Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Krabicové mléko vs průjem

Od: alibaba* odpovědí: 16 změna:

Zdravím a chci se zeptat můj syn má průjem po krabicovém mléku dovezeném z německa /lanfein ,testujeme české od /madety a v pohodě.Co se prosím přidáva vše do mléka s vetší dobou trvanlivosti?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fino97*
hodnocení

0x

Nemelo by se do nej pridavat nic,je pouze Pasterizovane...

hahanaj*
hodnocení

0x

zde máte složení toho mléka

kaloricketabulky.cz/...

hahanaj*

Název:
Mléko trvanlivé plnotučné, 3,5% tuku Landfein
Energie:
2 670 kJ
Kalorie:
638,13 kcal
Jednotka:
1x balení (1000 g)
Kategorie:
Mléko
Bílkoviny:
30 g
Sacharidy:
40 g
Z toho cukry:
40 g
Tuky:
30 g
Z toho nasycené mastné kyseliny:
20 g
Transmastné kyseliny:
-
Cholesterol:
-
Vláknina:
-
Sodík:
0 g
Vápník:
-
GI:
-
fino97*

404-page not found...a to co uvadite neni slozeni,jen vyzivove hodnoty...

hodnocení

0x

Do mléka by se správně nemělo přidávat nic. To, že je mléko české, poznáte snadno podle oválku, který bývá uveden zpravidla u minimální trvanlivosti, kde musí být uvedeno v tomto případě CZ, číselný kód a ES(evropské společenství). To se týká především výrobků, kde není uveden výrobce - například to je docela oblíbená taktika Lidlu, neboť současné předpisy bohužel umožňují uvést místo výrobce pouze distributora.

Jinak německé potraviny mají obecně velmi malou kvalitu, to vím z vlastní zkušenosti. Radši si tedy připlaťte a kupte kvalitnější české výrobky a zároveň podpořte místní výrobce, dovolují-li vám to finanční možnosti.

Češi bohužel zůstávají v očích Němců jako něco podřadného, a proto se k nám to, co by si u nich nedovolili nebo by se to tam neprodalo, vozí k nám, kde to skoupíme a je spokojenost na obou stranách. Němci to prodají a my máme zase radost, že jsme za potraviny neutratili majlant.

doplněno 26.10.12 19:26:

Jinak je to také politika těch obchodů, kteří tlačí na výrobce, aby vyrobili ten daný výrobek co nejlevněji...a tak se nemůžete divit, že do mléka přidají něco, co tam správně být nemá, aby nízká cena zůstala zachována.

hodnocení

0x

Tak nechte krabicové mléko být a zkuste z automatu.

Po krabicovém jsem měl problém, automat naprosto v pohodě.

ladaadal*
hodnocení

0x

Otázka by spíš měla znít: Kolik mléka se přidává do vody a chemie, aby z toho vznikla bílá hmota podobná mléku s vysokou trvanlivostí *smich*. Moc bych se po tom nepídil a přešel prostě na jiné. Až se syn dozví, co to všechno pil, nebude mít jen průjem:).

jabraka*
hodnocení

0x

Otázka by měla spíše znít,jaká bakterie je v mléku?

JB

Spíš možná, která tam po všech těch úpravách není... *smich*

hodnocení

0x

Asi 6 km od nás je statek /dnes je moderní říkat FARMA/, kde pan majitel každý den, 7 dní v týdnu prodává po dojení mléko do donesených nádob. Vždy okolo 16. hodiny. Počítá si litr za 10 korun a na mléku je smetana jako deka. To jsem ještě neviděla.

A představte si, že manžel měl po tomto úžasném neošizeném mléce průjem, už ho nechce a raději pije tu obarvenou bílou vodu z krabic. Tak už tam nejezdím. Škoda. Komu není rady...*zed*Jsme pitomci. Za pár let už ani nebudeme vědět, jak má poctivé mléjo vypadat. Dobře nám tak! Jaga.

To se občas stane, když člověšk po obarvené vodě přejde na poctivé mléko. Možná, kdyby to zkusil ještě párkrát, tak je to v pohodě.

Zrovna v pátek, jsem šel do automatu a protože byl prázdný, tak jsem skočil do kravína a dostal ještě teplé... Zrovna ho piju... dobrota.

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Mě mléko v krabici (trvanlivé) prostě nechutná. Je takové divně "sladké". Poznám to i na kakau. V nouzi nejvyšší jsem ochotná jej použít do vaření, ale na pití ne. Ve dvou lidech vypijem cca 3 litry mléka za týden. Ale jenom, když nedělám k večeři pečáky - to jsem schnopná vypít litr sama.

Automatové mléko je taky dobré. Ani jsme ho nepřevařili (má se to...), ale neposr...li jsme se a docela nám i chutnalo..

plechacek*

Co jsou to prosím pečáky?

ladaadal*

To budou nějaké dobré buchty či koláče, usuzuju z toho, že já si dávám mléko k perníku s oříškama - moooc dobrá kombinace.

Omlouvám se, pokud Michalka vaří něco jiného. My říkáme PEČÍNKY.

Malé brambory neloupat, pořádně odrhnout kartáčkem, rozpůlit, těmi půlkami položit na plech politý trochu olejem. Péci pomalu v troubě. Po upečení /řezy už mají hnědou kůrčičku/, sesypu brambory do mísy, osolím, přidám kus másla a hodně prolisovaného česneku. Vše dobře promíchat, až se máslo rozpustí.

Jíst a zapíjet mlékem. Je to dobrota.

Já jsem to ze svého dětství neznala, naučila mě to až tchyně. Zezačátku jsem si říkala - No fuj, co to může být za dobrotu, brambory ve slupce a česnek k tomu. A věřte, že jsem tomu přišla na chuť. Je to něco jako samotné americké brambory. Ten stejk si musíte přimyslet.:D Jaga.

Automatové mléko jsem nepřevařoval nikdy, ani když ho mám přímo z kravína. Jen malé dceři (aktuálně 28 měsíců) jsme ho 2x převařili a nechtěla ho. Nepřevařené pije jako o život a absolutně v pohodě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]