Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Motex páska

Od: p

Dobrý den, nemohl by mi někdo prosim vysvětlit, jak se s tim machruje? Ať dělám co dělám, tak stačí mírně zatáhnout a je to zase rozmotaný *zed*

Motex páska

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

0x

pokud chceš třeba upevnit hadici - připravíš si pásku se sponkou a navlíknečš na hadici a tu svorku prostrčíš ,ale musíš ji utáhnout pevně kleštěmi - nevím zda jsem to správně popsala - dělala jsem to nedávno na čerpadle

p
hodnocení

to jsem se moc nedozvěděl :) takže páska přijde koncema přes sebe, a pak s tim kolíčkem vlastně točim s oběma najednou? A přijde jeden konec prostrčit škvírou v tom protikusu? Já to jednou viděl na škodovce a tam ta páska nebyla jednou kolem dokola hadice, ale 2x, ale už si nepamatuju, jak to bylo.

hahanaj*

jeden konec pásky musíš dole zahnout v tom/ protikusu / jak jsi ho nazval ,aby se ti neprotáčela celá páska a pak snadno utáhneš "kolíčkem"

p
hodnocení

Přesně tak jsem to dělal, ale když trochu zatáhnu, tak se to uvolní. Asi budu muset použít jiné řešení :). Děkuju

ladaadal*
hodnocení

0x

Možná jsi točil opačně, to se pak povoluje. Ale dost blbě se to popisuje, zkusím a kdyžtak bych musel nějak nakreslit:

Vezmeš ten protikus (tu podkovičku) a jeden konec pásky přes něj ohneš. Tím ohybem to položíš na hadici a pásku 2x omotáš kolem hadice. Vložíš do podkovy tak, abys protáhl závlačku očkama a druhý konec pásky byl v té závlačce. Pak ustřihneš kousek za závlačkou. Vezmeš kolíček nebo kleště a točíš tak, aby se ta páska namotávala pod závlačku. Mezi závlačku a hadici. Pořádně utáhneš a nemůže se to hnout.

Nevím, jestli to je dost pochopitelný, ale snad jo. Tady mám jen windowsácký malování, tak nevím, jak ti to předvést.

doplněno 25.10.12 19:32:

Zkusil jsem nakreslit. Ale neví, nevím, nějak mi to nešlo.

Motex páska #2
p
hodnocení

blížim se? *smich*

Motex páska #3

bingo, správně

pokud točíte doleva, tak se nemůže povolit..

doplněno 25.10.12 21:36:

mě neděkujte, postavte se před zrcadlo a tam děkujte.

p
25.10.12 21:20
hodnocení

děkuji *slunce*

hodnocení

0x

na skype Vám to vysvětlím, popisem nikoliv...

nic složitého..

doplněno 25.10.12 20:25:

jabraka*
hodnocení

0x

Tuto pásku zahoď a pořiiď si pásku se šroubem. matpro.cz/...

JABRAKA

p
hodnocení

Dík za radu, sežeň mi tu, co umí mít průměr 40cm a rád tuhle vyhodim ;)

Tak spoj několik šroubových dohromady (největší jsem viděl asi na průměr cca 15cm)

souhlas, anebo:

krbove-ventilatory.cz/...

p
hodnocení

To nevypadá zle, díky ;)

jaroslav65

Nikdo kdo nebyl u tankistů asi SK-PáSKU - MONTEX vázat neumí - nebo jsem se s tím nesetkal.Mě to naučili rusáci na Doupově když jsem byl na vojně.. Když jsem to ukázal na opravárenském provozu tanků už jinak pásku nevázali. S právně zavázaná páska se může utahovat dokud se nepřetrhne a to už je pořádná síla a nikdy se nepovolí. Tyto moderní šroubové spony jsou jen slabý oidvar oproti správně zavázané MONTEX pásce. Pokusím se vysvetlit jak na to. Skompletujte mašinku se závlačkou. Do závlažky vložte vložte konec pásky tak aby byla zároveň se závlačkou na druhé straně a udělejte jeden závit pásky na závlačce.. Porté zjistěte délku pásky - dvakrát obtočíte utahovaný průměr a přidáte asi 4cm délky a ustřihnete. Sponu na utahovanou hadici dáte tak aby páska byla přímo na hadici obtočíte pasku kolem hadice a provléknete obdelníkovým okem mašinky a uděláte druhý závit pásky na hadici. Páska tedy prochází zvrchu závlačky. Pak zháknete volný konec pásky do obdelníkového oka mašinky zvrchu a podstrčíte ho pod přicázející pásku zespoda tak aby páska nebyla moc volná . posdtrčení by mělo být asi minimálně 2.5 cm (to si musí každý odzkoušet). Pak se musí páska utahovat tak aby páska na závlačce se utahovala od hadice nahoru. To drží jako kráva, nic jiného 40 let nepoužívám, když chci aby něco drželo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]