Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co dál,je to konec nadobro?

Od: hvezdicka* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, chci Vám napsat smutny příběh a ráda bych o radu-pomoc.

Kdysi před pár lety jsme se s prvním manželem rozvedli.Dúvod byl nevěra ze strany manžela.Měli jsme tehdy dvě deti.Dceru a syna.Na radu své právničky, jsem svěřila tehdy svého syna k péči otce.(Proto, abych nebyla na vše s 2 dětmi sama a ex manžel aby to neměl jednoduché-...)Soud mi vyhověl.Mě zústala tehdy 10dcera.Časem jsem litovala, že nezl,syna jsem nechala u otce.Pracovala jsem u jedné firmy v nepřetržitém provoze.To znamena 7 dni +2 volno, 7 dni +2 volno, včetně svátku ,sobot a neděl.Takže jsem měla volný víkend 1 za měsíc.Do práce jsem musela chodit, abych měla na nájem a obživu.Nešlo odejiít nebo si najít jinou práci.Exmanžel nevěřil že mám tento harmonogram a začal dělat naschváli a problémy.Přestal mi se vídat a scházet se se svým tehdy nezl.synem.Odmítal mi ho dávat i 1 za měsíc.Žila jsem jen tehdy s nezl.dcerou...Jak šel čas dcera dorustala do období puberty.Je pravda, že když jsem byla na vše sama...byla jsem taky trochu přísnější máma na dceru.Vyžadovala jsem, aby yse učila-aby dodělala střední školu a neflákala se, uklidila doma apd.Vztah se mezi námi začal komplikovat.Dcera viděla od spolužaček, že mají toto a tamhle to a vyžadovala to i když si přimo o to neřekla.Kapesné jsem ji dávala občas.Za to moje mamka-babička / u které jsem nikdy nepoznala lásku když jsem já byla malá),jí začala rozmazlovat, dávala jí peníze, často kdy dcera chodila apd.Jak šel čas, už zl.dcera dovršela 19 le a začala maturita.Předtím chodila každých 14 dní k otci na víkend.Dcera zjistila, že otec je lepší po finanční stránce apd.Těsně před štedrým dnem mi dcera sdělila, že chve bydlet s otcem.Pro mě rána do zad.Odstěhovala se k otci.Mě často navštěvovala.Jak plynul čas zl dcera se dostala na VS do Ustí nad Labem na 3 studium bakaře.Tam byla na privátě, takže domú nějak nejezdila.Jak na maturitní ples ani na ukončení VS mě nepozvala.Nyní má bakaláře, žije někde v Ustí nad Labem.Adresu nemám, nic o ní nevím.Už jsme se dcerou neviděly 3 roky.Já jsem 4 roky povdana za báječného manžela.Se zl.synem-dnes je mu 23 mám krásný vztah, im když si myslím, že je tím vším trochu poznamenaný.S dcerou nejsme v lontaktu, nevolá mi ,nepíše ani nás k sobě nepozvala a k nám taky ne.Zapomněla jsem jen to, když dcera tehdy odešla ke svému otci pozvala mě k soudu a chtěla po mě vyšší výživné a zpětně.Kromě toho mě udělala na 2 měsíci exekuci na plat.Dříve dcera semnou jednala hrozně a hlavně se za mě styděla a za to, že jsem obyčejná dělnice.Její otec je totiž něco více-strojvedoucí a má školu.Já bohužel nemám.Neví, , někdy je mi smutno,že dceru už neuvidím a že se nikdy nesetkáme...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

0x

Máte se synem dobrý vztah, jistě ví adresu své sestry. Nenutila bych syna k vyzrazení adresy, ale předala bych mu dopis pro sestru v zalepené, ofrankované obálce s prosbou, ať dopis odešle. Dceři napište vše jak cítíte a bude jen na ní, zda se vám ozve. První krok musíte udělat vy a pak jen čekat.

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den. V životě se stávají různé věci. Chyba se stala už tenkrát, kdy jste na radu právničky rozdělila děti... Měly zůstat u vás obě dvě. S tím nic už nenaděláte. Radujte se z toho, že se synem máte dobrý vztah. A ten si pěstujte. I když jste obyčejná dělnice, neznamená to, že byste se měla cítit být něčím míň než je váš ex-manžel. Povím vám to takto, i na vaši dceru jednou dojde. Nyní si užívá, studuje, za svoji matku se asi stydí. Je to smutné, ale nejste jediná matka na světě, na kterou děti kašlou. I ji jednou život skřípne a pak si na vás možná vzpomenete...

lidus*
hodnocení

0x

Dobrovolně bych se dítěte nikdy nevzdala. Určitě nejste sama, všude je něco a dokonce jsou i babičky které vychovávají svoje vnuky a jejich dcera-matka dětí, si někde užívá života. Vám se nepovedla dcera, někomu jinému syn a život jde dál. Myslím, že v tom je ještě něco jiného a byla-li by to moje dcera, určitě bych už dávno sehnala adresu a chtěla mít jasno. Neprosila bych o přízeň,pokud by zájem neměla, udělala bych i kroky k tomu aby po mě nedědila.

cuca*
hodnocení

0x

Ano, je zlé nevídat se se vojí dcerou, ale doufám za vás a myslím si, že se časem ozve, třeba až bude mít trable.

A zapomeňte, že jste něco míň jen proto, že jste dělnice. Strojvedoucí je o co víc? Kazda profese je dulezita.

Co děláte? Je ředitel vaší firmy důležitější než vy? Houby, bez dělníků, kteří mu vyrábějí atd. by

se neobešel.

A bez popeláře bychom se utopili v nepořádku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]