Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kontrola alkoholu

Od: benykuska® odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, dostala jsem lahev slivovice bez jakékoliv etikety a bojím se jí napít. Proto bych si ji chtěla nechat zkontrolovat na obsah metylalkoholu.Otázka zní : Kde si to v Praze mohu nechat zkontrolovat? Děkuji za odpověď.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

0x

Dostala jsem a rozdala jsem několik lahví domácí slivovice a ani ve snu by mě nenapadlo ji kontrolovat pokud vím, že ji nepálí doma v lavoru. Dělala to v Brně hygienická stanice a také jeden čas Zkušební zemědělský ústav a nebylo to nejlevnější, v Praze je to jistě obdoba.

doplněno 14.07.15 22:39:

LABTECH, s.r.o., Paskov, cena za provedení tohoto vyšetření je 420 Kč včetně DPH.
Laboratoř Morava, s.r.o., Oderská 456, Studénka, cena za provedení tohoto vyšetření je 450 Kč včetně DPH.

Toto není nejnovější, víc nic jsem nenašla. S touto cenou bych ten litr slivovice raděj vylila do kanálu.

hodnocení

Díky za odpověď. Ale to je přesně ono, že to nevím kdo to kde a kdy pálil, a ani si nepamatuju od koho jsme ji dostali, našli jsme ji po delší době vzadu ve skříňce s potravinami. Ale na druhou stranu by to bylo škoda ji vyhodit.

jen pro osvěžení paměti připomínám, že metanolová aféra byla o distribuci nelegálního alkoholu ve velkém (který se normálně prodával po obchodech, stáncích atd. a flašky tak měly nějaké etikety), s domácími palírnami to nemělo nic společného (nemělo to nic společnýho s žádným pálením - dobráci prostě přimíchali do alkoholu metyl, protože byl lacinější a mysleli si, že to v daném naředění neuškodí); je teda pravda, že kdyby 1-2 lidi oslepli, nebo umřeli kvůli nějaký domácí samohonce, tak by to mohlo uniknout širší mediální pozornosti, ale nějak mám pocit, že k podobným problémům u nás snad nedošlo desítky let

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma domácí palírna

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]