Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koho ze žijících českých osobností si vážíte?

Od: dejavu* odpovědí: 14 změna:

Každý ví, koho rád nemá a nesnáší, ale od málokoho jsem slyšela, koho si ze současných českých osobností váží; to většinou zavládne rozpačité ticho. Lidi jsou schopni jmenovat osobnosti již zemřelé, ale k těm součastníkům se staví strašně kriticky. Jako by byla třeba milosrdné opony, aby se zapomnělo na chyby a vše zlé, co někdo vykonal, abychom si ho mohli vážit - to mi přijde jako strašná škoda. Proto se ptám:
Koho ze žijících českých osobností si vážíte?
Prosím, zdržte se hanlivých komentářů a napadání ostatních, pokud sem dají někoho, koho vy sami nemusíte. Pokud sem tedy vůbec někdo někoho dá.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

I z žijících osobností se jistě najde spousta lidí, kterých si vážím :

cs.wikipedia.org/...

cs.wikipedia.org/...

ale to jsou jen první ldé, jejichž jména mě napadly. Vážím si všech, kteří jsou význačnými odborníky a něco dokázali.

Pokud ovšem myslíte polittiky, tak to bude jednodušší - z těch se mi chce zvracet nějak tak bez ohledu, který stranický odznáček aktuálně nosí.

dejavu*
hodnocení

Já si moc vážím Václava Cílka, Marka Ebena, Zdeňa Svěráka, Táni Fischerové, Zdeňka Neubauera.

apa*

Já si především vážím svých rodičů. A jinak si myslím, že velká česká osobnost je Karel Gott.

kareljeden

Ano rodičů. Ale nezapomeňte na sebe,protože od toho se všechno odvíjí. Kdyby Vás nebylo,nebylo by ani Karla Gota. ;)

martinaa*
hodnocení

0x

Osobně si vážím pánů Svěráka a Smojlaka, i když druý už nežije, protože dali republice něco, co už po nich nikdo neobnoví - DJC. Beru to jako "národní poklad".

A taktéž si velmi vážím pana prof. Holého, který vynalezl lék na HIV.

doplněno 27.10.12 15:33:

Aha, to se omlouvám, nějak jsem nezaregistrovala.

dejavu*
hodnocení

Antonín Holý byl jistě úžasná osobnost, ale ten již taky zemřel, bohužel.

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Kromě všech už zmíněných - přidám Jarka Nohavicu. To je PAN umělec.

tomas447*
hodnocení

0x

Z mého pohledu 15letého kluka nejspíše Karel Gott a pan Holý,ale ten již bohužel není mezi námi.

pt®
hodnocení

0x

Z těch, co již nejsou mezi námi to byl Prof. PhDr. Zdeněk Matějček. Byl to světově uznávaný dětský psycholog, který se průkopnicky věnoval studiu podmínek vývoje dětí v ústavech - v prostředí psychického strádání neboli deprivace. Jednalo se o moderního reformátora péče o děti, který zdůrazňoval nezastupitelnou úlohu rodiny.

Z nynějších Marek Eben.

tomasgulas
hodnocení

0x

Vladimíra Kováře *smich*

Bohužel, jako většina z předchozích jmenovaných, ani tento není ouplně sluníčkový a má za sebou pár kontroversních kroků...

noviny*
hodnocení

0x

MIchael Londesborough

doplněno 27.10.12 20:14:

Pokud Vám tedy nevadí, že je původem Angličan.

hodnocení

0x
Já si vážím mnoha osob, ať už znamých či neznámých, myslím žijících. Z těch neznámých jsou to moje dvě kamaradky, kterých si vážím především za jejich upřímnost a trpělivost. Dále si dost vážim některých profesorů a profesorek, a to zejména profesorky češtiny, protože je to vskutku neobyčejná žena se zájmem o divadlo, kterým každého nakazí. Dále třídního učitele za to, že to se mnou vydrží, i když nemám moc zájem o dějepis a němčinu, kterou mě vyučuje.
A ze známých osobností, tedy pro mě známých, si vážím některých herců Městského divadla Brno, za to, že se nevykašlou na svou domovskou scénu a nejdou do Prahy za prachy. Jmenovitě si nejvíce važim Martina Havelky, za jeho vždy úžasné herecké výkony a za to, že byl, je a bude vždy svůj.
A abych nezapomněla, zde na poradně si važím mnoha rádců, zejména však Kartagince, protože jeho znalosti a trpělivost má málokdo.

iz*
hodnocení

0x

Fišerová Zeman Cílek

krkovicka*
hodnocení

0x
Luděk Munzar,Ota Pavel a Bohumil Hrabal.
doplněno 27.10.12 21:49: I když vím že už Pavel a Hrabal nežijí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]