Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, je zde již dost otázek, ve kterých tazatelé hledají odpovědi na svůj problém po přechodu na OS Windows 10. V čem je kouzlo tohoto nového OS, že si uživatel dobrovolně udělá z funkčního OS ten problematický? Je to ta vidina, že je to zdarma? Nikdo ani předem neuvažuje, že bude s něčím v jeho PC problém (např. s ovladači HW či nefunkčností původních programů)?
Opravdu je to OS tak úžasný (a prý odladěný)? Není to OS zdarma drahý? Děkuji Vám za názor a případné zkušenosti s tímto novým OS (tedy, co Vám nefunguje). Zdravím!
Dobrý den, děkuji Vám za první názor - mám stejný. Ovšem, nemám možnost nové Windows vyzkoušet, tak se toho "zdarma" vzdám ve prospěch (či problémy) jiných. Zdravím!
Naprosto souhlasím s Nutt ! Nemám potřebu za každou cenu mít poslední model woken, mě jde o to, aby počítač pracoval spolehlivě. Dělám servis CNC strojů, tam je PC v každé mašině - a jen pro info - mnohé ještě jedou na W97, naprostá většina na XP a teprve cca poslední 2 roky se přešlo na W7. Na svém noťasu mám také W7 a rozhodně nemám důvod to měnit. Mě jde o to, aby stroj fungoval, ne aby byl ,,cool´´
Jestli jsou W97 paskvil, to nevím, ale fakt, že zhusta fungují přes 15let svědčí asi o tom, že tak zlé nebudou. Výrobce mašin je dost konzervativní, používá zásadně jen prověřené stabilní verze widlí. Nyní třeba nakupují PC HP s W8 a downgradují to na W7
Dobrý den, myslím, že kolega se Vám snažil naznačit, že OS WIN-97 neexistuje. Pokud vím, tak byl OS WIN-95 a potom OS WIN-98. Skutečně máte jistotu, že vidíte OS WIN-97? Zdravím!
Dobrý den. Pokud je v dnešní době něco "zdarma", tak vždycky pořádně "smrdí". Windousovi desítce nevěřím, určitě na ni dobrovolně přecházet nebudu. Co jsem o tom slyšela, tak to bude děs běs...Počkám si až na reakce rozhořčených uživatelů windousowské desítky v budoucnosti. Myslím si, že jich bude více než dost. Nyní je každý pln optimismu z té "akce zdarma". Kdoví, na kolik to "zdarma" ve skutečnosti uživatele přijde později... Jenže, doba je taková, že firma s téměř monopolním postavením na trhu už si najde páky na uživatele, aby donutila ty odolávající přijmout její skvělý produkt.
Dobrý den, ano, to zdarma je silná motivace "rozhodit" si PC. Ale, když ona tam prý bliká nějaká ikonka s výzvou a to je obtížné odolat. Zvláště, když v mnohém dokáže slovo zdarma nebo akce vyvolat silné napětí a zájem. Zdravím!
Každý uživatel by si měl rozmyslet, jestli na nový OS přejde. Jediné, proč je tento OS zdarma je ten, že Microsoft se bojí konkurence ze strany Google (Android) a Linux. Nebýt těchto dvou věcí, určitě by zdarma nebyl.
Hlavně by jste si měli zjistit, zda Windows 10 podporuje váš HW (mrkněte se na stránky výrobců HW). Moje PC jede na základní desce G1. Sniper 3 od Gigabyte a ovladače pro Win 10 se objevili den před vydáním nových windows.
Další věc, co by jsi každý měl udělat, zjistit si, v případě, že používáte starší programy, nebo nějaké specifické (CNC, kalkulačky pojišťovacích agentů,...) jestli je windows 10 podporují, nebo není ke stažení nová verze.
Lákaldlo je podpora DX12, což je výhoda jen pro hráče, kteří mají i DX12 kartu (máme GTX980) a čekají na DX12 hry.
Plus je také to, že pokud přejdete na windows 10, tak se vám zachovají všechna nastavení a programy, NAVÍC - pokud zjistíte, že něco nefunguje, jak má, nebo vám OS nevyhovuje, tak se lze zrátit zpět na předchozí OS! (pokud jste si nesmazali ze systému migrační soubory)
Navíc WIN10 má už v sobě intergrovány ovladače pro starší HW.
