Nejste přihlášen/a.
Existuje v dnešní době něco - nějaký společný znak, věc, činnost nebo značka, která je znakem toho, že když to člověk má nebo dělá, tak patří do lepší společnosti? Tzn. že patří k těm bohatším, úspěšnějším, lepším, prostě high society. Mně přijde, že v dnešní době už není žádný odlišovací znak, čím by se zazobaní lidé mohli lišit od běžné střední třídy. Dříve byl takovým znakem např. barák s bazénem (dnes už to může mít skoro každý), nebo ze sportů tenis či golf (to už taky může dělat každý), ojeté lepší auta jako mercedes, audi apod. se dají koupit za pakatel a když je nějaká prestižní drahá značka oblečení, tak za chvíli někdo začne vyrábět napodobeninu takové značky a má to pak kdejaký puberťák ze střední třídy.
Opravdu by mě zajímalo, čím se dnes ta smetánka může lišit od ostatních lidí. Je něco (z těch materiálních věcí a činností), co takoví lidé můžou mít a ostatní to mít nemůžou? Napadá vás něco? (ptám se jen tak čistě ze zvědavosti, já k té skupině lidé nepatřím)
To je hodně těžká otázka, sám na ní vlastně nevím odpověd. Ale alespoń úvaha. Prostě někdo žije, jak žije. a někdo chce žít trochu výše, než na co má. Taky jsem se zamlada trochu vytahoval, ale nějak jsem z toho vyrostl. Pravda je taková, že základní materiální věci může mít dnes každý, kdo jen trochu myslí. Ale paradox je ten, že to mohl mít Schopný člověk už před stoletím. Vzpomeňte na seriál Synové a dcery Jakuba Skláře. Sice to bylo natočené za ... ale ta myšlenka je věčná - kdo chce a umí je na tom vždy lépe. Tam je takových témat. A Jakub Byl milencem paní Sklářové (a užil si). Takže máte blbě položenou otázku. A jinak je to hodně rodinným zázemím a předáváním zkušeností. Ale samozřejmě nepodceňuji možnost zazářit v prvním pokolení.
Je to hlavně vzdělání, znalost několika jazyků, tito lidé nedávájí na odiv svůj majetek a postavení, naopak, snaží se chovat velmi nenápadně. Hodně sportují, cestují a stravují se velmi kvalitně a zdravě, vlastně velmi dbají na životosprávu. Stejným způsobem vedou i své děti. Dokáží si pohovořit s člověkem i bez vzdělání, aniž by se vyvyšovali. Jsou velkorysí, angažují se v charitativní činnosti, pomáhají nezištně, ale pozor, bez přítomnosti médií. Ty opravdu nej popravdě na první pohled nepoznáš.
Ale někteří právě musí dávat na obdiv svůj majetek a postavení, aby měli před lidmi respekt a důvěru. Jak by to vypadalo, kdyby na důležité obchodní jednání majitel společnosti přijel ve felicii, kraťasech, firemním tričku a s igelitkou v ruce? To by neměl důvěru. Jasně, že v soukromí takhle chodit může. Takový člověk ani nemusí mít touhu cestovat - třeba mu stačí dovolená na Mácháči nebo na chatě v Beskydech. Ale pokud jde o pracovní věci, musí dávat najevo, že patří do "high society" - ne kvůli sobě, ale kvůli těm, kteří ho tak potřebují vidět.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.