Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
dostala jsem potničky mám je na břiše a za 2týdny jedu na dovolenou do chorvatska můžu s něma k moři nebo ne?
Děkuju
Měla bys s mamkou a lékárnicí prodiskutovat možnost nákupu nějaké mastičky, pro případ, že se ti projeví na kůži slaná voda a sluníčko. Měli byste se na tuhle možnost připravit. Kdysi jsem se osypala na hrudi a bylo to nesmírně nepříjemné a bolestivé. I ve vodě i na slunci i pod tričkem. Obkládala jsem to kapsníkem namočeným v čaji, jako později dcera v podpaždí. Raději doplňte lékárničku.
hroznovýolej, má vámi propagovaný, olej nějaký filtr? Nebojíte se se škodlivého záření přes zesláblou vrstvu ozonu?
Obyčejný čistý hroznový olej je na regeneraci pokožky a i v podstatě po opalování. Já ho používám i na opalování, ne jenom po a je vynikající, jediná nevýhoda je častější natírání, ale oproti chemii v opalovákách je jednička. Pravdou je, že potniečky s mají vysušit, ale olej bych si sebou přibalila do Chorvatska. Jinak na potničky je dobrý Imazol.
Mimo jiné hroznový olej je i hlavní složka některých kvalitnějších opalovacích krémů.
doplněno 15.07.15 17:08:Oprava-potničky se mají vysušit, na to je dobrý Imazol, k dostání v lékarnách, volně prodejný. Je bílý a hodně barví, ale zabírá.
Osobně odzkoušeno, je doporučován po opalování, nicméně s klidem ho používám místo opalováku. A to se opaluji hodně. Jestli má filtr nevím. Používám ho proto, že jsem si něco zjistila o chemii v opalovácích, stačí hodit do googlu a hledala jinou variantu. Nakonec je i hlavní složkou některých opalovacích krémů. Ty opalovací kémy, taky nejsou zárukou zdravé kůže po opalování, je to jenom reklamní tah. Vše je o zdravém rozumu, ležet několik hodin u moře , v tropech na slunci, tak Vám nepomůže ani opalovák, ani hroznový.
Manžel , jak bylo to vedro , tak dělal venku kolem baráku. Bála jsem se, že ho raní a byl na slunci v tílku a v trenclích))tak jsem ho natírala hroznovým olejem a nespálil se. Já ho používám taky na opalování a v pohodě , i po opalování. Nevýhoda je, že nevydrží moc ve vodě, takže se natírá častěji, když jste u vody a koupete se.
Ale to je jenom můj osobní názor, nevnucuji, prostě mně osobne pouze nesedí ty opalovací krémy s tím koktejlem chemie a na slunce...Nebojím se používat hroznový olej na slunce i po. Na plet používám už leta letoucí argánový na řasy cca rok lněný a na tělo v zimě rýžový a různě to měním. Přeji hezký den.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.