z nich těch tetovaných jsou totiž narkomani.

danys*

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem z důvodu porušení pravidel poradny. ]

wasube*

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem z důvodu porušení pravidel poradny. ]

A už jste viděla vašeho doktora bez pláště?

(já svoji doktorku ano, na rameni má barevné květiny :) )

(moderátore, nehroť to)

Tetování a policie #2
wasube*

Proč nesouhlasíte s danysem? Jinak budete také blbý, starý a zapšklý ! Protože máte jiný názor než on.*smich*

hodnocení

0x

Velice podobné téma nedávno proběhlo diskuzí poradte.cz/...

mrsgekko*
hodnocení

0x
Pred prijetim prochazite mimojine lekarskou prohlidkou a i tetovani posuzuje doktor. Nesmi byt viditelne v zakladni uniforme(kosile s kratkym a kalhoty ci sukne). Ale to neznamena, ze tetovani pres cele zada nebude vadit- u me vadilo, i kdyz nema zadny ACAB ci fasisticky vyznam. :D:)

zelenydabel*
hodnocení

0x

Jak říká naše psycholožka, tetování vypoví něco o duševním stavu jedince. Jestli můžu poradit, vykašli se na tetování.

Co se pak týče toho přirovnání výše, tak to nebyla ženská ale chlap, co si nechal vytetovat svou milou na hrudník...bohužel mu pak začaly růst chlupy na hrudi a ostatní se mu smáli, že má fousatou krásku.

wasube*

A jaký duševní stav mají ti lidé, co v tom vidí totální blbost, ale u danyse jsem blbá já, že se mi to nelíbí.*smich*A jsem stará u něj zapšklá bába a moje děti asi také, nesnášíme to žádný, je to ošklivé. Znám lepší nápady.*frajer*

repkin*
hodnocení

0x

nesmi být normálně vidět, když máte na sobě košili ;)

danys*
Neměli by být vidět..:)
wasube*

danysi a proč? Přece si to nenechal dělat aby to pořád skrýval a díval se na to jen v koupelně? Vždyt je to podle Vás taková krása !*smich* Zdraví Vás blbá, stará a zapšklá bába...*ua*

doplněno 21.07.15 11:30:

Nejvíce se mi zde líbí, jak demokraticky lidé chtějí, aby všichni sdíleli jen jejich názor, pokud ho mají jiný, jsou blbí, staří a zapšklí...*smich**smich*

repkin*
Naprosto s Vami souhlasim, vetsinou si to mysli La de kteri sami davaji (nevim jestli zamerne) spatne nebo nesmyslne "rady"
wasube*

prask.nova.cz/...

To je strašně těžké, tady jeden počmáraný policista se stal sex symbolem Ameriky...Pak chápejte ženy...;)

danys*
Wasube zatím jsem od vás nečetl žádnou radu, kterou byste tazateli poradila. Urážet ho kvůli pravopisu a tomu, že se chce nechat potetovat vám jde velice dobře! Tetování se mi také nelíbí, ale když ho někdo má a líbí se mu to, proč ne, rozhodně ho kvůli tomu nebudu urážet!
wasube*

danysi už toho nechte - co pro VÁS není rada, pro druhé být může. Jestli Vám na mě něco vadí, asi že mám vlastní názory, ne Vaše, tak mě nečtěte - jednoduché že? Počínáte si, nezlobte se na mě, už jak na lidé.cz. A já chci doufat, že tohle není lidé.cz. Nechte na adminech at mě okřikují a usměrnují. Vy to prosím už nedělejte. Máte možnost mě nahlásit tak to udělejte, ale nestojím o Vaše poznámky typu jak jsem blbá a podobně. Já mám nervy v pořádku a nemám potřebu komukoliv nadávat a poučovat ho co zde smí a nesmí. Je to otravné.

rakytniko
hodnocení

0x

Mužete mi prosím sdělit,proč se chcete nechat tetovat? Ptám se zcela upřímně.Já to totiž nechápu,tento trend. Nechápu,jak se může zdát tetování někomu "sexi",jak tu bylo někde v komentářích sděleno. Já když vidím potetovanou ženskou,tak mi přijde taková jako trochu "pokažená". *smich* Ne fakt,tetování jde trochu mimo mě,podobně jako Harry Potter a podobné věci.

cesmina*
hodnocení

0x

Zrovna dnes jsem viděla na internetu fotku městských strážníků cyklohlídky a jeden měl na ruce tetování ,které neskryl krátký rukáv.Takže to nejspíš nevadí.

zelenydabel*

policie ČR a Městská policie je něco úplně jiného. Je to jako srovnávat hrušky z jabkama.

Někteří policisté z Ochranné služby mají velmi výrazné tetování, a zřejmě nevadí.

g.denik.cz/...

pravyprostor.cz/...

hodnocení

0x

nechte se tetovat (pokud ještě budete chtít), až budete přijat a porozhlédete se mezi kolegy, popř. zjistíte názor nadřízených

sanyo*

Trochu vrátím názory tam, kam by měly směřovat - tetování bude myslím vadit tehdy, když by jste si oblékl uniformu příslušníka Policie České republiky, v které se budete pohybovat denně na veřejnosti a z pod košile a j. směrem k bradě by vám vyčuhovaly různé tetované obrazce - to je tady největší problém, tetování na horní paži, zádech a pod., a co já vím kde jinde - nevadí. V dnešní době je však třeba toto vnímáno měkčeji.., nejlépe uděláte, když se zeptáte přímo třeba u PČR - Správě přímo vašeho kraje, stačí zajet na recepci(vrátnici) a oni vás nasměrují.., nebo telefonicky..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]