Nejste přihlášen/a.
Vážení rádcové,
zadávám něco opradvu těžkého, případná správná odpověď bude malý zázrak.
Někdy na přelomu 50. as 60. let vysílal Český rozhlas na pokračování četbu z nějakého sci-fi románu. Astronauti na cizí planetě, velké nebezpečí, něco červeného (ne, nemyslím Cimrmanova Vizionáře ). Už nevím, jestli to červené bylo hodné nebo zlé, ale nějak to pulsovalo.
Vrací se mi stále ty podvečerní chvíle a ráda bych si knihu přečetla. Kterého z autorů sci-fi tak mohl v té době rozhlas vysílat? Zúžila jsem výběr na Stanislava Lema a bratry Strugacké. Ale i tak je těch románů mnoho.
Mohla bych pomocí meziknihovní výpůjční služby číst jednu knihu za druhou, ale času moc nemám. A přestože v tomto žánru hledám, nepatří k mým oblíbeným.
Zde se ptám proto, že by zde teoreticky mohl být někdo o něco starší než já, kdo četbu na pokračování tehdy poslouchal s větším zaujetím a cíleně. Nebo zde může být milovník sci-fi a bude vědět, kdy a jak se který román k českým čtenářům a posluchačům dostal. Za dobrý tip předem děkuji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.