Nejste přihlášen/a.
Za prvé - držet diety v 16 letech je kravina.
Za druhé - to, že člověk ve vývinu nepřibere, pokud bude nezřízeně žrát, je také kravina.
Vše je založeno na energetickém příjmu a výdeji. Je možné, že mladý vyvíjející se organismus má vyšší energetické nároky (jednoduše řečeno - přibrat je složitější). Nicméně přijde období - a ono dříve či později přijde - kdy potřeba energie se sníží a jedinec, zvyklý do sebe cpát páté přes deváté, najednou zjistí, že mu přebývají kila a on neví, co s nimi.
Proto bych doporučil si v tomto období zažít "ty správné" stravovací návyky a v pozdějším věku je pouze přizpůsobovat energetickým potřebám těla.
Souhlasím, pokud je tělo ve vývinu, rozhodně bych žádné diety nedržela! Nikdy by mne v tomto věku nenapadlo, že bych měla držet dietu. Já jí poprvé držela až ve 25 letech a to když mi váha stoupla z 56kg na 63kg. Jediné co doporučím je nepřecpávat se, je samožřejmé, že pokud večer u televize na posezení sníš pytel brambůrků, k tomu si dáš celou čokoládu a zapiješ litrem coly, tak zákonitě musíš přibrat. Jez normálně 6x denně, i klidně tučná jídla, protože tuky se nesmí ze stravy vynechávat a zaměř se na více pohybu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.