Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chovatelská stanice

Od: lizart* odpovědí: 7 změna:

Mohou mít učitelé základních škol chovatelskou stanici? Ptám se, protože pokud by měli štěňata, musejí se o ně nejméně celých sedm týdnů starat a já našla už několik chovatelských stanic, u kterých byli majitelé učitelé. Jak je to tedy? Předem děkuji za odpověď =)

doplněno 27.10.12 23:42:

Nemyslím, že by přímo oni měli štěňata, myslím jejich fenka/y. ;)

doplněno 28.10.12 19:38:

A ani nemyslím chování štěňat pro zisk! To určitě ne!

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

"Pokud by učitelé základních školměli štěňata" - bylo by to rozhodně na pováženou... *smich**haha**uf*

Nevím o tom, že by ´původní´ profese majitele chovné stanice byla nějak omezena a nebo že by učitelé měli měli nějaká omezení pokud jde o chov zvířat...

doplněno 27.10.12 23:36:

BTW - rozhodně mají praxi a kvalifikaci pro chov i výchovu ´pěkných´ zvířat, mají to i v popisu práce...

*smich*

pb®
hodnocení

0x

Samozřejmě že mohou. O štěňata se stará fena.

joudic*
hodnocení

0x

nehoraznost, ja bych jim to zavcasu zarazil *smich*

hodnocení

0x

Proč by pan učitel nemohl mít chovnou stanici?

Dnešní učitelé jsou velice mizerně placeni a pořád se jim ukrajuje. Navíc, když učitel má třeba paní na MD, proč by se o fenku a štěňátka nemohla postarat?

Jak vidíte sama, právě učitelé - to je povolání, kde si chudáci musejí hledat nějaké vedlejší příjmy. Kdysi byl na vsi pan starosta, pan učitel a pan farář - nejváženější osoby. A nejlépe zajištěné. A dneska?

Také jsem kdysi byla kantorka, hodně let už je to zpátky a pokud pánbůh a Kalousek dají, za 2 roky budu v důchodu. Přesto se učitelů musím zastat - každý si na ně otevře hubu a peníze taky nic moc. Je to smutné, kam to naše školství povede?

Jednou třeba budou učitelé ve volném čase jezdit po okolí a sbírat králičí kožky. Toho bych se dožít nechtěla. Za nás byl pan učitel pokaždé osobnost. Dneska musí chovat pejsky, aby si vylepšil rozpočet. Není to opravdu divná doba? *bzum*Jaga.

Dost souhlasím. Jen mi není tak úplně jasné, jestli chovatelská stanice, vedená seriózně, opravdu představuje nějaké významné finanční přilepšení. Možná ano, ale dovedu si představit , co peněz spolkne žrádlo (tedy pro psy), veterinární péče a co já vím co všechno ještě. No asi to jde utáhnout, ale myslím, že předním motivem je nadšení a láska ke psům.

Jo, to, čemu se říká "množírná". to je něco jiného, Ale o tom snad řeč nejde.

hodnocení

0x

Byla jsem učitelkou a v té době jsem měla chovatelskou stanici Černé stříbro. A také moje Bubu (Hera) měla v té době štěňata Alis a Alexandru z Černého stříbra.:D Co je na tom divného? To starání myslíte tak, že z nich nespustím oči 60 minut za hodinu? Nenene, mamina obstarala naprosto všechno, já jsem jen dohlížela a doplňovala to, co ona nestíhala. Ale že by to muslo být stále a pořád, minutu po minutě, to ne. A to zas až tak skvělá maminka nebyla. Tedy spíše ke konci. Už je nechtěla kojit a utíkala jim. Štěňátka přesto byla krásná, zdravá, uměla chodit na místečko na noviny čůrat. Co víc si přát?!*placni*

doplněno 28.10.12 10:26:

Ale jestli myslíte finanční stránku, tak jsem se opravdu neobohatila. Sečtu-li poplatky za veterináře během březí a po porodu, císařský řez a kontrola s vytažením stehů, poplatek psovi, kontrolu veterináře po 3 dnech a úpravu ocásků a pak před odebráním z domova, zvýšené náklady na krmení, odčervení, očkování, tak to jsem se opravdu nenapakovala! *sok*

itan71*
hodnocení

0x

Kdyby byly tyto organizace ziskové tak nemusí hledat sponzory

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]