Abych jsem došli k nějakému závěru: pokud máte PC třeba jen na fotky, či net, fb a tak a vše vám funguje, není moc důvodů přecházet, ale zároveň tato sorta lidí má v pc minimum dalšího softwaru, takže přechod bude nejspíš bezproblémový. Pokud máte v PC spousty dodatečného SW, který používate k práci, nebo vás živí, tak si nejdřív zjistěte, zda váš SW šlape i desítkách - tady bych si přestup dobře rozmyslel. A nakonec lidi s novějším HW a hráči - pokud nemáte prehistorycký HW, máte DX12 kartu a čekáte na nové hry, tak směle do upgradu..
Na mém PC (I5, Gigabyte G1. Sniper 3 (Z77), přídavná WiFi/BT karta, GTX980) nebyl jediný problém s ovladači.Používam několik programů pro CNC programování (TB-DECO, Cimco edit a pár simulačních utilit) a vše také funguje jak má a konečně výkon v benchmarcích a ve hrách je totožný, jako na windows 7/8. Podle mě OS dobře vyladěný už teď, a jelikož se vždy můžete vrátit zpět předchozímu OS, tak bych se přechodu vůbec nebál a využil bych toho, že je do konce srpna zdarma.
Každopádně před upgradem zálohujte! Doporučuji vyzkoušet Acronis True Image 2015, který je na měsíc zdrama!
Dobrý den, děkuji Vám za obsáhlou analýzu a popis. Může to být dobrý OS, ale pro schopného uživatele. Pro běžného "klikače" to může být špatné řešení (a zbytečné). Zdravím!
Přechod na Win10 má určitě smysl z Windows 8 nebo 8.1. Tak jako Visty byly betaverzí sedmiček, tak osmičky jsou dotaženy do finálního produktu desítkami. Koncem srpna bude vydán první velký balík aktualizací, druhý se chystá na říjen. V té době by už měly být aktualizované ovladače dodavatelů hardware a software třetích stran.
já si počkám cca rok, až se vydá první servispack - pak budu přemýšlet, jestli to má smysl přecházet ze sedmiček...
Stejně jako s mým autem - když to jede a funguje, proč bych se toho zbavoval a kupoval něco jiného, neověřeného?
doplněno 06.08.15 13:45:jsem asi blbej... raději si koupím ověřenou věc než brát OS zdarma s nejistotou v kompatibilitě aktuálních potřebných programů, HW..
A taky jsem staromódní - tablet nemám, NTB jen starý na TV v práci, mobil 5 let stáří bez androida. Bojím se, že nová verze by mi 1) znemožnil užívat některé programy 2) mohl způsobit potíže s 3 roky starým PC 3) bude častěji napadán něčím, co se bude tvářit jako aktualizace
Můžete čekat jen do 29. července 2016 - Pak už možnost bezplatné aktualizace nemáte.
Na jednu stranu se můžete dívat "proč bych zkoušel něco nového, neověřeného" .. ovšem pokud bychom tak přistupovali všichni nejspíše pořád žijeme v jeskyni protože je to stará dobrá jistota.
Windows 10 - jsou dobré pro uživatele kteří chtějí konektivitu s jinými zařízeními které mají tak Win ideálně 10 nebo 8.1, osobně jsem všechny zařízení u kterých byla aktualizace dostupná aktualizoval s tím že pokud to bude horší máte možnost se po dobu 1 měsíce vrátit zpět k tomu co jste měli před tím a osobně musím říct že se určitě již vracet nechci. Je to něco nového, některé věci nejsou ještě na 100% doladěné ale většinou jde o takové kosmetické drobnosti které se doladí v průběhu stejně jako tomu bylo u všech předchozích systému. Chápu že pro někoho kdo PC používá spíše spontáně a k tomu aby navštívil web, přečetl email případně něco napsal ve Wordu je asi nabídka nového systému spíše nepotřebná a nevidí k tomu důvod ... Ovšem Microsoft s Windows 10 udělal obrovský skok dopředu , zvláště s propojením těch jednotlivých zařízení jako Notebook - mobil - tablet a vlastně z 3 různých zařízení dokázal udělat jedno a vlastně z každého jednotlivého můžu přistupovat na ty další zbylé - Což třeba pro někoho je zbytečné, pro někoho kdo používá více notebooků pro práci je to přínos který ulehčí práci.
Dobrý den, to máte asi pravdu. Ale, prý návrat není problém, tak snad tomu tak je. Ovšem, ta zkouška nového OS zabere čas a pocuchá nervy. Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.