Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak snášíte tady tyhle vedra?

Od: iceman007* odpovědí: 27 změna:

Bohužel, já špatně a příští týden taky nic moc, má být okolo 30 stupňů. Už by konečně mohlo být 15 stupňů a pořádně se ochladit aspoň na 2 týdny. Přece nebude celé léto horko, to fakt nechci. A nejhorší je, když musíte ve vedrech chodit do práce. :(

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

ahoj, ale 15 je snad trochu málo na léto, ne? - příjemné letní teploty jsou kol. 25, aspoň pro mne...

hodnocení

0x
V lete bude horko bohuzel , stejne jak v zime je zima. Pokud to snasite spatne tak budte ve stinu , mejte vetrak a studenou sprchu. Mate li penize kupte si klimatizaci. V jiznich statech je to standart.

hodnocení

0x

Mám ráda léto a teplo,ale tohle už je na mě moc.Ráno brzy otevřu všechny okna i dveře a dokud je venku míň než doma,větráme.Pak zabedníme,zatáhneme tlusté závěsy a pustíme větrák,tak se to dá vydržet.Do práce v tomto parnu,je očistec,ikdyž... byla jsem po obědě v bille a prodavačky tam měli krásný chládek...no jo ale ta klimatizace taky nic moc...*uf* ústecko venku ve stínu teď zrovna 32 u nás doma 25.

hodnocení

0x

Já tohle počasí miluju. Jsem letní člověk. V zimě zalézám do nory a čekám na jaro.

mate59
hodnocení

0x

Toto počasí miluji.U vody, vyslunit, vykoupat se, zaplavat, vyslunit, teplo mi nedělá zle.

cesmina*
hodnocení

0x

Žádná sláva .Jsem jarní člověk takže 20 je pro mě nejlepší.A když občas sprchne tak se vůbec nezlobím.

eulalie*
hodnocení

0x

Horko? Tropické hice? Fuj, fuj, fuj... Nesnáším to.

zwiki*
hodnocení

0x

Úplně normální léto a teploty jaké mají být.Až bude pršet a ochladí se, tak zas budete "brečet"a fňukat že je zima.

bruno*
hodnocení

0x

No, když to jinak nejde, tak si aspoň doma namočím froté župan, nebo osušku. Plácnu to na sebe a je mi dobře.

iceman007*
hodnocení

No dneska u nás bylo 35 stupňů, je to už pomalu jak v Egyptě a navíc ideální teploty k vodě jsou 28 stupňů, pokud je víc, je už horko. Ti lidi, kteří jezdí přes léto k moři nejsou normální, teploty okolo 40 stupňů. Před dvěma rokami jsem byl na dovolené v Chorvatsku a víte kdy? Druhý týden v září a byl jsem v Istrii, teploty celý týden okolo 25 stupňů, takže úplná pohoda a hlavně tam nebylo plno, což se o červenci a srpnu říct nedá ty měsíce je tam narváno.Ti zkušení většinou tam jezdí až v září nebo v červnu, ale v červnu je ještě asi chladné moře, takže ideální do Chorvatska je to až v září. V té době je moře stejně vyhřáté, takže 25 stupňů bohatě stačilo.

majsterjoe*

A v září v Chorvatsku zase hrozí časté deště.

iceman007*
hodnocení

No to si já nemyslím, byl jsem tam v té Istrii druhý týden v září a pršelo jen jeden den. :-P A hlavně bylo příjemně a ne horko. :-P

mp*

Jak který rok, poslední léta tam trávím na začátku září obyčejně 14 dní a je to každý rok jinak. procentuálně 50 % nad 30 st. 25% kolem 25 st. 5% déšť a zataženo. A ani jednou neklesla teplota pod 20 st. Za ty léta 2 x průtrž mračen taková, že se nedalo jet, a v Dubrovníku jsem si jednou myslel, že se asi utopíme.

komata

Nemám pocit, že bych byla nenormální,jen proto že jezdíme v létě k moři...To samé mohu já říci o těch co chtějí v létě 15 C. Léto je prostě léto a horka k tomu patří.Někdo radši zimu, a jiný zase léto no ...

Já pracuji v lesnictví a teď při těch vedrech je to úmorné. Do práce vstávám ve čtyři, zaměstnanci mají zkrácenou pracovní dobu, protože v poledne,kdy je venku 40 na slunku už se pracovat moc nedá.Jsem sice dříve doma, ale vstát musím každý den. ALE miluju to. Teplo,vodu,sluníčko, jsem teplomil a pobyt u moře v 40 vedrech mi problém nedělá...

