Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neznámá kontrolka - neuhodnete! :-)

Od: michalll* odpovědí: 15 změna:

Zdravím vás,

rozsvítila se mi v autě (Toyota Hilux 1998) kontrolka, již měsíc zjišťuju, co to za kontrolku je, všechny hladiny všech kapalin mám v pořádku, měsíc mi nikdo nebyl schopný říct, co to je, tak jsem zvědavý na vás :)

Kontrolka vypadá jako klasická olejnička, ale není červená, je oranžová a pod ní je ještě taková vlnka, jakože se vlní hladina...Děkuji

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

U Toyoty nevím, ale u Astry to signalizovalo nízkou hladinu oleje. Znám to důvěrně, jelikož jsem měl Astru jakožto služebák a ta mi žrala litr oleje na 200 km.

Pokud však je hladina oleje v pořádku, může být problém v čidle hladiny, či kabeláži k němu

itan71*
hodnocení

0x

Vyfoť a pošli*hej*

doplněno 27.08.12 20:24:

Je to benzín nebo diesel

michalll*
hodnocení

Fakt nemám možnost dnes vyfotit, zítra by to šlo, ale myslím, že jsem ji popsal dobře, je to fakt olejnička s vlněnou čarou jako vlny hladiny pod ní...V oranžové barvě...

martinxx1

a nesignalizuje to nizkou hladinu oleje?Sjdte nekam na rovinu a zkontrolujte olej

Řekl bych že má martin skoro pravdu, bude to upozornění na nižší hladinu oleje. Ne nízkou/kritickou. To už se rožne kontrolka mazání. Toto bude "jen" upozornění, že je třeba při nejbližší příležitosti dolít olej.

tr

Zdravím, pokud je to tady ta, tak je to vadné čidlo oleje, jeho hladiny či tlaku.

bayanlar.info/...

michalll*
hodnocení

Ano je to taková ikonka, ale oranžová a bez nápisů "MIN" atd...

michalll*
hodnocení

Děkuji pánové, zřejmě to bude jak píšete nižší hladina oleje, nikoliv kritická... Ale oleje tam je na rysce 90% urovně, takže spíše špatné čidlo nebo kabeláž...

gumidek*
hodnocení

0x

Rozhodně ta kontrolka souvisí z mazáním a ta vlnka obecně značí hladinu (viz kontrolka teploty chladící kapaliny, kde je ve vlnkách zanořen teploměr).

Bude to nesprávná hladina oleje. Otázkou je, při jaké činnosti motoru svítí. Po nastartování se totiž část oleje z vany přesouvá do součástek motoru a do mazacích kanálů...

Je to ona?

doplněno 27.08.12 21:01:

Hladina se přeléva, tak se u čidla při stoupání/klesání mění její výška. Řekl bych, že je to normální.

Můj odhad je olej v motoru.

Toyoty nějak technicky neznám... *hi*

Neznámá kontrolka - neuhodnete! :-)
michalll*
hodnocení

Ano je to ona!

A při jakých činnostech? Dělá to pouze při velkém stoupání či klesání.. Spíše při klesání... Jinak nesvítí...

A ještě prosím o zásadní odpověď, je to nízká hladina oleje jakého? Motorového, převodového, v diferenciálu?

ar*

Michale jde o motorový olej. Překontroluj kolik je oleje na měrce a popřípadě dolít.

doplněno 27.08.12 21:57:

Hladina oleje dobrá a přesto kontrolka problikne? Většinou když čidlo odejde tak kontrolka svítí furt a nebo vůbec. Neškrtnul jsis někde vanou a není nějak pormáčklá? Už jsem se s podobnou závadou setkal, kdy vana byla malinko promáčklá a zrovna tak, že se čidlo naklonilo směrem nahoru a pak to taky signalizovalo málo oleje

michalll*
hodnocení

Ar:

Je tam plná ryska...Právěže... Takže spíše čidlo?

tr

Jestli to náhodou není kontrolka informativního charakteru pro terenní jízdu, aby obsluha věděla, že náklon je již hraniční pro dobré mazání motoru. Správné terenní automobily mají oddělenou olejovou nádrž a mají succhou klikovou skříň.

Jinak úplně nejlepší by bylo kouknout do manuálu k vozu.

To mě přijde poněkud nepravděpodobné. Teréňáky mají suchou skříň právě proto, aby měly v motoru při jakémkoliv náklonu vždy dost oleje, který je shromažďován v nádrži pod motorem. To už měly kultovní vétřiesky a podobná vozidla. Pokud by měl náklon dosáhnout té meze, že by čerpadlo bralo vzduch, bylo by auto už na střeše.

.Pkd se rozsvítí jen při velkém klesání,tak bych řekl že funkce čidla je OK!Zkontrolovat množství měrkou,na rovině a alespoň půl hodiny po zastavení motoru,nejlépe ráno před startem a z toho vycházet!Musí být mezi měrkami,ale to je snad jasné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]