Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké je nejlepší povolání

Od: sgs odpovědí: 25 změna:

Jaké je podle vás nejlepší povolání na světě? Když vezmete v potaz peníze, volný čas, nároky, prostě vše, co s sebou zaměstnání nese. A uvažujme reálně, nemám namysli třeba ochutnávače piv atd... :D

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den. Pro každého je to něco jiného...

adam20
hodnocení

0x

Podlě mě policista možná se na něj měl jít taky :)

ronyx*
18.07.15 21:20
hodnocení

0x

Rentiér :-D

ju*

ronyx: souhlas...

Nevím,jestli rentiér je povolání,pokud není,porušuješ pravidlo Z 1

doplněno 19.07.15 17:20:

Podle mě je nejlepší povolání to,které máš rád,naplňuje tě a vykonáváš ho s láskou,takže pro každého něco jiného.

danica*
hodnocení

0x

Třeba narkobaron v Mexiku,peněz má dost,dělá si co chce,lidí kteří pro něj dělaj je taky dost,a že ho chytí a zavřou ho mu nevadí,stejně uteče.Ale teď vážně.Asi takové,které člověka baví a uživí ho.

majsterjoe*
hodnocení

0x

Takový doktor sedí pěkně v suchu bere velký peníze a škrábe se v uchu.

hodnocení

0x

Já si myslím, že na tuhle otázku neexistuje jednoznačná odpověď. Každý máme rád něco jiného. A pak, časem se měníme. Popeláře a kosmonauty jsme časem vyměnili za úplně něco jiného. *vtip* Navíc si myslím, že existují povolání, o kterých se nám vůbec ani nezdá. Třeba, někdo musel vymyslet, nakreslit, vyrobit, diagnostikovat všechno, co lidstvo poslalo do vzduchu, po zemi, pod vodu, do vesmíru. Někdo musel vymyslet, diagnostikovat nesmírné množství převratných vynálezů v lékařství, genové manipulace, transplantace, náhrady tkání. Zobrazovací techniku pro lékařství. O chemickém průmyslu ani nemluvím. Takže, odpovědět ti asi neumím.

host*
hodnocení

0x

Topič v letním kině :)

Přírodovědec. Při vhodném počasí pracuje v terénu, provádí porozování, měření, sběr vzorků, mapování, celý rok v přírodě. Při mizerném počasí pod střechou v laboratoři nebo kanceláři zpracovává vzorky, výsledky, měří, publikuje, vzdělává se, komunikuje s ostatními. Pěkná práce pro lidi, kteří mají možnost pracovat vědecky.

A jeste kuchar v hladomorne...

stirecek*
hodnocení

0x
Jak jinak - rentier:)

hodnocení

0x

Moje práce je fajn. Svým způsobem si neumím představit lepší. Část odučím ve firmách apod., mezi lidmi, se kterými jsme si na 98% sedli a čas strávený s nimi je pro mě příjemný. Jsme si asi navzájem sympatičtí. Pak zbytek jsou přípravy a cesty do těch firem - během cest si vyřídím svoji potřebu "denního snění", na přípravách oceňuji zase to, že si je dělám doma, v pohodlí, můžu si dát čaj, pustit hudbu, pracovat třeba na balkóně a hlavně kdykoliv se mi to hodí (což je pro mě, vzhledem k tomu, že kombinuji práci s nepravidelným hlídáním dětí, dost důležité). Tu práci dělat umím, a snad i dobře, ale stejně mi každý nový kurz přináší nečekané situace, kterým se musím přizpůsobit a reagovat na ně, což mě posouvá dál a zvyšuje moji nepapírovou, ale opravdovou kvalifikaci.

Hlídání dětí je pro mě zase dost odpočinková práce, z části proto, že se jako nesmírně líný člověk dostanu ven, provětrám palici, přijdu na jiné myšlenky a trochu se hýbnu. Lidé mentální práci často zatracují jako "kafíčkování", ale kdo nepoznal únavu způsobenou přemýšlením, ten neví, o čem mluví.

saman47*
hodnocení

0x

Uhlobaron. Třeba Bakala. Ten musí své povolání přímo milovat.

K tomu uhlobaronství ještě doporučuju si něco málo přivydělat jako finanční magnát. Já to v tomhle oboru vidím velice růžově. *smich**smich**smich*

Ale jinak nemusí být špatný povolání pijákovat státní smlouvy. Vždycky, když dva papaláši něco podepíšou tak přijde takovej vohnout a ty podpisy přejede takovou kolíbkou. *smich**smich*

hodnocení

0x

Nejlepší je přece to moje. Řídící letového provozu,

sokar
hodnocení

0x

Každej přece ví, že nejlepší povolání je meteorolog! Výsledek práce naprosto bez záruky!

bambula*
hodnocení

0x
Učedník v politice, chytrý, rozdává rozumy, provádí rozhodnutí a žádná odpovědnost za chybné kroky

bruno*
hodnocení

0x

Ahoj ,velmi chytrá otázka. Pokud ti jde o výdělek, buď politikem. Pokud jde o vlastní schopnosti, tak to všem ukaž!

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Ten rentier je asi vůbec nejlepší. Jen nevím, jestli by to zvládl dělat každý. Já už to skouším s hodně slabým rozpočtem.

Na Statku, když mě chtěli udržet, tak mi (mechoušovi) nabízeli dělat Agronoma. Prý to má děsný výhody. Když se nepovede cokoliv sklidit, dá se to vždycky svést na přírodu a počasí. Buď bylo moc sucho, nebo moc mokro, deštivo. Jen ta výplata stála za PRD. I po letech. Proto jsem se nezdržel.

mp*
hodnocení

0x

Já bych řekl, že každé takové, které dotyčný dělá rád, umí ho a je pro něj vlastně spíše zábavou. A samozřejmě se s ním ještě dobře uživí. Takže z toho plyne, že pro každého jiné, dle jeho možností a schopností. A docela rád mám i jeho ocenění ostatními.

dustycz*
hodnocení

0x

Producent muziky :P

radekradeczech
hodnocení

0x

Rentiér...

nnikdo
hodnocení

0x

Takové jako mám já. Můj koníček se mi stal prací. Na živobytí to stačí. Co si přát víc?

hop®
hodnocení

0x

Rentiér, uhlobaron...:-D

Prošel jsem za svůj život už hodně různými činnostmi, místní kolegové rádci asi vědí. Nakonec jsem skončil ve stavařině jako jakýsi Ferda Mravenec, práce všeho druhu.
Nejsem milionář, ale vydělané peníze mi stačí na slušné živobytí, mohu i finančně vypomáhat kamarádům, kteří na tom jsou zrovna hůř.
Volného času moc nemám, ani jej nějak nevyžaduji - stejně bych jen navýšil útratu v hospodě. Ale pokud chci, není problém se šéfem jakékoli volno dohodnout!

A mám jedno velké štěstí - živí mě práce, která mě baví. Je různorodá a dělám v kolektivu dobrejch kámošů.

Takže si dovolím jedno moudro: "Není důležité co děláš a za kolik, ale s kým!" - ta pohoda v práci je fakt dóóóst rozhodující...

petr02
hodnocení

0x

Strážce v narodním parku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]