Chce to dodržovat pitný režim, zůstávat ve stínu, sem tam do pusy kosku ledu, chodit na boso, oblečení co nejlehčí a nejvzdušnější, jíst lehce, a na noc hodně větrat...když se chce přežít se dá vše...

ronyx*
hodnocení

0x

Pokud můžu být kdekoli uvnitř nějaké budovy a nevyvíjet moc nějakou fyzickou aktivitu, snáším to celkem dobře, je mi to celkem jedno - pořád lepší teplo než zima (jsem zmrzlík).
Ale jinak pro běžné aktivity (myslím tím pracovní) venku mám nejraději teploty okolo 18 - 20°C, pod mrakem a když neprší. Pokud by tak bylo celý rok (v létě i v zimě), byl bych maximálně spokojený člověk. Přece jen dělat v současném počasí nějakou fyzickou aktivitu ( a hlavně pracovat) venku na slunci není nic moc.

72mona3*
hodnocení

0x

Velice dobře. Ale jen do té doby než ve městě potkám nějakého chlupatého pantátu bez horního oděvu *slunce*Mona

osel59
hodnocení

0x

Já tohle miluju, kéž by bylo léto pořád. Jasně, taky chodím do práce, musím to vydržet. Ale po práci je spousta možností si to užít. To v zimě trpím už jak vylezu z domu a odpoledne jsem rád, že už nikam nemusím. Je to smutný stereotyp, ale v létě doma jen přespávám, jinak zahrada, kolo, rybník, výlety - každý den jinak. I ta práce mi jde líp, už to sluníčko ráno je ohromný zdroj energie. A teď píšu na zahradě.

Jojo tez tak , venku slunicko co nabiji energii , hned je jina nalada , dopoledne a podvecer fajne ven a je vzdy co delat. Kdyz tyden prsi a je 10stupnu , studeny vitr a ocelove nebe (anglicke pocasi) tak je spatna nalada a jste jak v nore doma. A vzime kdy mrzne tak chvilku bobovacka s deckama a rychle do tepla. Proto je skoda sedet v tomto pocasi doma. Ano pres poledne ma byt jak v jiznich statech siesta , ale k veceru je fajne.

lidus*
hodnocení

0x

U vody-paráda, v autě s klimou-paráda, v hospodě u piva-paráda, chalupa-paráda (konečně nemusíme topit). Doufám, že to tak ještě dlouho zůstane a pak by se mohlo celoročně ochladit na 25C. Dnes je to úplně nejsuprovější, vedro, děda s vnučkama na koupališti a já si užívám klidu, že by se mohlo ochladit mě dost děsí. To víte my důchodci do práce nemusíme, my si to užíváme. Pokud bych zůstala vě městě, v paneláku s okny na západ, budu prosit o kapku deště.

doplněno 22.07.15 20:03:

Dnešek byl super, koupaliště Morkovice-Sližany vřele doporučuji, teplpta vody 29C, voda krásně čistá, málo lidí, trampolína a pinec zdarma. Škoda,že se má ochladit.

andri*
hodnocení

0x
Taky chodim do práce.Jezdim v MHD v poledne takže do práce přijdu už jak Nanuk.V práci žádná klima. Ve volné chvilce,si dávám studenou mokrou plénu za krk.Vedou tam tepny a je to první pomoc k přehřátí

martin68*
hodnocení

0x
Zdravim! Berte to takhle, lepsi umirat vedrem nez zimou jako napriklad ja s anorexii! Nevim co mam udelat pro to, sby mi nebyla zima, ani prime slunko nepomaha :/

bruno*
hodnocení

0x

Musíte brát slunce jako kámoše, nechce ti to ublížit. Můžeš se chránit - blbej slamák, nebo mokrý tričko...fakt složité?

vanilka81*
hodnocení

0x

Teploty nad 30 stupňů mi nejsou příjemné, protože jsem spíše aktivní člověk a v těchto teplotách mi není příjemné jezdit na výlety či sportovat. Mám 3letého syna, takže jsem se těšila na výlety s ním, ale v těchto teplotách to opravdu nelze. Snažím se nebýt na přímém slunci, doplňovat tekutiny. Pro mne je optimální teplota 20 stupňů

buss
hodnocení

0x

No je to sice hodně, dnes to bylo asi nejvíce, ale raději než zimu, až přijde, budeme nadávat. A nemusíme na léto jezdit na jih! Ono počasí nikomu nevyhoví, tak nad čím bádat, kdo nechce, ať jede na sever. V práci nohy do kýblu, na sebe mokrý ručník, neotvírat okna k slunku. Na balkon liji večer vodu. Jáá chci řádné lééto!

hodnocení

0x

Já osobně: 1. bazén 2. sklep s tabletem :D 3. větrák a pití s ledem (hodně ledu :D)

wasube*
hodnocení

0x

Když si pustíte na zápěstí - tam jak máte žíly - studenou vodu, je Vám za chvíli zima.

Když se někdo trápí vedrem až omdlívá, obalit mu zápěstí ledovým hadrem vytaženým z mrazáku nebo ledovou vodou, na zápěstí to zkrátka má největší dopad.. Pozor na šok ale u osob oslabených, nemocných na srdce a maličkých dětí, at ta voda není moc ledová..

lidus*
hodnocení

0x

Tak zrovna dnes je tu nějakých 28C, už 4x pršelo, slunce v nedohlednu, všichni už jsme nervozní jelikož děti nemohou ven.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]