Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hudební kapela

Od: tomy97 odpovědí: 9 změna:

čauko,chtěl bych poradit chystáme se koupit aparaturu a nepochopily jsem jsou na kytary reproboxy s zesilovačema,to se muže dávat na větší podia né? a naco jsou reprobox např:aktivní tam jde taky zapojit kytara? nebo jak to funguje :))? Nebo klidně napiště co je vše potřeba od mikrofonu, po repro apod..:)

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dejavu*
hodnocení

0x

Kytary musí mít uřčitě svůj vlastní zesilovač, protože jsou v něm pro kytaru speciální efekty. Dokonce i pro basu je zesilovač jiný, než pro kytaru. Když hraje několik takových nástrojů do jednoho zesilovače, tak se v něm ty zvuky tlučou a lidem se špatně hraje. Do společné aparatury můžeš pustit zpěv a bubeníka, ale musí být extra silná, aby nehrála na doraz a musí mít každý svůj odposlech, aby se slyšel. Někdy se na to uvolí zapojit i klávesák, ale i ti většinou chtějí svou vlastní bednu (zesilovač). Kombíčka (zesilovač s reproduktorem v jedné bedně) můžeš mít opravdu malinká, asi jako Tower PC, takže to není jen na velká pódia, ale klidně se s tím vejde 5 lidí do zkušebny 3x3 m.

buss
hodnocení

0x

Zabalte to.

jabraka*
hodnocení

0x

Pro kapelu je možné použít mixážní pult a pro každý nástroj i zpěváka linku s mikrofonem.Reproduktorové soustavy pak hrají míchaný zvuk.Při ozvučení větších sálů to je jediný způsob akustiky.Pokud jde o malé akce pro hospodské vystoupení,pak jde zvolit samostetné zvučení basy,kytar,bicích a zpěváka,kteří budou mít svoji akustiku ,zesilovač a repro na podiu.

JABRAKA

dejavu*

Kytarový zesilovač je obvykle vybuzený do zkreslení. Pokud mu společným ozvučením tu možnost nedáte, zvuk je tupý, placatý, nepoužitelný. Přes mixpult můžete mikrofonem zpracovat to, co leze z kytarového aparátu. Pro menší sály a prostory je to ale zbytečné.

doplněno 27.10.12 09:56:

Doporučuji zajít za sólovým kytaristou s tím, ať se píchne do linky. Nejlépe, když má v sobě tak dvě a více piv a pak hodně rychle utíkat. *smich*

jabraka*
hodnocení

0x

Do mixpultu lze samozřejmě přivést i signál z kytarového snímače,není rozdíl,zda jde dál do mixu,nebo přímo do samostatného zesilovače.

JABRAKA

dejavu*

Ten kytarový zesilovač se výrazným způsobem podílí na zvuku kytary, a to takovým, kterým ten mixák nemůže. Z principu. Ostatně praxe nade vše. Pokud je to kytara akutstická se snímačem, tak tam z velké míry zvuk už je hotový, takže tam lze pustit zvuk linkou, ale vysoké impedance, ale u elektrické kytary naopak zesilovač se podílí na zvuku podstatnou měrou a nelze ho obejít! Pokud někdo nemá možnost pracovat s vlastním zesilovačem, pořídí si tzv. kytarový simulátor, což je ale hračka výrazně dražší.

hodnocení

0x

Proč neuděláte průzku přímo v prodejně? U odborníků, kde vám poradí, co je pro vaši situaci lepší a čím co jde nahradit. Co výjde levněji a bez čeho se neobejdete. *palec*

jabraka*
hodnocení

0x

Co se týče vlastností mixpultů a zesilovačů v akustice,mě nikdo učit nemusí.Něco jsem se naozvučoval jak diskoték,tak i kapel.Měl jsem možnost vidět v činnosti i zvukaře u K Gotta.Není důvod,aby se mixem změnil charakter muziky z jakéhokoliv nástroje,kromě toho equalizéry si poradí i s problémy,které se mohou vyskytnout.

JABRAKA

dejavu*

Já vás nic neučím, neberte si to osobně. Moje zkušenost je jiná a zkušeností máme s kapelou taky dost. Můj muž dělal zvukařinu taky dost dlouho, vystudoval VŠ elektro a zesilovače stavěl.

doplněno 27.10.12 12:56:

Ale to už je úroveň diskuze, která mi nevyhovuje, bitva o poslední slovo a překřikování se, kdo je chytřejší. Ponechte si svůj názor a myslete si, co chcete. Já tu řekla ten svůj a na svém trvám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]