Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, líbí se mi jeden styl, ale nemohu přijít jak se jmenuje. Je to takový starší styl(starodávný), zároveň ale pojatý moderně. Prosím jestli víte o co se jedná, určitě napište. Díky
Dobrý den, ale, styl čeho? Jde o módu, hudbu, architekturu či něco zcela jiného? Zdravím!
doplněno 19.07.15 22:38:wasube - jde i o to, co je míněno výrazem starodávný. Pro mladého člověka to může být 20. století.
tipuju, že by se mohlo jednat o obbobí zhruba přelomu století a léta po něm možná do začátku 20. let, neboli jeden z těchto stylů:
secese
moderna (pro jistotu:
cdn.i0.cz/...
kubismus
art deco (rondokubismus) (národní sloh)
novoklasicismus
(případné obrázky ke zbylejm stylům je nutno si dohledet na netu, já už na ty debilní návrhy googlu nemám nervy (ale ta moderna byla nejhorší, proto jsem ji radši vydoloval, zbytek by měl jít líp)
před výše uvedenými jsou pseudostyly - pseudo (novo) románský až barokní,
po nich konstruktivismus a funkcionalismus,
ale zadání "takový starší a zároveň pojatý moderně"by spíš mohlo platit pro ty vytipované (a úplně nejspíš pro secesi)
(samozřejmě by se k danýmu období daly nějaký termíny rozporovat, navrhovat další, nic není jednoznačný (a já nejsem odborník na architekturu))
(ten pitomej smajlík tam samozřejmě nemá bejt, to jsou ty kombinace znaků...)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.