Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
je mi 13 a nechci se holit. Podle mě je to k ničemu, navíc s tím začínat, když je pozdim. Vím, že to zabírá celkem dost času a abych tento zbytečný proces musela provádět několikrát do týdne, to se mi vážně nechce.
Jenže když jsme se ve škole převlíkaly na tělocvik, tak se pár (je zajímavé, že to byly jen ty holky, které kouří jako fabriky a mají IQ tykve. Mezi nimi byla i jedna, která propadla) spolužaček divilo, proč si ještě neholím nohy.
Myslíte, že je divné, když si holka ve 13ti neholí nohy?
Ahojky.
Já si nohy taky neholím a divné to není. Je mi, jako tobě, 13 let. Je to Tvé tělo, takže si s ním dělej, co chceš. A pokud budou mít spolužačky opět "chytré" kecy, neboj se jim připomenout, co jsi sem napsala - že kouří a s IQ to taky nemaj nějak horký. Nenech se jimi ovlivnit!
Spousta dívek se ve třinácti letech neholí ani v podpaždí (a to se přitom trika s krátkým rukávem mohou nosit i po čas zimy), což mi přijde teprve docela nechutné.
Myslím, že "když si holka ve 13ti neholí nohy", je to zcela normální a v pořádku -ale všichni výrobci a prodejci epilačních i depilačních prostředků a pomůcek se tě budou snažit přesvědčit o opaku - jde jim o tvé peníze... Pak se tě, možná, o opaku budou snažit přesvědčit ty ´blbky´, protože když se někdo chová odlišně, zvyšuje jejich vnitřní nejistotu - co kdyby právě ony dělaly chybu (typický ´stádní instinkt´)...
Nenech si do svých nohou mluvit...
Ahoj, já si myslím, že je to Tvoje tělo a tak to, jestli se budeš nebo nebudeš holit, je jenom na Tobě, je důležité, abys byla se svým tělem spokojena Ty, ne Tvoje spolužačky. Podle Tvého příspěvku je nasnadě, že rozumné holky(nebo i kluci, nevím, jestli máte šatny rozdělené), to nechávají být. No a ty ostatní, kteří nemají čistý štít, se snaží nějakým způsobem upozorňovat na druhé, aby odradily ostatní od vlastních nedostatků, to je známá taktika. Ať si holky raději zametou před vlastním prahem, přestanou kouřit, neboť to dnes už vůbec a zvlášť u holek není moderní a začnou se konečně učit.
Můžeš se také poradit se svými kamarádkami, které Ti jistě upřímně řeknou, jak to mají ony, nebo se pozeptej někoho z rodiny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.