Nejste přihlášen/a.
Každý ví, koho rád nemá a nesnáší, ale od málokoho jsem slyšela, koho si ze současných českých osobností váží; to většinou zavládne rozpačité ticho. Lidi jsou schopni jmenovat osobnosti již zemřelé, ale k těm součastníkům se staví strašně kriticky. Jako by byla třeba milosrdné opony, aby se zapomnělo na chyby a vše zlé, co někdo vykonal, abychom si ho mohli vážit - to mi přijde jako strašná škoda. Proto se ptám:
Koho ze žijících českých osobností si vážíte?
Prosím, zdržte se hanlivých komentářů a napadání ostatních, pokud sem dají někoho, koho vy sami nemusíte. Pokud sem tedy vůbec někdo někoho dá.
I z žijících osobností se jistě najde spousta lidí, kterých si vážím :
ale to jsou jen první ldé, jejichž jména mě napadly. Vážím si všech, kteří jsou význačnými odborníky a něco dokázali.
Pokud ovšem myslíte polittiky, tak to bude jednodušší - z těch se mi chce zvracet nějak tak bez ohledu, který stranický odznáček aktuálně nosí.
Osobně si vážím pánů Svěráka a Smojlaka, i když druý už nežije, protože dali republice něco, co už po nich nikdo neobnoví - DJC. Beru to jako "národní poklad".
A taktéž si velmi vážím pana prof. Holého, který vynalezl lék na HIV.
doplněno 27.10.12 15:33:Aha, to se omlouvám, nějak jsem nezaregistrovala.
Z těch, co již nejsou mezi námi to byl Prof. PhDr. Zdeněk Matějček. Byl to světově uznávaný dětský psycholog, který se průkopnicky věnoval studiu podmínek vývoje dětí v ústavech - v prostředí psychického strádání neboli deprivace. Jednalo se o moderního reformátora péče o děti, který zdůrazňoval nezastupitelnou úlohu rodiny.
Z nynějších Marek Eben.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.