Zdravím, mám od doktorky léky s názvem Zinerit na předpis, konkrétně na léčbu akné, které vydrží ještě rok, ani jsem je nerozbalil a tak jsem si řekl, že bych je mohl nabídnout na internetu, jelikož je už nepotřebuji a někdo kdo má potíže s akné by je mohl využít a i ušetřit, nabídl bych je třeba za půlku nebo daroval, to je jedno, ale nevím zdali se to smí, je to legální? Přijde mi škoda je vyhodit, když vím, že by je mohl někdo využít, ale nechci mít nějaké problémy s jejich prodejem, to bych je pak raději vyhodit. Děkuji Vám za odpověď
Ne, nelze to. Jakmile opustí lék lékárnu, nikdo jiný už jej nemůže dostat, i kdyby bylo balení nerozbalené. Pomíjím zcela to, že jako soukromá osoba nemůžete léky prodávat, natož léky na předpis. Mimochodem - nepoužitá léčiva se nevyhazují, ale vracejí do lékárny, která zajistí jejich likvidaci. Jedná se o nebezpečný odpad.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.