Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Urazové a životní pojištění

Od: davidson* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,mám 1 dítě s přítelkyní a vůbec nevím na jaké částky se trochu zajistit.Mám zakonou pojistku na auto,takže v autě pojisteny sem.Ale co proti úrazu a nahlemu úmrtí?Myslíte že je to zbytečnost nebo je lepší si to udělat?Už jsem jednou zivotku zrušil,dával jsem za ní 1200 měsíčně a pak se mnou vyběhli tak jsem ji zrušil.Co máte za pojistku vy?Co by jste mi doporučily?Hypotéku zatím nemáme,bydlíme v pronájmu.Moje představa max 500 kč,víc jim dávat už opravdu nechci.Nějaké rady?Moc předem děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

filip17*
hodnocení

0x

Dobrý den,

Někdo říká, že jsou to vyhozené peníze, někdo je toho zastáncem. Já osobně i myslím, že pojištění je dobrá věc, ale buď to chce umět se v tom orientovat nebo mít člověka, kterému můžu věřit a orientuje se v tom za mě.

Dost také záleží, co děláte a kde to děláte, případně jaké máte další koníčky, tyhle rizika je potřeba vědět, podle toho se odvíjí pojištění a na druhou stranu taky je potřeba vědět co od pojištění očekáváte a tohle všechno zohlednit.

Nějaký čas jsem se v pojiťovnictví pohyboval, než jsem přešel na jiný business a z vlastní zkušeností vím, že pokud člověk chce být kvalitně pojištěn, pak je 500 Kč málo a jsou to pak vyhozené peníze, ale samozřejmě našli se i výjimky, kde se to do těch 500 vešlo.

Levná pojišťovna je například Generali, ovšem pokud chcete plnit, pak událost hlásit okamžitě a ne třeba po 14 dnech nebo měsíci, jak to mají ve zvyku někteří lidé. Pojišťovna pak nemusí plnit, mají to i v podmínkách.

Za sebe můžu doporučit Allianz, patří k těm dražším, ale troufnu si říct, že patří k těm nejkvalitnějším tady u nás. Nikdy jsem s nimi neměl konflikt a plnily vždy okamžite.

vilik*
hodnocení

0x

Mohu doporuč it jen podle sebe, jsem pojištěný na smrt, pojistná částka 3 roční platy, a na úraz, trvalé následky, ty mám pojištěny shodně s dětmi do 26 let. Až jim bude tolik, pojistka zanikne, nebude mít smysl. Mám to u spořky za 600 měsíčně, včetně úrazu pro 2 děti. Samozřejmě v tom nemám spořící složku. Moje teze je taková, že když se mi něco stane, nebudu přítěží, pokud nebudu vůbec, bude manželka s dětmi na 3 roky zajištěná. Úraz můj i dětí by ztížil náš život, peníze by padly na pomůcky, případně stavební úpravy. Neříkám, že je to nejlepší řešení, ale jiné mi lepší nepřišlo.

davidson*
hodnocení

Prosím o email na vás,chtěl bych vědět podrobnosti,měl bych o pojistku zájem,cena je ideální

vilik*

On by vám můj případ asi nepomohl. Jedná se o pět let starou pojistku Flexi životní pojištění, které je hodně individuální, s individuální pojistnou dobou. Částka při sjednávání hodně závislá na zdravotním stavu. Nemohu říct, že je nejlepší na trhu. Zeptal bych se solidního poradce, co navrhne přímo vám. Když se nenecháte uvrtat do všech doplňkových připojištění a necháte minimální kapitálovou hodnotu, tak to tak strašné snad nebude nikde. Já při sjednávání koukal i na progresivní plnění u úrazu, každá pojišťovna měla jiná procenta za poškození stejných částí těla.

parazit
hodnocení

0x

Dobrý večer.

Jednoduše si u Vás najdi nějakého finačního poradce a řekni mu co bys chtěl a co do budoucna budeš chtít.

Klidně i můžeš zkusit víc poradců.

Záleží v čem pracuješ co chceš pojistit atd.(penzi,životku,uraz.jsou různé kombinace.)Když si uděláš životku tak budeš platit 500.-a do 60let to nevybereš a pak tam budeš mít cca 250 000.-(nevím kolik ti je) a jseš pojištěn jen trv. následky a na smrt.

Ale jestli si chceš někam ukládat peníze zvol raději Stavební spoření.

PS, hlavně to neuzavírej někde na poště nebo na pobočce spořitelny.

Nekupuješ housky,ale řešíš pojištění třeba i na celý život.

Hodně zdaru

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]