Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Maturita dálkově

Od: pepino82* odpovědí: 10 změna:

Ahoj

jde udělt někde maturitu dálkově za dva roky?

doplněno 06.01.13 19:48:

Pouze dálkově večerní nebo víkendové studium vyuční list mám

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

0x

ne

doplněno 06.01.13 11:48:

Nenapadlo mne, že můžete mít výuční list. Pak nástavbové studium převážně trvá 3 roky. Každá škola má jiné podmínky, třeba od vyučení neuplyne doba delší jak 2 roky, atd. Nejvíce byste uspěl na soukromé škole, ale placené, tam se dá dohoudnout téměř vše.

stredniskoly.cz/...

pt®
hodnocení

0x

Pokud máte výuční list, pak můžete nastoupit na nástavbové denní studium, kde za dva roky ukončíte maturitní zkouškou. Pokud máte nedodělanou střední školu s maturitou, možná byste mohl tuto školu dodělat, pokud by Vás zařadili do třetího ročníku denního studia, ale zřejmě byste musel složit rozdílovou zkoušku. Jen musíte obvolávat školy a zjistit si, kde by Vám vyšli vstříc. - pt

hodnocení

0x

moje žena to zvládla za dva roky, protože už jenu maturitu měla*smich*, ale potřebovala jenom maturitu v jiném oboru tak si udělala dálkově druhou za dva roky a měli tam jenom odborné předměty*smich*

artik*
hodnocení

0x

ano není problém i dálkově , uděláte rozdílové zkoušky a je to

doplněno 06.01.13 20:39:

rozdílové a půjdete rovnou do do druhého ročníku

ertl
hodnocení

0x
uska*

ertl - jde o soukromou školu ...

Školné

• školné činí 19.800 Kč ročně (třeba to někomu nevadí)

hodnocení

0x

Po maturitě jsem studovala dálkově nástavbové studium. Trvalo to 3 roky a dělala jsem tak svou už 2. maturitu.

Manžel se vyučil automechanikem, absolvoval vojnu a pak se dal na studie. Studoval večerně automobilní průmyslovku. 3 x týdně po práci. Přestože byl už vyučen, studium trvalo 5 let a bylo to docela náročné.

Přesto to prý občas ve třídě vypadalo, jako ve filmu Marečku podejte mi pero. Bylo tam 19 muži od 20 do 43 let různých profesí a zažívali prý plno legrace.

Je to ale už dost let zpátky, nevím, jak to je dneska. Tohle jsou spíš už jen vzpomínky. jaga.

doplněno 07.01.13 08:19:

Můj názor ale je, že za 2 roky nelze maturitu udělat, i když už jste vyučen. Je to velice krátká doba.

artik*

proč nelze? Nekdo se tomu věnuje každej dej a poctivě se učí a někdo dochází do školy jen 1x týdně .

ladaadal*

Z jakého důvodu? Já udělal výuční list a po dvou letech studia při zaměstnání jsem si udělal maturitu? Nevidím důvod, proč by to mělo být málo. V podstatě je to 5 let, k maturitě toho není potřeba zase o tolik víc než k výučnímu listu.

ghndfznh
hodnocení

0x

Na soukromé to jde. hermesmb.cz

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]