Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Když se narodí tyran hluchoněmý

Od: slunickoo odpovědí: 8 změna:

Dobrý den. Je to otázka spíš pro psychologa, ale třeba to někdo bude vědět. Normálně tyran používá sprostý slovník a ponižuje slovně oběť, vyhrožuje, řve atd. Jak to dělá, když se narodí hluchoněmý? Čím to kompenzuje? Co myslíte? Děkuji předem za názory.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tyranem se člověk nerodí. Tyranem se stává díky prostředí a výchově. Za tyranem je schovaný nějaký velký problém v rodině. Neláska, týrání, zneužívání, podceňování, zesměšňování. Ale to všecko, když je v rodině.

doplněno 05.07.15 09:52:

Culdo, je neděle, mě nic nebolí, je mi fajn, proto se s vámi nechci hádat. Je vidět, že jste nikdy neměla děti a nikdy jste s nimi nepracovala. To, o čem píštete, to je tak zanedbatelné procento, že to ani nestojí za úvahu. Všichni pošahanci vyšli z rozvrácených, surových, tyranizovaných rodin. Část rodiny tyranizovala a část se bála to řešit. A dítě v tom vyrůstalo. A nikdy nikdo tohle nevěděl, nedostalo se to mimo zdi bytu. Nikdo o tom nechce mluvit, všichni se za to stydí. Za rodiče, za partnera, za svoji slabost, za svoji neschopnost vyřešit. *zed* A to zanedbatelné procento, kdyby mělo vedení, lékařskou péči, výchovu a dobré životní prostředí, nikdy by z nich nevyrostli asociálové a nebojím se říci, zrůdy. *hej* Ne nadarmo se říká, že nemusíš vychovávat, stačí, když jsi vzorem.

doplněno 06.07.15 07:46:

Přemýšlela jsem nad těmi cikány. Většina cikánských svazků je incestních, rodinných. A geny podle toho také tak vypadají. Opravdu, v tomhle případě nepomáhá sebelepší výchova, prostředí, vzdělání.

culdabulda1*

- babkazov -

- vliv prostředí je samozřejmě nezanedbatelný, ale genetické sklony, případně psychické poruchy se potlačit asi moc nedají. I hluchoněmý "tyran" bude používat násilí, úskoky apod - zpočátku vůči zvířatům, později i vůči lidem a může dospět až k vraždění. Jakmile bych na dítěti něco takového zpozorovala, tak bych asi zavčas zašla k odborníkovi, abych se ho nemusela bát !

doplněno 05.07.15 10:38:

- babkazov -

- jsem daleka toho, abych se snad v tomto krásném dni hádala, jenom uvažuju - máte pravdu, s dětmi jsem do styku vlastně ani nepřišla, jen se mi zdá logické, že ve všech rodinách nemůže existovat prostředí ideální pro vývoj dítěte, takže vliv negativních genů se v některém rodinném prostředí může více uplatnit.

Prostě zastávám nejen vliv prostředí na vývoj jedince, ale přisuzuju větší vliv jeho genetické výbavě. Proč si např. bílé rodiny většinou nechtějí adoptovat "cikáňata", třebaže v kojeneckém věku?!

slunickoo
hodnocení

Souhlas. Jako např. spartakiádní vrah byl z normální rodiny prý. Hráli roli geny.

ctenar*

Proč si např. bílé rodiny většinou nechtějí adoptovat "cikáňata", třebaže v kojeneckém věku?!

Ze by cetli Kohoutovou/Bouckovou?

slunickoo
hodnocení

Ctenári, to ani číst nemuseli. Je to známá věc spoustu let. Už i babička mi vyprávěla, že znala slušnou rodinu, nemohli mít děti. Tak si "cik*ně" adoptovali z děckého domova a nepřevychovali ho. Dal se k partě své "skupiny" a dělal kriminální činnost. Ale nemusí být všichni stejní.

slunickoo
hodnocení

Máte taky pravdu. Většinou to tak asi je.

ctenar*
hodnocení

0x

Kdo umi anglicky, toho by mozna mohl zajimat tento skutecny pripad (The First 48 S09E02 Signs Of Violence / Live By The Gun).

hodnocení

0x

Vzali se dva hluchoněmí a "bušili do toho" tak dlouho, až měli 5 dětí. Děti byly zdravé, i když IQ nebylo nijak vysoké.

Jedna z dcer s námi chodila do školy a kamarádily jsme s ní. Hodná holka. Pak se nám jednou pochlubila fotkami. Byla na nich úplně nahatá, ještě s jednou naší kamarádkou a předváděly různé pózy. V tom roce 1967 to bylo doslova "vo hubu". Hluchoněmej tatík byl ale dosti aktivní, fotil, sáhnul si...

Naštěstí se Evky ujala teta z Prahy. Příjemná, vzdělaná paní, vzala si ji k sobě, dala ji vyučit. Už jsem si dlouho neviděla. Přesto si myslím, že snad aspoň ta unikla z toho pekla.

Ostatní děti - nevím. Je to už hodně let, zvrhlý hluchoněmý otec je už dávno po smrti, matka taky.

Tehdy to mnou velice otřáslo, vždycky jsem si myslela, že rodina = táta, máma a spokojené děti. Nikdy by mě nenapadlo, že se leckde provozují i prasečinky. A pěkně potají. Jaga.

Nikdy jsem to nikomu neřekla , doma jsem se moc styděla o podobných věcech mluvit. A kdo by taky věřil 12 leté holce? Zvlášť v době Veřejné bezpečnosti? A aby si pan P. na mě někde počkal? Prostě, držela jsem pusu. Dneska bych už byla chytřejší. Tehdy jsem byla telátko. A přestala jsem k Evce do sousední obce jezdit. Co kdyby tatík chtěl rozšířit své album?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]